Odette Annable és Charlyne Yi szállt be a sorozat nyolcadik és utolsó évadára, aminek az elején House börtönben volt és néhány epizódban tematikus kérdésekkel és következményekkel foglalkoztak. Aztán az évadfináléban House-t az a tudat gyötri, hogy hat hónapra vissza akarják küldeni a börtönbe, miközben Wilsonnak csak öt hónapja van hátra. A televízió legbonyolultabb brománca keserédes befejezést kapott.

Hugh Laurie (Dr. Gregory House): House és Wilson jóban-rosszban együtt van. Hasonló látásmódjuk van és szerintem szükségük van egymásra.

Bryan Singer: Wilson az House-nak, mint Edith Bunker Archie Bunkernek. Az, ahogy House-szal törődik és ahogy kezeli őt, lehetővé teszi, hogy mi is törődjünk vele és kezeljük őt. Ő volt a nyitott ablakom House-ra.

David Shore: Nem úgy ábrázoltuk a kettejük barátságát, ahogy más sorozatban szokták. Szerintem a House-Wilson barátság a sorozat egyik meghatározó eleme. A szerelmi kapcsolatot lehet jól ábrázolni és kell is a sorozatokba. De a férfibarátság… erre vagyok a legbüszkébb.

Hogyan ér véget mindez?

Omar Epps (Dr. Eric Foreman): David úgy szeretné befejezni a sorozatot, ahogy ő akarja, nem ahogy az emberek. Némely sorozatzáróban csak azt adják az embereknek, amiről a készítők azt hiszik, hogy látni szeretnék, ahelyett, hogy kreatív szempontok alapján döntenének. Ez is úgy fejeződik be, ahogy kell.

David Shore: Soha nem az volt a lényeg, hogy elmeséljek egy történetet, aminek van eleje, közepe és vége. Hanem az, hogy egy csomó történetet meséljek el, aminek van eleje, közepe és vége. Ez csak plusz, hogy adhatok egy befejezést a sorozatnak és érdekes módon lehet vége.

Robert Sean Leonard: Nem fog minden szálat elvarrni, itt nem az a lényeg. Szerintem a sorozat nagyon hirtelen és meglepő módon ér véget, mert ahogy az életben is, nem éled meg a végét. Csak éled az életedet.

David Shore: Az emberi életnek nincs három részre tagolható története. A pillanatoknak van. Az élet arról szól, hogy próbálunk változni. Próbálunk jobbá, boldogabbá válni és több értelmet adni az életünknek. Ha kicsit is képesek vagyunk megváltozni, az nagy siker.

Hugh Laurie: Szerintem a közönségnek tetszeni fog. Nem csak azért, mert House megtanult pár leckét, nem ez a lényeg. Szerintem a nézők örülni fognak [annak, hogy ő boldog]. Van benne valami, ami miatt kötődünk hozzá, és azt lenne a legrosszabb látni, hogy összetörik a lelke. Az nagyon szomorú lenne. Azt szeretem, hogy ilyen “menjetek a fenébe” hozzáállása van másokhoz.

David Shore: Minden író szeret tökéletlen karaktereknek írni. Minden csatorna azt kéri, hogy egyszerű, kedves karaktereket írjál. Az, hogy egy ilyen szereplővel is sikeresek lettünk, remélem kinyit néhány ajtót a tökéletlen karakterek előtt. És ennek a karakternek a legfőbb üzenete – az objektivitás meg az igazság keresése, ne fogadd el szimplán, amit mondanak neked – szerintem az, amiért kiáll ez a karakter és nekem a sorozat mindig is ezt jelentette.

[TV Guide]

Csatlakozás a társalgáshoz

5 hozzászólás

  1. Nekem egy olyan speciális kérdésem lenne, ami nem egészen tartozik ide, de lassan egy éve nem hagy nyugodni egy rejtély. Hetekig keresgéltem akkoriban. De semmilyen morzsát nem csíptem el, hogy miért is ment el Lisa Edielstein (Cuddy). De valami nagy-nagy bánata lehetett, ha még ennyi idő után se tudták visszahozni. Mert ugye állítólag hívták meg minden. Az utolsó részre, a záró bulira, interjúkra stb. De semmi. Teljesen kizárja House-t. Először azt nyomatták, hogy a pénz, majd hogy személyes. Konkrét elméletem nincs, de (mindig van egy “de” 🙂 ) szerintem vagy Hugh Laurie-hoz van köze, véletlen túlzottan összegabalyodtak (amit annyira nem tartok reálisnak) vagy pedig Katie Jacobshoz vagy David Shore-hoz. Mivel ha egy másik karakter lenne a gondja, nem tagadná meg az interjúkat, stb. Azzal, hogy elzárkózik a sorozattal kapcsolatos kérdések elől, magától House-tól határolódik el. House-t pedig az előbb említett három személy alkotja képletesen.

  2. Ez egy rendkívül jó meglátás. Én is gondolkoztam hogy Lisa miért határolódik el az egész House-tól. Igen elgondolkodtató, amit mondtál és ezen a szálon érdemes elindulni. Talán majd az elkövetkezendő időben többet is megtudunk, de ha megtudtok valamit azt kiváncsian meghallgatnánk.

  3. Rajtad kívül még rengetegen keresik erre a választ, de amíg valamelyik érintett (elsősorban Lisa) nem áll ki elmondani, addig csak találgathatunk!
    Az tuti biztos, hogy ez nem csak a fizetéscsökkentésről szólt, bár nyilván az senkinek nem esik jól ha a rábízott feladatot tökéletesen megoldja és a jól megérdemelt emelés helyett fizucsökkentést kap!
    Ami biztos, hogy pl. RSL-lel ellentétben Lisának ez nem csak egy munka volt, amiért felvette a pénzt, majd hazament! Mindig ő volt a leglelkesebb, szívét-lelkét beletette és ahol csak lehetett megjelent a House-t képviselve! Talán a sorozat legjobb PR-embere volt, nemcsak játszotta Cuddy-t, hanem meg is élte! Még a tavaly januári People’s Choice Awardson, ahol 4 díjat nyertek, is ő volt az, aki egyedüliként képviselte a sorozatot! És nagyon úgy tűnt, hogy az általad felsorolt 3 emberrel jó volt a kapcsolata, főleg Laurie-val volt egy hullámhosszon!
    Ezek után el se tudom képzelni milyen nehéz lehetett neki ott hagyni sorozatot, biztosan komoly oka lehetett! Valami történt ott, verziókat hallottam én is Hughról, Shore-ról, a republikánus Fox csatornával való összezördülésről, de tényleg nem tudom! Ami fura, hogy úgy fest ő aki korábban mindenkivel jóban volt, most senkivel nem tartja a kapcsolatot, ő akinek annyira fontos volt ez a szerep, megtagadja, még a múltidézést is….

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..