Cuddy fejében


Otthon House egyből bedőlt a kanapéra egy üveg whisky társaságában. Legszívesebben kombinálta volna a régi Vicodinjával, de volt annyi önuralma, hogy nem ölte meg magát, és a Mayfieldbe sem akart visszakerülni, csak amiatt a sajtkukac miatt. Így csak három méretes pohár után bevánszorgott a hálóba, és kiterült az ágyon abban a tudatban, hogy holnap nem kell hajnali hétkor felkelnie.

***

Cuddy a szállodában igencsak fáradtan ment vissza a szobájába. Elege volt minden előadásból a húgyhólyag anatómiai és fertőzéses rendellenességéről, meg a vesekő órákon át taglalt rossz hatásáról. Legszívesebben bevitte volna magával a lányát az előadásra, hogy megint kirúgják őket onnan. De Rachel most Lucassal volt. Ezért majdnem elaludt, de azért még volt benne annyi ébrenlét, hogy tudott gondolkodni. Magáról, Lucasról, és akivel a nyomozót olyan sokszor összekeverte már. Mióta House elment, a nő folyton csak rajta rágódott. Lucas tényleg annyira hasonlított House-ra. Mi van, ha valójában emiatt ment el a férfi. “Wilsonnak igaza lehet”.
A diagnosztának megint sikerült elérnie, hogy kétségei legyenek egy olyan dologban, ami egészen addig biztos volt az életében. Ettől a gondolattól aztán tényleg felébredt, és meglepődve konstatálta, hogy a terem üres. “Hű. Ezt átaludtam. Nem baj, holnapra úgysem ártott egy kis plusz pihenés.”
Végülis a pihenéséből nem lett sok, mert az éjjel leginkább csak forgolódott. Rémes álma volt. „Rachel Lucasszal volt, ő meg House-szal nézte őket a tetőről. Egyszer csak Lucas elment valamiért, House meg lement, hogy akkor ő figyel a lányra, de addigra az elment valamerre, House meg nem tudta utolérni olyan gyorsan, és Rachel kiment az útra, a férfi utána, és végül a kislányt arrébb lökte, de őt meg elütötte egy autó, és Cuddy nem tudott megmozdulni, csak nézte az úton fekvő, vérbe fagyott diagnosztát.”
Tiszta víz volt, amikor felébredt, és első dolga volt megnézni, minden rendben van-e Rachellel.
Megrázta a fejét, és miután felöltözött, átment Wilsonhoz.
– Borzalmasan festesz – állapította meg őszintén az onkológus.
– Kösz. Majd gyere le az előadásomra, és állíts le, ha marhaságot mondanék.
– Miért mondanál marhaságot? – kérdezte a férfi, mire Cuddy elmesélte az álmát, hogy semmit nem aludt napok óta. Wilson csak megnyugtatni tudta, hogy lent lesz.
Az előadásnak, mint várható volt, nagyon nehezen lett vége. Utána felment, és kotorászott a táskájában valami fürdőruhaféleség után, hogy lemegy a wellness részlegre, és ottmarad estig.  Ez meg is történt, este jókedvvel ment fel a szobába. Lucas már fent volt, és látszott az arcán, hogy fontos bejelenteni valója van.
– Elmegyek Kaliforniába – támadta le a nőt.
– De… Miért?
– Anyám megbetegedett. A többi testvérem Európában van, ők nem tudnak hazajönni ápolni őt.
Cuddy nagyon lassan bólintott. Hát egyedül marad. Megint. De tulajdonképpen ez megold pár problémát, sokkal többet vet fel.
Megint magányosnak érezte magát. Egy pár napig volt csak része abban, hogy megtapasztalja, milyen az, amikor számíthat valakire. Az egyetlen dolog, aminek örült most, az az volt, hogy végre vége ennek az őrületnek, amit konferenciának neveztek. Megkönnyebbülten sóhajtott fel, amikor Wilsonnal elindultak hazafelé. Az úton megjegyezte magának, hogy otthon bevesz egy altatót, és aludni fog, még ha House ki is cikizi, hogy elkésett.

Utószó

Íme a folytatás! Enjoy! Bocsi, hogy az előzőnél mindenféle formaságot elfelejtettem, szóval a lényeg, hogy ez az egész történet a 6×07 után játszódik, bár ez elég nyilvánvaló volt, de azért leírtam.
És még egy bocsi, a fejezet hosszúságáért. És bocsi minden Öcsi-lakótól, hogy Lucast sajtkukaccá nyilvánítottam, ezt most a negatív értelemben kell venni. 🙂

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..