House-Cuddy-Patrick szerelmi háromszög

Írta Bia & Darcsy

– Nem érdekel a magyarázkodásod, House! Hárommilliós adományt bukott a kórház miattad és a bizottság előtt is lejárattál megint! Cuddy tajtékzott a dühtől és minden szavánál rácsapott szegény asztalra, ami már nagyon készült megadni magát. Cuddyba a csalódottság és a megvetést érzett abba a percbe House iránt. Miért is hitte, hogy House normális tud lenni. Bár megfordult a fejébe, hogy a viszonyuk fog változtatni House viselkedésén, de úgy tűnik a dolgokat megint rosszul mérte fel. Gondolatmenetéből House válasza rázta fel.
– Sajnálom, Cuddy, de tudod, hogy meg kellett tennem. Nem tehettem mást. Az, hogy a beteg szülei bepereltek miatta ez tettem kellemetlen mellékterméke. Majd lesz pénz. Fogadni mernék, ha Cameronnal elmennétek fotózásra és benne lennétek a Playboyban, háromszor annyit megkeresnétek.
– Takarodj kifele, House! Látni se akarlak! Menjél játszani a gameboyoddal, de engem, hagyjál békén. Cuddy lehajtotta a fejét és House cipőjét pásztázta. Merengéséből az ajtócsapódás ébresztette fel. House elment a helyszínről. Cuddy leült a székébe és fejét a karjaiba temette. Elkezdett zokogni. Minden egy másodperc töredéke alatt történt. Cuddy felállt és erőtlenül roskadt össze. A következő emléke az volt, hogy az irodai kanapéján fekszik és mellette egy számára idegen pasas vizet tölt neki.
– Helló! Patrick Jane vagyok. Jobban van már?
– Köszönöm igen! Olyan ismerős a neve. Találkoztunk mi már?
– Nem tudom. Hogy hívják?
– Lisa Cuddy.
– Uramisten. Együtt jártunk általánosba. Én vagyok a “csodagyerek. ”
– Aszta. És mi járatban errefele?
– Gyilkossági ügyben nyomozok. És úgy halottam itt dolgozol gondoltam meglátogatlak. Patrick leült Cuddy mellé és odaadta neki a vizespoharat. Közben nem vette le a szemét a nőről.
– Nagyon kedves tőled. Megnyugodhatsz nem így fogadok minden látogatót. Ez csak kivételesen esetekbe van így. Nevetni próbált, de csak annyit sikerült elérnie, hogy ráokádott Patrick cipőjére. Ideges volt még House hülyesége miatt, de az jobban lekötötte, hogy mitől lett rosszul. Fejébe már megfogalmazódott az eléggé egyértelmű válasz, amiről jelenleg nem akart tudomást venni. Végigmérte az előtte ülő férfit. Jelentősen megváltozott általános iskola óta. Arcán borosta borította és, haja összevissza állt. Kék szeme viszont még mindig sugárzott valami biztonságot, ami megnyugtatja az embert. Megpróbált felállni, de lábai megremegtek még jó, hogy Patrick gyorsan elkapta a karjánál fogva és visszahúzta a kanapéra.
– Cuddy nagyon rossz passzba vagy. Gyere, hazaviszlek. Cuddy rosszat sejtett, de beült Patrick igencsak lerobbant verdájában. Az utat elég csendben tették meg mivel Cuddy-nak nem nagyon volt, hangulata beszélgetni Patrick meg nem tudta miről beszélgethetnének. Patrick segített kiszállni Cuddy-nak az autóból és bekísérte a nőt. Cuddy azt hitte, hogy helyzetét kihasználva le fogja venni a lábáról a pasi, de nem így tett. Elköszönt és ott, hagyta Cuddy-t. A nő ott állt pár percig mint a sóbálvány és nézte a távolodó tragacsot. Örült a pasinak, de kicsit össze is zavarodott. Mi lett volna, ha… Magával viaskodva átöltözött és kifeküdt a kanapén. Nagyon elfáradt a sok eseménytől és kellett neki egy kis alvás, hogy kitisztuljon a feje. Másnap reggel kissé nyúzottan ébredt, de mikor ránézett az órára rögtön kiszállt a szeméből az álmosság. Nagyon elaludt magához képest, aminek nem értette az okát. Ő mindig is korán kelő volt most meg úgy elaludt mintha fejbe vágták volna. Biztos csak a sok stressz gondolta magába. A telefonja csörgésére felkapta a fejét és kicsit ügyetlenül, de a kezébe vette a készüléket.
