Hogyan tovább?

Ez a bejegyzés is a MEGASPOILERes témához tartozik, szóval, csak az menjen tovább, aki látta az 5×20-at.

Kal Penn azt mondta, mint bárki más ő is meglepődött, mikor a karaktere, Dr. Lawrence Kutner haláláról olvasott a forgatókönyvben, aminek hétfő este lehettünk tanúi.

“Eléggé sokkolt, de szerintem az írók pont erre a reakcióra számítottak” – mondta Penn kedden egy riporterekkel való konferencia-telefonbeszélgetésen. “Mikor elmondták, hogy mi lesz, azt kérdeztem, hogy volt-e ennek valami háttere vagy előjele, és a válasz az volt, hogy nem volt. Ez valami olyasmi volt, ami ugyanannyira sokkoló mind a team, mind a nézők számára. Valami olyan, amire senki sem gondolna.

Kutner öngyilkosságára azért volt szükség, mert Penn a való életben lehetőséget kapott, hogy Obamánál dolgozhasson, ahol a Fehér Ház Közkapcsolati Irodájában fog dolgozni. David Shore és Katie Jacobs, executive producerek elárulták, hogy nagyon örültek, hogy Penn valami olyat fog ezentúl is csinálni, amiért annyira odavan (és Penn mellesleg azt mondta, hogy nem tette még le a színészetet, csak egy ideig adni akar valamit a közszolgálatra is). De az, hogy ezt az egészet azzal kellett megoldani, hogy Kutner megöli magát, megmagyarázhatatlan hatásokat vélhetünk felfedezni a csapat többi tagján.

Shore és Jacobs ezeket osztották meg velünk azzal kapcsolatban, hogy Kutner halála hogyan fog kihatni az évad hátralevő részére.

» Meddig fogjuk még érezni Kutner halálának a hatását?
Shore: Az évad maradék részeiben még biztosan. A House-ra és a többiekre gyakorolt hatását akartuk kiaknázni.

» Kire lesz a legnagyobb hatással?
Shore: Mindenkire ki fog hatni. Majd meglátják, talán meglepetésszerűen fog hatni pl. Cameron és Chase reakciója, amiből kicsit többet megmutatunk majd. Nem azt mondom, hogy nagyobb reakciójuk lesz, mint a többieknek, csak azt, hogy többet fogunk ebből megmutatni. Nagyon fontos volt számunkra, hogy igazságosan, amennyire lehet ugyanannyit mutassunk meg mindenki reakciójából. De Cameront és Chase-t egy kicsit az előtérbe fogjuk hozni.
Jacobs: Mindenki érezni fogja, hogy elvesztett valakit, de mindenki máshogy fogja ezt feldolgozni. Szerintem a legnagyobb hatással végtére is House-ra lesz. Ő nem fog megbékélni a dologgal. Nem hagyja nyugton a gondolat, hogy nem látta előre az eseményt, és, hogy nem tudja megmagyarázni azt.

» Cameront és Chase-t említette. Elárulna még valamit azzal kapcsolatban, hogy hogyan fognak az előtérbe kerülni?
Shore: Nem. Ahogy Katie is mondta, főként House-ra lesz hatással, de a többiek közül Cameron és Chase reakcióját fogjuk látni. Elég érdekes lesz, szerintem, de nem akarom lelőni a poént. Annyit elmondhatok, hogy mindenki máshogy fog reagálni és, hogy fontos volt számunkra, hogy sokféle reakció legyen. Chaseés Cameron nem ugyanúgy fog reagálni a történtekre.

» Valakit behoznak majd, hogy helyettesítse Kutnert?
Jacobs: Nincs helyettese Kutnernek (legalábbis ebben az évadban nincs).

» Számbavettek más lehetőségeket is Kutner távozására?
Shore: Sok módot átgondoltunk, ahogy egy karakter távozhat. De végül ez volt az a megoldás, ami lehetővé tette számunkra, hogy a legnagyobb hatást tegye House-ra. Valójában mindenkire, de különösen az foglalkoztatott minket ebben a történetben, hogy annak embernek, aki állandóan a válaszokat keresi, most nincs meg a válasza. Ha Kal azt mondta volna, hogy “Felajánlották ezt a nagyszerű szerepet A helyszínelők-ben”…
Penn: Valójában a Grace klinikába megyek, David.
Shore: …akkor a saját kielégülésünk vagy ilyesmi miatt öltük volna meg így Kutnert. De így nagyon örülünk annak, amit Kal csinál.

» Talán Kutner lesz Ámor, aki összehozza House-t és Cuddy-t?
Jacobs: Ez is jó ötlet.
Shore: Azt hiszem a halála talán közrejátszik abban, hogy összejönnek. De nem a közeljövőben.
Jacobs: Azt hiszem, nagyon igaza van önnek abban, hogy bizonyos emberek egy ilyen szörnyű esemény után közelebb kerülnének egymáshoz; hogy párokba rendeződnének, és közelebb lennének másokhoz. De House esetében ez az esemény pont az ellenkező irányba sodorja őt.

» Ki fog derülni Kutner motivációja?
Shore: Nyilvánvalóan volt erre valami oka. Valami lejátszódott annak a férfinak a fejében. De végül nem fogják megtudni ezt az okot. Szerintem a mi sorozatunkban maga a kérdés az érdekesebb. Ennek az elfogadása sokkal érdekesebb, mint megtalálni a választ.

[Zap2it]

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

 1. House-Cuddy
  Shore: “A halála talán közrejátszik abban, hogy összejönnek. De nem a közeljövőben…”

  Akkor valóban összejönnek, de nem mostanság… Kár! (Akkor tényleg csak 1 csók lesz megint, amit már említettek korábban.) Húzzák még az időt, talán a 6. évadban is ugyanez lesz (összejönnek, de nem most, majd talán a következő évadban).

  Azt gondoltam, hogy nem fog kiderülni, hogy Kutner miért tette, amit tett. Annak meg örülök, hogy már ebben a pár részben, ami még hátra van, nem lesz helyettese.

 2. nekem nem tetszik, h nem tudjuk meg kutner miért tette. Ő szimpatikusabb volt mint taub 🙁
  ez van, de nagyon király az 5. évad, alig várom a folytatást 🙂 :szerelmes:

 3. @Rékcsi: Valószínű, azért nem tudjuk meg, miért tette, mert az írók sem tudják. Tökre nem volt megalapozva a tette az előtte lévő epizódokban, elég hirtelen jött, hiszen valahogy el kellett távolítani a karaktert, ha a színész távozni akar. De lehet, hogy nincs igazam, és az egészet előre megtervezték attól kezdve, hogy Kal Penn bejelentette a távozását.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..