David Shore-Katie Jacobs interjú

Az interjú nagy része általános, nem tartalmaz infókat a 6. évadról, szóval olvassátok el nyugodtan. A SPOILERES rész előtt kiírtam, hogy onnantól spoileres. 🙂

Katie Jacobs és David Shore beszélt a növekvő nézettségről, a történetmesélésről és a besúgóról.

Los Angeles -A Vicodin-nyelő Dr. House már egy fél évtizede kínozza az orvosokat és hódítja meg a rajongókat.

A “Doktor House”, a szabályokat megszegő orvosi drámasorozat, immár a 6. évadánál a bűbájos 16,9 millió nézőszámot hozza minden héten.

A sorozat executive producere, Katie Jacobs és David Shore, a sorozat készítője interjút adtak a Forbesnak a nézőcsalogatásról, a szabályszegésekről és egy hatalmas morális problémáról.

» Még a hatodik évadban is nő a nézőik száma. Hogy csinálják?

Shore: Minden bizonnyal nem fújtak fel minket (az első évadban) olyan nagyon és szerintem ez az, ami segített. Az emberek maguktól kezdik el nézni a sorozatot, és nem a sorozat erőszakolja rájuk magát. Szerintem hosszú távon ez jót tett. Mikor valami inkább jelenséggé válik, mint sorozattá, azt sok néző nem szereti. A mi nézőink egyszerűen csak megtaláltak minket és hűségesek maradtak hozzánk. És nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ne legyen unalmas, remélem ez is hozzájárul a növekvő nézőszámhoz.

» Ha a sorozat most kezdődne, egy országos csatorna ugyanolyan türelemmel várná, míg megtalálják a nézőközönségüket?

JacobShore: Ezt elég jól megoldottuk annó. *nevet*

Shore: Kering egy mítosz közöttünk, hogy annó csak nyolc nézőnk volt. Nem voltak valami jók a számaink, viszont én leszek az első, aki bevallja de jobbak voltak, mint (a Fox) bármelyik más sorozata.

» Mi a legnagyobb kihívás, ami önök elé tárul, mint országos csatornán futó sorozat alkotói elé?
Shore: Ha az országosat úgy érti, hogy nem kábel csatorna, akkor nyilván van különbség. De nagyon ritkán éreztem ezt problémának. Egyértelmű, hogy nem mesztelenkedhetünk, káromkodhatunk és reklámblokkoknak kell helyet adnunk, de a történet lényege nem lenne másmilyen másik csatornán.

JacobShore: Nem érezzük úgy, hogy a történet szempontjából korlátozna minket az, hogy egy országos sorozat vagyunk. Minden évadban sikerült pár olyan epizódot csinálni, amik igazán szakítanak a sorozat alap formátumával, és a csatorna hihetetlenül támogatott minket ezekben. Szerintem azok a kábeles sorozatok, amiket szeretek, ugyanannyira innovatívak. Az egyetlen dolog, ami számomra negatívum, hogy minden héten hat felvonásra kell osztanunk az epizódot. /Két felvonás közé jön be egy reklámblokk./ Nem látok ebben hátrányt, csak hatalmas előnyöket.

» Mik azok a hatalmas előnyök?
JacobShore: 20 millió (néző).

Shore: Az előny az országos sugárzás. Nagyon nagy a nézőtáborunk, és nincs értelme annak, hogy történeteket mesélj el, hacsak nem embereknek meséled.

» Az írók sztrájkja alatt sokszor volt szó arról, hogy bevezetik a költség-tudatos televíziózás új éráját. Ennek van valami jele?
Shore: Nem, nem hiszem, hogy a dolgok ennyire drámaian és ilyen gyorsan végbemennének. Igazság szerint szerintem pont a televíziózás jó korszakában élünk. Sok magas minőségű sorozat készül mostanában. A tévé mindig is létezni fog így vagy úgy: a közvetítés módja lehet, hogy megváltozik, de mindig lesz kereslet a jóminőségű történetmesélésre és jó sorozatokra. Ebben biztos vagyok.

» Milyen a kapcsolatuk a csatornával?
Shore: A hat év alatt egyre csak ment fel a költségvetésünk. A csatorna nem kért külön történeteket vagy ilyesmiket. Szerintem szerencsések voltunk, mert annyira nagy siker volt mindig is a sorozat, hogy a Fox békén hagy minket és általában hagyják, hogy olyan történeteket szőjünk, amilyeneket mi akarunk.

