Amber Tamblyn a karakteréről #2

Egy újabb interjú a Martha Masterst alakító színésznővel a karaktere jövőjéről:

House diagnosztái már nem sokáig élvezhetik Martha Masters, orvostanhallgató társaságát. Ahogy azt már megírtuk, Amber Tamblyn karaktere az évad vége előtt kiszáll a sorozatból, dőt, lehet, hogy még május előtt. És a színésznő döntése, hogy elhagyja a Fox népszerű sorozatát, nem jött könnyen. “Oka van a távozásomnak”- mondta korábban Tamblyn – “nagyon is jó oka.”

Minderről és az “Isteni sugallat”-színésztalálkozóról illetve Masters és Tizenhárom találkozásáról az alábbiakban olvashattok.

Milyen volt Dr. Morcos rezonőrének lenni az évadban?
Úgy érted, hogy Dr. Dögös? Dr. Szexi? Már leforgattam az utolsó epizódomat és szomorú vagyok, hogy vége, de nagyon jól éreztem magam és nem bántam meg.

» Jó kis jeleneteid voltak Hugh Laurie-val.
Igen, az írók nagyon jókat találtak ki nekem, pedig nem is volt muszáj. Lehettem volna a háttérben egy orvos, ehelyett jó dolgom volt, mint színész.

» Nem rúgták már ki Masterst egyszer-kétszer?
House már annyiszor kirúgta Masterst, hogy már nem is tudom követni. *nevet* Mikor valaki erre rákérdez, visszakérdezek, hogy “Melyik kirúgásra gondol?”

» Az előző heti epizód végefelé Masters azt mondta: “Tévedtem”. Amire House azt felelte: “Még nem.” Ezzel szerinted House ráeszmélt, hogy túl messzire ment a fickó szívének “felrobbantásával”?
Nem, nem hiszem, hogy bármikor House is érezne ilyesmit. *nevet* Szerintem épp csak nem ünnepeltette magát annyira, mint szokta. Normális esetben azt mondta volna: “Ha-ha. Megmondtam! Hülye vagy.” Ez a komorabb módja volt annak, hogy kifejezze, igaza volt, de nem fog dicsekedni vele. Érdekes jelenet volt, látni, hogy nem úgy viselkedik, mint előtte, a Cuddy-val való kapcsolata és amiatt, hogy az nem működött. Minden mást megkaphat, ahogy neki tetszik, de eléggé fogyatékosan kezeli a kapcsolatait. Ahogyan Masters is.

» A végén [mikor elmegy,] Masters jól vagy rosszul jön ki ebből az élményből?
Szerintem mindkettő igaz. Ha egy karakter elmegy a sorozatból, az robbanásszerű változást hoz a személyiségében. Lehet ez rossz vagy jó változás is. Masters karakterével elég lenyűgöző dolgok fognak történni, mielőtt elmegy. Elég egyedi.

» A következő epizód hetibetegét Chris Marquette (“Isteni sugallat”) alakítja – akit te nagyon jól ismersz.
Igen, valóban! És ő már a második ilyen, mert Sprague Garden is volt most a “House”-ban [január közepén]. De Chrisszel elég sokat dolgoztunk együtt az “Isteni sugallat”-ban. Most viccelődtünk olyanokon, amiken csak mi ketten tudtunk nevetni. Chrisnek ragályos a nevetése – olyan, mint amilyen Jason Ritternek van, aki a bátyámat játszotta abban a sorozatban. Chris karaktere elég komoly a “House”-ban, de attól még sikerült megnevettetnünk egymást.

» Puszta véletlen volt, hogy beválogatták?
Totális véletlen. Ami azt illeti, elmondtam a rendezőnek, hogy mi játszottunk együtt, ő meg erre azt mondta, hogy “Ó, atyám. Vajon kit választottam volna, hogyha ezt hamarabb tudom?” De itt teljesen más karaktereket alakítunk, mint az “Isteni sugallat”-ban [ott barát-barátnő voltak]

» A távozásod előtt összefutsz majd Oliviával?
Két közös epizódunk van. Az egyikben együtt is dolgozunk, és nagyon vicces lesz.

» Martha távozásának köze van Tizenhárom visszatéréséhez (április 11.)?
Nem, inkább hozzánk színészekhez van köze. A készítők azt akarták, hogy maradjak, de más projektjeim is vannak, amik miatt távozni akartam. Ez volt a 13. epizódom és Olivia ekkorra fejezte be a filmforgatást és jött vissza. De örülök – nagyon pipa lettem volna, hogyha nem kaptunk volna közös jelenetet, mert csak csodálatosakat hallottam Oliviáról. A barátom (David Cross, színész-komikus) dolgozott már vele és azt mondta, jófej csaj, akivel jól kijönnék. Ha nem kaptunk volna legalább egy jelenetet, hogy közben én vagyok az egyetlen női csapattag, azzal kihagytak volna egy jó lehetőséget. Szerintem [az írók] annál okosabbak, minthogy ezt elszalasszák, szóval kaptunk pár tök jó jelenetet. Nagyon szaftos lesz a “House”-rajongók számára.

» Mit tervezel a tavaszra, ha nem “House”-t?
Most szünetet tartok és egy könyvadaptáción dolgozom, amelynek a jogaiért három évig harcoltam.

» Szóval nehéz, de jó döntés volt.
A “House” nagyon jó munkakörnyezet. Pont az, amire a színészek vágynak: jó írók, stabil munka, nagyszerű színészek és producerek. Amiatt voltam a legszomorúbb, hogy Hugh-tól el kellett köszönnöm, mert ő a leghihetetlenebb, és legodaadóbb színész, akivel csak dolgozhattam.

“House”-rajongók, nektek hiányozni fog Masters, miután Tamblyn ideje lejár a sorozatban?

[TV Line]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.