– Halló!
– Á! Cuddy már azt hittem a szőkeherceg lekötözött és elvette a mobilodat, hogy ne legyél elérhető!
– House! Foglalkozz a magad dolgával! Különben is mit hívogatsz?
– Unatkoztam és nem volt kit hívogatnom. Meg, ha ilyen sokat alszol, felpuffad az arcod és olyan leszel mint egy jóllakott hörcsög!
– House, ha lehetne, ne a korház számlájára hívogass! Már így is sok az adósság miattad!
– De morcos valaki! kajakmosolyú, szőke fiú nem rakott elég jól alád?
– Nincs eseted?
– Dehogynem! A szőke hajú nagy mellű nők.
– Akkor menj és rendelj az ambulancián vagy csesztesd a teamedet, de engem, hagyjál békén.
– Igenis mami! House morogva konstatálta, hogy főnöke cseppet sem örült neki. Még vajon hány napig kell ezt a féle Cuddy-t elviselnie?
Cuddy mielőtt beért volna a korházba bement a patikába venni egy terhességi tesztet, hogy elkerülje House-t első útja a női mosdóba vezetett, hogy megcsinálja a tesztet. El se merte hinni mikor megnézte annak végeredményét. 2 vonalka volt rajta. Egyszerűen a döbbenettől nem tudta, hogy kellene erre reagálnia. Sikerült neki, amiről eddig csak álmodott. Viszont azzal is tisztába volt ki a gyerek apja, aminek nem tudja, örülnie kellene vagy inkább fejét kéne vernie a falba. Az biztos, hogy megtartja a gyereket, de utána, hogyan tovább. House úgyse vállalna fel egy kapcsolatot sőt még a saját gyerekét se. Felneveli egyedül a gyereket, de akkor el is, hagyja a korházat. Nem bír többet House-al együtt dolgozni. Már a kezét mosta mikor egy nagyon ismerős, hang ütötte meg a fülét.
– Cuddy! Csak nem huncutkodunk a Wc-n? Jó sokáig bent voltál már azt hittem lehúztad magad! House szeme Cuddy kezére vándorolt ahol észrevette a tesztet. Terhes vagy?
– ha annyira akarod tudni az vagyok!
– Wow! És ki a gyerek apja?
– Te!
House következő megjegyzése már nem, hagyta el a száját, hanem állt és döbbenten nézett Cuddy-ra. Tudta, hogy kell tennie valamit így odament és átölelte a nőt és utána otthagyta. Cuddy csak állt döbbenten kezében a tesztel, amilyen gyorsan tudott bement az irodájába kicsit leakart ülni, de a székébe már más ült. És most nem idegesítő diagnosztája, hanem Patrick Jane.
– Szia! Kiszállnál a székemből, ha megkérhetnélek. Tudod nem ez a vendégszék!
– Bocs! Patrick előhúzta a kezét, amit Cuddy nem látott mikor bejött. Négy-öt szál vörös rózsa volt benne. Ezt neked hoztam remélem, szereted a rózsákat.
– Köszönöm! Nagyon kedves vagy!
– Ugyan szóra se érdemes! Meghálálhatod, ha eljössz velem vacsorázni.
– Nem is tudom…
– Nyugi csak vacsora nem akarok lefeküdni veled (még) gondolta magában.
– Oké rendben van!
– Hova viszel engem?
