7×12 – extrák (friss.)

A folytatásban találjátok a legutóbbi epizód írójának beszámolóját ill. a másik videóban a kellékes és az állatidomár mesél Rocky-ról, a fehér cicáról. Majd jön a fordítás mindkét videóhoz, de annyit muszáj kiemelnem, hogy ez a macska játszott a Stuart Little 1-2.-ben – Hugh Laurie-val és ugyanezzel a kellékessel és idomár-céggel. Szóval a cica és Hugh nagy múltra tekint vissza! ^^

Frissítés: Kész a fordítás!

Videó letöltése

Ó, helló! Most lebuktam, amint a krónikus spazmusos diszfóniáról olvasok.
Kath Lingenfelternek hívnak és én írtam a “You Must Remember This” c. epizódot – ez a 7. évad 12. része.

Az esetről: úgy két évvel ezelőtt olvastam egy cikket egy nőről. Hypermnéziával diagnosztizálták, amely extrém jó emlékezőtehetséget jelent. Nagyon foglalkoztatott az a gondolat, hogy milyen lenne az élet, hogyha minden egyes pillanatra emlékeznél. És a legtöbb ember azt gondolná, hogy ez egy nagyszerű áldás, de valójában a beteg számára egy szörnyű átok. Minden pillanatot úgy él meg újra, mintha épp akkor történne. Szóval igen, képes emlékezni a legszebb pillanataira, de a legrosszabbakra is.

És szerettem volna feltárni a húgával való kapcsolatát – nekem is lánytestvéreim vannak. És ez egyfajta eltúlzása volt egy ilyen kapcsolatnak: bármit megtennél a másikért, de közben meg nem bocsájtasz meg a másiknak. A legszebb az, hogy a nehéz, kritikus időkben megjelennek a családtagok. Szóval, mikor Masters elmegy megkérni Elenát, hogy adja oda a veséjét azért, hogy megmentse a nővére életét, az alig gondolkozik rajta. Simán igent mond annak ellenére, hogy már eltávolodtak egymástól. És a vége meg az, hogy Nadia rájön, hogy fel kell adnia azt, amitől egyedi volt, és hogy újra összejöhet a húgával most, hogy tudja, már csak egy bizonyos ideig élhet.

Ez az első évadom a “House”-ban. Régóta vagyok nézője, de csak most írtam először neki. És a sorozat rajongójaként a kedvenc elemem a House-Wilson kapcsolat. Szóval ebben az epizódban mindenképpen akartam egy House-Wilson szálat: most az a fordított helyzet állt elő, hogy House stabil kapcsolatban él, van egy nője. És Wilson meg egyedül van. És House bizonyos szintű bűntudatot érez emiatt. Emellett barátként is szeretné, ha Wilson boldog lenne. És House mindig keres valamit, amibe belevetheti magát és eléggé egy hangon pendül Wilsonnal, szóval hamar rájön, hogy valami nem stimmel.

Egy kis anekdota a macskával kapcsolatban: ő volt a macska a “Stuart Little, kisegér”-ben, amelyben Hugh Laurie is játszott. Szóval most megint összejött a macska meg a színész. Lehet, hogy csak képzelődöm, de… mikor Hugh kezében volt a macska a jelenetben, problémánk volt Hugh mikrofonjával a macska hangos dorombolása miatt. Szóval szeretek erre úgy tekinteni, hogy a macska emlékezett Hugh-ra. És annyira hangosan dorombolt, hogy Hugh némely mondatát újra kellett venni, mert nem lehetett hallani a dorombolás miatt.

Egy másik vicces sztori a macskával kapcsolatban: Robert Sean Leonard nagyon aggódott a tüsszögés eljátszása miatt, és fel-alá rohangált a stúdióban, mondván: “Kell valami, ami segít a tüsszögésben!” És minden sminkeslány azt kereste, hogy mi tudna neki segíteni tüsszögni. És nem találtak semmi ilyet. És Robert erre meg: “Csak hozzatok borsot!” Szóval Robert Sean Leonard borsot szívott fel az orrába, ami egyáltalán nem segített neki a tüsszögésben, viszont leégette az orra belsejét, a sinusait. Szóval két felvétel között [fájlalta az orrát]. Szegény. De szerintem a tüsszögése végül nagyszerűen sikerült. Nem értem, miért aggódott. Megszenved a művészetéért.

Videó letöltése

A FORGATÁSON ROCKY-VAL, A MACSKÁVAL

kellékes: Tyler Patton vagyok, a “House” kellékmestere! Azért vagyok itt, hogy állatokról beszéljek nektek. Csomószor kell állatot behozni a forgatásra és ez az én felelősségem kellékesként. Nem nekem kell gondoznom az állatokat, csak nekem kell felhívnom egy képzett állatidomárt, aki elhozza az állatot a forgatásra és utasítja, ahogy kell.
Nem nehéz behozni a stúdióba az állatokat. Hanem, miután megérkeznek, óvatosabbnak kell lenni némely dolgokban: egy hirtelen hang vagy fény vagy kamera felidegesítheti az állatot, amely ezután elfuthat az emberek vagy a felszerelések közé. Veszélyes lehet.

Több állat volt már nálunk, mint amit egy kórházas sorozattól elvárnánk. Volt már malacunk: a máján keresztül kellett megszűrnünk egy ember vérét, volt baromfi, kutyák, macskák, patkányok, egerek…
Ma egy Rocky nevű macskánk van. A Boone’s Animals of Hollywoodtól szereztük. Történetesen ők voltak az állatidomárok a “Stuart Little 1-2.”-ben, amelyben én is dolgoztam Hugh Laurie-val… és Rocky-val! Szóval most megint összejöttünk és már alig várom, hogy lássam, hogy Hugh és a macska hogyan fognak viszonyulni a forgatáson. Szerintem majd a macska odafut hozzá, megöleli, gondolván: “Ó, milyen régen nem láttalak!”

állatidomár: Claire Pierce vagyok, és állattréner vagyok a Boone’s Animals for Hollywoodnál. Ő itt Rocky. Ő egy fehér, ezüstös színű perzsa macska. Nagyon édes. Nagyszerű macska. Valószínűleg ma az lesz számára a legnehezebb, hogy elbújjon az alatt a doboz alatt, és ott maradjon, nyugodtan az egész jelenetben. Szóval az elmúlt pár napban ezt gyakoroltuk.
Macskáknál meg kell találni azt, ami motiválja őket. És a csirke nagyon jó motivátor számukra. Emellett ki kell alakítanod velük egy kapcsolatot, meg kell bízniuk benned. Mert a stúdió elég őrült egy környezet. Szóval kényelmesen kell érezniük magukat. És meg kell mutatnod, mi a feladatuk, ők meg megcsinálják neked.

rendező: Csapó!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..