JacobShore: Valójában a probléma maga a tény, hogy az NBC Universal stúdiójában forgatunk, és, hogy a Fox-on megy a sorozat.

» Ez milyen kihívásokat szül?
JacobShore: Minden rezsim az abban az időben kijött sorozatokról jut eszünkbe. Szóval, mi mind egy nagy csapat játékosai vagyunk, és megértjük, hogy miért kell este 8-tól lemennünk, de minden bizonnyal több nézőnk lenne, ha nem 8-tól lennénk. Mivel már egy ideje fut a sorozat, az a nehezebb számunkra, hogy nem hisszük, hogy le kéne rólunk mondani és ugyanakkora törődést és figyelmet szeretnénk a csatornától, mint a többi sorozat. Attól félünk, hogy lehet, hogy a hatalom az arculatát – mind a stúdió, mind a csatorna – alapjában véve az új sorozataival szeretné megteremteni. Ettől félünk.

» Ez valóban így lenne?
JacobShore: Hát, nem akarom felbosszantani a főnökeimet…

» House szakít a televíziózás egyik aranyszabályával: a főszereplőnek szerethetőnek kell lennie. Ez kihívásnak bizonyult?
JacobShore: House nem szerethető? *nevet*

Shore: Az írók mindig is szerettek volna nem szerethető karaktereket írni és a csatornák mindig szerethető karaktereket akarnak. Ennek ellenére a Fox nem szólt be emiatt. Szerintem, ha kimondod, hogy szerethető karaktert akarsz, az nagyon egyszerű és talán gyáva dolog is. Olyan karaktereket kell írni, amiket az emberek szeretnek nézni.
Régebben az országos tévék elég szűk-látókörűek voltak a témában, de köszönetet kell mondanom a Foxnak, mert soha nem kértek minket arra, hogy adjunk House-nak egy kiskutyát.

/Innentől SPOILERES!!/

» Bár az előző évadban sikerült titokban tartani Dr. Kutner öngyilkosságát, most viszont nem sikerült eltitkolni Dr. Cameron távozását. Milyen hatással van egy ilyen hír kiszivárgása?
Shore: Ez nagyon idegesítő. Nagyon fontos nekünk, hogy el tudjuk mondani a történeteinket és a nézők úgy élvezhessék, ahogyan eredetileg szerettük volna. Keményen dolgozunk azon, hogy titokban tartsuk a történeteket, de valójában egyetlen ember elég, hogy elcsessze az egészet.

JacobShore: Ami a legidegesítőbb, az az, hogy pontosan tudjuk, hogyan történt és, hogyan fog ez továbbra is megtörténni. Csak még nem tudjuk pontosan, ki szivárogtatta ki az infót. Mike Ausiellónak, aki az Entertainment Weeklynek ír, van egy – ahogy ő nevezi – “besúgója” a forgatáson. David és én odamentünk a stábhoz és figyelmeztettük őket. Elmondtuk, hogy “Mindannyian keményen dolgozunk és nem akarjuk kényelmetlenül érezni magunkat a munkahelyünkön.” Ez tényleg egy igazi probléma: egy erkölcsi probléma, ami levon a mi munkánkból.

[Forbes]

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

  1. No igen. Mindannyian (vagy legalább is majdnem) kíváncsian várjuk az újabb és újabb infókat, az un. spoilereket. Kibeszélünk, találgatunk, ötletelünk, vajon mi lesz majd ebben, vagy abban a részben. Közben szinte nem is gondolunk bele, hogy valakinek/valakiknek a munkája kárt szenved. Történik ez azért, mert mi nézők vevők vagyunk minden morzsányi spoilerre.
    Személy szerint elnézést kérek e gyarló tulajdonságomért, de azt sem ígérem, hogy megváltozom. Bár igyekszem majd.

  2. En egy idoben imadtam a spoilereket, de mostanaban nem szeretem oket, mert ahelyett, h elveznem a reszt allandoan azt lesem, hogy vajon igaz-e a spoiler. Szoval leszoktam rola…

    Mondjuk Jennifer Morrison tavozasat akkora titokkent kezeltek, hogy meg a HOUSE hivatalos Facebook oldalara is felraktak rola infot. Khm. Nekem addig sikerult elkerulnom a hirt…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..