– Az legyen az én meglepetésem…

***

House a kanapéján feküdt egyik kezébe az üres whiskys üveggel másik kezébe egy pohárral. Ez az öntudatlan, bódult állapot igazán jó volt neki és még az üres plafont is tökre más színbe látta. Közbe eszébe jutott, hogy a kis szőke most akar rámászni Cuddy-ra és, hogy tenni kéne valamit. Több, hasra esés és megbotlás árán sikerült eljutnia a Wc-re ahol kihányta magát. A farmerja zsebébe nyúlt ahol egy telefonszámot talált “Németh Darinka – Hivatásos Álbarátnő” Amennyire jelen felfogóképessége és fejfájása engedte tárcsázta a számot és elmondta a tudnivalókat. Utána próbált valamit kezdeni igencsak reménytelen, hajával és valami olyasmit keresni magára, ami nem póló se gyűrött ing. Miután élete ezen legnagyobb feladatát megoldotta felült a motorjára és elment az étterembe. Az ajtó előtt találkozott “új barátnőjével”. és szinte rögtön észrevette az új gerlepárt is. Cuddy épp valami alkoholmentes sört iszogatott míg Patrick rendelt két staket jól átsütve. House elégedetséggel nyugtázta, hogy a férfi alapba holt ideg volt így még könnyebb lesz bosszantani.
– Á, helló, Cuddy! Te itt? Micsoda meglepetés. Johanna! vagy Jennifer vagy, hogy hívnak de örülök neked. Nem kellett volna ilyen feszes smokingot felvenned még elájulsz itt – House ördögi mosollyal figyelte, ahogy ellenfele egyre vörösebb lesz.
– Jó estét Dr. House! Patrick már remegett a dühtől. Ki az új barátnője?
– Ó, milyen faragatlan vagyok! Darcsi – Szőke, Szőke – Darcsi.
– Van tisztességes nevem is!
– Tényleg? Idióta Jennifer?
– Bocsásson meg Dr. House de vacsorázni jöttem nem pedig a maga hülyeségét hallgatni!
– Gondoltam, hogy nem másért. Bár kitudja, ha megbocsátasz én most ennék pár falatot.
– Egyen csak nyugodtan. (Remélem meg is fullad közben)
House vigyorogva leült az asztalhoz és figyelte az igencsak feldúlt Patricket, aki már úgy fogta a kés-villát, hogy már szinte darabokra tört. House köbe a tőle nem megszokott vidámsággal elkezdett új partnerével beszélgetni
– És milyen a munkád? Jól fizet?
– Hát ez attól függ.
– És mitől, ha szabad kérdeznem?
– Attól, hogy mennyi időre “bérelnek ki”és mit kérnek.
– Ez igazán érdekfeszítőnek, hangzik.
– Pedig nem annyira az. De inkább beszéljünk rólad. Milyen az évszázad legjobb és legbunkóbb orvosának lenni?
– Igazán… House valami töprengő arckifejezést vett fel. Igazán szorakoztató.
House észrevette, hogy Patrick őt figyeli és kezdte már nagyon unni. Mivel már volt benne pia rendesen így úgy mondani már nem tudta magát türtőztetni.
– Jennifer kijönnél velem egy percre?
– Ezer örömmel. Patrick annyira gúnyosan, hangsúlyozta a szavakat amennyire tőle telt.Na mit…. A mondatot már nem fejezte be mivel House ökle az orrához csapódott.
– hagyd békén Cuddy-t! , ha nem szállsz le róla nagyon megfizetsz! Most Patrickken volt a sor a visszavágással kirúgta House lábát, amitől a doki térdre rogyott és fájdalmasan felszisszent.
– Csak egy nyomorék vagy House. Nincs benned semmi, amit Cuddy szerethetne. Te lehettél volna a jövő de elpuskáztad és most szenvedhetsz miatta! House felemelte a botját és gyomron vágta vele Patricket, aki összegörnyedt a fájdalomtól.
– Cuddy sose lesz a tied Patrick Jane! Ő engem szeret és nem téged. Patrick felállt és otthagyta a térdre roskadt House-t. 15-20 percet volt a földön mikor egy kéz felhúzta őt – Ugye ezért nem számolsz fel + pézt?
