A függőágy

Édeskés szénaillat terjedt a levegőben. A lemenő nap fénye narancssárgán világított át a levelek közt. A férfi egy függőágyban feküdt, és a porszemek játékán és az elmúlt pár hónapon tűnődött. Egy éve még egészen máshogy szemlélte a világot, és nagyon valószínű, hogy akkor a vicodintól, és whiskytől kábán bambult volna maga elé. Esetleg, ami még valószínűbb, bent ült volna a szobájában a tévé előtt egy ócska koraesti talkshowt bámulva.
Most minden más volt, furán boldognak érezte magát ettől az érzéstől azonban kirázta a hideg, ugyanis Gregory House és a boldogság igazán hadi lábon álltak egymással. Félt ettől az érzéstől, mert általában nem tartott sokáig, és mindig szenvedést vont maga után. Hirtelen egy érintést érzett az arcán. Oldalra nézett és boldogsága forrását látta, amint mosolyogva tekint le rá két pohár vörösborral a kezében.

– Jut egy kis hely nekem is? – kérdezte a nő, és belenézett a férfi nagy kék szemeibe.
– Az attól függ! Kapok valamit cserébe? – és csintalanul a nőre hunyorított, majd annak pólójára, ami meglehetősen zárt volt így a férfi csak emlékezetére hagyatkozhatott, hogy maga elé képzelje a mindig is imádott domborulatokat.
– House! – emelte fel kicsit a hangját a diagnoszta csodálatát élvező test tulajdonosa. – Nem hiszem el, te semmit sem változtál! – Mogorván és kissé flegmán nézett a kék szempárba, de nem bírta tovább, felnevetett. A férfi azonban összeráncolta a tekintetét.
– Hát így állunk, azt hiszem, itt csak egy ember fér el kényelmesen! – Komolyan a nőre nézett. – Ha itt szeretnél maradni, hozz egy széket magadnak. És ha már úgyis arra jársz, összeüthetnél nekem egy szendvicset.
Cuddy teljesen elképedt, hirtelen szóhoz sem jutott, csak ledermedve állt és House-t nézte, aki pajkosan rávigyorgott.
– Imádom, amikor ilyen kétségbeesett vagy!
– House, most megöllek! – gyorsan a földre rakta a poharakat, és dühösen meredt a vigyorgó borostás arcra.
– Azt még jobban imádom, amikor dühös vagy. A francba, egy korbácsot kellett volna vennem a szülinapodra – mondta, és valóban eltöprengett eme kijelentésén.
– Bunkó! – kiáltotta, majd egy ügyes és gyors mozdulattal kiborította a férfit a fekvő alkalmatosságból.
– Ezt teszed egy nyomorékkal?! Hát nincs benned szeretet, és együttérzés? – nézett a nőre fájdalmas arccal.
Cuddy hirtelen megijedt és odament, hogy felsegítse a férfit, de House csak ezt várta. Megfogta a kezét, és maga mellé rántotta. A nő dühösen nézett rá, de pillanatok alatt meglágyították a kék szemek, melyek mindent elárultak. Tudta, hogy House szereti őt, bár a férfi még egyszer sem mondta ki – talán attól félt, hogy ezzel megtörik a varázs és szertefoszlik az oly régóta áhított béke és nyugalom. A férfihoz hajolt, és lágyan megcsókolta. Aztán lefeküdtek a fűre és csak nézték egymást.
A nő azon gondolkozott, hogy milyen kevésen is múlt a boldogságuk. Betonfalakat épített maga köré, hogy védett maradjon a diagnoszta tetteitől és megjegyzéseitől. Ha nem szerette volna olyan őrülten már évek óta, nem viselte volna el, hogy a férfi kínozza. De sejtette, hogy a House-ban bujkáló, és gyakran felszínre törő bántás is egyfajta sebzettségről tanúskodik.
Amikor észrevett a férfin, hogy érzései kölcsönösek, már kiépítette a saját biztonságos világát. Kockázatmentes társat keresett maga mellé, gondolva a lányára.
House-t túlságosan is felelőtlennek tartotta egy komoly kapcsolathoz, ám minden megváltozott pár óra alatt. Sohasem látta még olyan elkeseredettnek, és összetörtnek a férfit, mint akkor. Majd a szíve szakadt meg amikor a diagnoszta elmesélte haldokló betegének azt, hogy valójában milyen ember ő, és mi döntötte romokba az életét. – Akkor határozott úgy, hogy esélyt kell adni a szerelmüknek.
Azon az éjszakán minden megváltozott. Azóta is beleborzong, ha visszaemlékszik.
Csak állt House fürdőjében fáradtan és elgyötörten. Tekintetük összekapcsolódott, és végre beteljesült az, amire mindketten vágytak. Fenntartások, és félelmek nélkül ölelhették, csókolhatták a másikat egymás sérült lelkét gyógyították szerelmükkel.
A férfi észrevette, hogy valamin tűnődik, és magához húzta. Megcsókolta Cuddy arcát, homlokát, szemeit, és lassan haladt a gyönyörű vörös ajkak felé. Ám ekkor megérezte, hogy a szeretett arcon könnyek csorognak. Egy pillanatra megrémült, azt hitte ő tett valami rosszat, de a nő kinyitotta a szemeit, és tekintetét a férfiébe fúrta.
– Szeretlek.
– Mindig is tudtam, hogy bolondulnak értem a nők, na de azért nem kell sírni, hogy egy ilyen szexi pasival lehetsz. – mondta először még vidáman, de a végül láthatóan zavarba jött. Lesütötte a tekintetét, és halkan, alig hallhatóan megszólalt.
– Ami azt illeti én is, én is… szeretlek.
Cuddy meglepődött, hogy a férfi végre kimondta. Igaz, hogy mindvégig tudta, hogy szerelme kölcsönös, de tisztában volt vele, hogy ez az egyszerű mondat House-nak hatalmas erőfeszítéseibe került.
Most a nő hajolt oda és lágy csókokkal borította be a szeretett arcot.
Kis idő múlva Cuddy felállt, és a poharak kíséretében elhelyezkedett a függőágyban.
– Azt hiszem itt kényelmesebb – mondta, és átnyújtotta az egyik poharat a lassan feltápászkodó férfinak.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..