House-spinoff?

Ismét felmerült az ötlet, hogy a “Doktor House” egy testvérsorozatot kapjon (=”spinoff” vagy “spin off” vagy “spin-off”, mint “Joey” a “Jóbarátok”-nak vagy az “NCIS:LA” az “NCIS”-nek). Másfél éve már felröppent a hír, hogy Lucas kap majd heti egy önálló órát, de végül ez eltűnt a süllyesztőben. Részletek a folytatásban.

Exkluzív: “House”-spinoff – még mindig elképzelhető?

A Michael Weston főszereplésével készítendő “House”-spinoffot lehet, hogy elvetették, de a Fox /a csatorna, amelyiken a sorozat megy/ továbbra is szívesen kiterjesztené a franchise-t. A csatorna elnöke, Kevin Reilly elmondta, a sorozat executive producereinek, Katie Jacobsnak és David Shore-nak felajánlották, hogy készítsenek egy másik sorozatot is. “Egy spinoff is, de akár egy teljesen új sorozat is lehetne” – mondta Reilly. “Szeretnénk, ha Davidnek és Katie-nek meglenne a saját heti kétórás blokkja.”

A duó első testvérsorozat-ötletével kapcsolatban – ami Weston magánnyomozójára, Lucas Douglasre koncentrált volna – Reilly elmondta, hogy “egy lábujjukat beledugták a vízbe, de nem igazán működött a dolog. A karakter működött a “Doktor House”-ban, de önmagában nem igazán.”

“Magasra teszik a lécet” – teszi hozzá. “Ezek az emberek nem olyanok, akik csak azért csinálnak meg valamit, hogy elmondhassák, hogy kitaláltak egy spinoffot, aztán meg később találják ki, mi is legyen a sorozatban. Valószínűleg ők a legalaposabb producerek… akikkel együtt dolgoztam.”

Jacobs a maga részéről benne van a dologban: “Szívesen csinálnék egy 9 órás sorozatot /a “House” este 8-tól megy/” – mondja. “Talán egy spinoffot vagy egy teljesen más sorozatot, mi ketten.” (Shore jelenleg a “The Rockford Files” remake-jén dolgozik az NBC-nek.) Így vagy úgy, Jacobs belenyugodott, hogy az új sorozat lenne “az egyetlen mód, hogy bekerüljünk a 9 órás sávba” most, hogy a “House” bebetonozódott 8-ra. “Producerként soha nem választana az ember hétfő 8 órát. De a csatorna odarakta a sorozatot, és úgy tűnik ez bejött, szóval szerintem ők ebben okosabbak, mint mi. Szóval valószínűleg maradunk a 8 órás sávban.”

[Ausiello Files]

Testvérsorozatot kaphat a Doktor House

Elképzelhető, hogy a FOX – itthon a Tv2 – orvosos sorozata valamilyen folytatást kap.

A sikeres sorozat producerei David Shore és Katie Jacobs bírják a tévétársaság bizalmát, újabb munkákat várnak tőlük. A csatorna elnöke, Kevin Reilly szerint elképzelhető egy House-testvérsorozat, azaz spin-off, de épp annyira egy egészen más széria, ugyanazon ötletgazdákkal. Korábban egy olyan terv napvilágot látott, miszerint a House-testvérsorozat központi szereplője Michael Weston lehetne, aki eddig hat részben volt látható.

House a világon mindenhol nagyon nézett, de különösen népszerű Európában. Franciaországban, ahol a 2008-as számokhoz képest 30 százalékos növekedést regisztráltak, bő kilencmillióan követték átlagban a részeket. Közel ötmillió olasz és bő négymillió német rendszeresen figyelte a sorozatot. Magyarországon egymilliós a tábora, de a célcsoportban is rendre 30 százalék fölött teljesít.

[origo]

Mégis lesz House-spinoff?

Úgy egy éve került elő ez a pletyka/terv először, amikor Michael Weston színész először tűnt fel a sorozatban, és annyira bejött a figura a nézőknek, hogy a producerek komolyan eljátszottak a gondolattal, hogy készítenek egy testvérsorozatot a magánhekus figurájára alapozva. Aztán szépen elsikkadt a project, mint oly sok minden szokott Hollywoodban, de tegnap óta ismét arról olvasni, hogy csak lesz House-spinoff a Fox-on.

Kevin Reilly, a Fox elnöke azt szereté ugyanis, ha legsikeresebb sorozatkészítői, azaz a House-t jegyző David Shore-Katie Jacobs páros egy heti kétórás blokkot töltene meg tartalommal, amiből egy óra már megvan ugye, csak kellene még egy. Reilly az EW.com-nak azt nyilatkozta, hogy ideális esetben a House-t egy spinoff követné (lásd még NCIS – NCIS: LA a CBS-nél), de ha ez nem kivitelezhető, akkor felőle lehet dráma, dramedy, akár még vígjáték is, de a Shore-Jacobs kettőstől.

Egy apróságot azért még megjegyeznék ezzel kapcsolatban: a House jelenleg hétfő este 8-tól látható, felvezetve a kilencórás 24-et, így ha ez a kétórás blokk létrejön, az vagy azt jelenti, hogy a Fox felkészült a 24 távozására, vagy a sorozatok közül valamelyik napot vált. Képünkön a House egyik random szereplője.

[comment:com]

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. Az jó lenne, főleg Lucas jöhet!!! :nyelvnyujtogato: szivecske szivecske szivecske
    Oh, még a régi sorozatoknak is volt folytatása, az is jó lenne. (Dallas, Kórház a város szélén, Klinika stb.)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..