– Darcsi nevetve – ha ennyire ragaszkodsz hozzá. House meg Darcsi éppen sétáltak vissza az étterem felé mikor House észrevette, hogy a motorjának hűlt helye van. Csak egy levelet találtak. ” Igazán szép darab volt – PJ” A kis… House már magába mondta el az összes káromkodást, ami eszébe jutott. Kénytelenek voltak tömegközlekedéssel és gyalog megtenni a, hazafele vezető utat.Mikor megérkeztek House kezet nyújtott.
– Köszönöm a segítséget.
– Szóra se érdemes, ha kell valami csak hívj fel.
– Majd észben tartom. House bement az ajtón és ledobta a motoros dzsekijét utána meg bekapcsolta a tv-t közben magába gondolkodott – ha, harcot akarsz Patrick, akkor én felveszem a kesztyűt.
Másnap reggel: House a fehér táblára vázolta a tüneteket míg három muskétása a szóba jövő betegségeket vitatta meg.
– Lehet, hogy álomkór – Cameron
– Oh igen! Szinte mindent megmagyarázz kivétel azt, hogy miért vérzik majdnem el! – Forman
– Szerintem vérzéses kullancsláz – Chase
– Szerintem maga meg csak szimplán hülye. Teszteljék le a beteget a szoba jöhető betegségekre. Nekem még van egy kis dolgom. House épp az irodájába ült, amikor kopogtattak az ajtaján.
– Bocs, hogy zavarlak House de leveled érkezett – Cuddy
– Kösz! House próbált semleges maradni, ami nem nagyon sikerült neki. Donhuan – t hol, hagytad?
– Dolgozik. Neki is kell néha.
– És azzal a nyomi fejébe melyik kukás kocsit ürítgeti?
– Független tanácsadó a CBI-nál.
– Csöves. meleg Idiótáknál?
– House nem tudnál egyszer komolyan viselkedni?
– Nem. Kösz szépen, hogy átadtad a levelet.
– Szívesen.
House elővette a bicskáját és felnyitotta vele a levelet. Arcáról lehervadt a vigyor. Egy idézés volt. “Tisztelt Mr. House. Patrick Jane feljelentette őt testi sértés vádjával. Ezzel kapcsolatban levő tárgyalást július 3-án tartjuk. Jogában áll ügyvéded fogadni, ha nem áll módjába az állam kirendel önnek egyet, ha nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor automatikusan bűnösnek számít. Az időpont reggel tíz óra. Pontosan tartsa be. Üdvözlettel: Katalin bírónő”
House még kicsit meredt a levélre majd a papír kupac tetejére dobta. Úgy tűnik kicsit alábecsülte ellenfelét. Nem hitte, hogy ennyire el fog mérgesedni a dolog kettőjük között. A napok teltek múltak és a tárgyalás előtt egy nappal megérkezett az ügyvéd is.
– Helló! Dr. Pekár Bianka vagyok az ön ügyvédje. Gondolom, tudja, hogy nagy esélyünk van elveszteni a tárgyalást.
– Igen! Valahogy feltűnt! Tud valamit tenni az ügy érdekébe?
– Semmit nem tudok garantálni. Mr. Jane azt írta a feljelentésben, hogy maga provokálta és ütötte meg őt.
– Mennyit kapok, ha leültetnek?
– Két- Három évet kb. Jó esetben óvadék ellenébe kiengedik.
– Király, akkor csapjunk bele a dolgok sűrűjébe.
egy óra volt már csak a tárgyalásig. Csalódottan konstatáltam, hogy az ügyész Ági, aki eléggé ért a szakmájához finoman szólva. És a bíró Katalin bírónő, akit sikerült az előző tárgyaláskor jól felhúznom. House nyakkendőt húzott és még a cipőjét is letisztította, amiért igazán elismeréssel lehet nála adózni. Még tíz perc… A bírónő elfoglalta a helyét a “trónján” és az ügyész is elégedett mosollyal helyett foglalt a terem jobb oldalán én meg a bal oldalon.
– Kérem a vádlott álljon fel! Nos, meghallgatom az ügyvéd védőbeszédét.
– Köszönöm bírónő. Védencemet testi sértéssel vádolják. De egy orrba verés még nem számit annak.
– Tiltakozom! – Ági
– Helyt adok! Kérem, folytassa ügyésznő.
– Köszönöm! , amint tudjuk Dr. House provokálta a sértettetl, sőt meg is ütötte.
– Valamit szól ehhez a védelem képviselője?
Megsemmisülten álltam ott. Ez az ügy már vesztett volt – Nem kívánok hozzászólni bírónő.
– Rendben van! , akkor az esküdtszék és a bíróság nevébe Dr. House-t bűnösnek ítélem és 2 évi börtönbüntetésre ítélem. A következő tárgyalás 2012. július 3-án lesz, addig a tárgyalást berekesztem!

***

– Halló! Nem ismer engem, de találkoznunk kell! – Bia
– És miből hiszi, hogy én ugrani fogok a maga hívására? – Darcsi
– Mert van egy közös barátunk, aki nagy pácban van! – Bia
– Kicsoda? – Darcsi
– Dr. House. – Bia
– Egy órán belül ott leszek! Viszhall! – Darcsi
– Viszhall! – Bia
Fel-alá járkáltam a szobámban és az órát figyeltem. Szinte csigalassúan teltek-múltak a percek. Totális unalmamból az ajtókopogtatás zökkentett ki.
– Miért hívott? – Darcsi
– Mert van egy tervem. – Bia
– Éspedig? – Darcsi
– Szöktetni fogunk! – Bia
– Remek! Minden vágyam az volt, hogy sitten ücsörögjek. – Darcsi
– Beijedt? – Bia
– Nem! És honnan akar cuccokat szerezni? – Darcsi
– Megvannak a kapcsolataim. Holnap találkozunk este 8-kor a templom előtt. Egy furgon fog ott állni szálljon be és kövesse az utasításokat. – Bia
– Ez eléggé labilisnek, hangzik.- Darcsi
– Az életben kell kockáztatni.
Greg totál maga alatt volt mióta rács mögé került. Nem bírta elhinni, hogy két évig itt fog rohadni az a bájgúnár meg közbe megszilárdítja kapcsolatát Cuddyval hozzáköltözik esetleg elveszi feleségül és az ő gyerekét fogja nevelni. Mikor belegondolt a szíve is megsajdult. Kisbicskájával a falat karcolgatta vagy éppen botján húzogatta és a fareszelékbe meg rajzolgatott. Bár a legjobb elfoglaltsága az volt, hogy 2 percenként ráüvöltött éneklő rabtársára, aki nem, hagyta őt nyugton, de erre az elfoglaltságára is nagyon gyorsan ráunt és fél kezét odaadta volna, ha sikerül neki kiszabadulnia. Úgy tűnik isten meghallgatta imáit. 20 óra 10 perc volt én meg Darcsi már felvoltunk szerelkezve: füstbombával,pisztollyal, és, ami még kelhet. Már mind2-n rajta volt a sí maszk és jó öreg, haveromnak köszönhetően az elektronikai dolgokkal se volt gond.
Az őr éppen szendvicsét majszolgatta, de rögtön letette és fegyveréért nyúlt mikor meglátott minket. Az egyik kezébe a pisztoly volt a másik keze meg a riasztón volt.
– Én a maga helyébe nem tenném. Úgy sincs semmi, haszna. Darcsinak ebben igaza volt a riasztó tényleg nem működött. Mi közben Darcsi a fegyvert a biztonsági őrre szegezte én addig az asztal fiókban szikszalagot kerestem. Mikor megtaláltam jól átkötöztem vele és Darcsival közös erővel bevonszoltuk a Wc- Be az úriembert mi közben leszakítottuk övéről a kulcsokat.
– Na ez egész könnyen ment. És most merre? – Darcsi
– Egyenesen és jobbra. Kövessél itt járatos vagyok. Ez a börtön eléggé úgy nézett ki mint egy labirintus, de mivel már voltam itt párszor így elég otthonosan mozgok a terepen. A rabok ujjongtak, amikor láttak minket sőt néhányan odaordították, hogy “szabadítsuk ki őket”. Greg kicsit meglepődött mikor meglátott két idegen-t, aki épp a cellája ajtaját nyitották ki.
– Kik maguk? – H
– Anyád és Apád. Ennél hülyébb kérdés most nem jutott eszedbe? – Darcsi
– Darcsi lehetnél vele kicsit elnézőbb. Nem számított rá, hogy valaki ráfog majd itt bagózni.- Bia
– Lépjünk le mielőtt jön a váltás. – Darcsi
– Szerintem is jobban járunk, ha nem találnak itt. – Bia
– Akkor mehetünk hölgyeim? – H
– Persze. – Darcsi
Életem egyik legnagyobb hülyeségét csináltam meg azzal, hogy elszöktettem a dokit. Futottunk ahogy a lábunk bírta azt se néztük merre. Kellett egy hely ahol egy ideig megbújhatunk a zsaruk elől. A választás a templom kertjére esett. Ott töltöttük az éjszakát. Éhesek voltunk és fáztunk is, de már nincs visszaút bár az se volt tiszta, hogyan tovább. Mikor felébredtünk Greg már nem volt ott csak egy cetlit találtunk. „Hazamentem, el kell hoznom valamit.”
House legnagyobb megdöbbenésére már nem volt olyan, hogy otthon. A háza romokba hevert és erős benzin szag érződött. Valaki felgyújtotta a lakását. Remélte, amiért jött az nem égett el. Elkezdett keresgélni a kacatok között és végül meg is találta a gyűrűt. Arcára félköríves mosoly ült ki, ami le is hervadt mikor észrevette, hogy a szomszéd néni telefonál. Gyorsan cselekednie kellett. Előhúzta a fegyverét és a nénire szegezte
– Nem akarom bántani mami! Úgyhogy tegye le szépen azt a telefont és adja ide nekem. Ugye megértettük egymást.
– Fenyegetsz fiacskám? Nem tanultál semmi tiszteletet?
– Én apámat tiszteltem addig, amíg nem patkolt el. Így mivel neki kampec már senkit.
– Vigyázz magadra fiam. Amúgy nem a rendőrséget akartam hívni, hanem anyádat, hogy rendben vagy.
– Oké. Köszönöm. Viszlát, néni.
– Viszlát Greg!
Cuddy épp a tányérokat mosogatta és Gregre gondolt. Bárcsak máshogy alakultak volna a dolgok és együtt lehetnének. Patricket is szereti, de közzel se úgy mint a morcos diagnosztát. Vele le bírná élni az életét Patrickkel viszont nem. Álmodozásából az ablaktörés rázta fel és meghallotta a számára ismerős bot kopogását és azt a bizonyos csoszogást, amit megszokott Greg-től. Biztos csak fáradt és képzelődik hisz egész éjszaka fent volt, de mikor a vállán érezte a doki kezét megfordult. Ijedtébe elejtette a poharat, amit éppen mosott és majdnem sikerült, de Greg gyorsan a kezét a nő szájára tapasztotta.
– Mit keresel itt? A szívbajt hoztad rám. Cuddy dorgálóan nézett Housera, de nagyon örült neki, ami látszott is rajta.
– Szar volt a menü a sitten.Te főztöd sokkal finomabb. – H
– Te nem vagy normális. Megszöktél a börtönből.- C
– Hát meg, ha velem ülnél akkor nem tettem volna.- H
– És miért jöttél ide? Gondolom nem azért, hogy bájcsevegjünk.
– Gondolatolvasó vagy Cuddy, de valóban nem. Kellene fájdalom csillapitó,kaja,pia, és pénz.
-barack Obama személyesen nem kell?- C
– Á, az majd elég két év múlva. És lenne még valami. – H
– Na mondjad ne kímélj.- C
Greg előhúzta a zsebéből a gyűrűt és a pultra tette.
– Kérlek gondold meg.
Cuddy nem tudott mit szólni csak annyit bírt kinyögni, hogy meggondolja. House vigyorgott, de mikor meghalotta a rendőr autó, hangját rögtön alábhagyott jókedve. Adott egy gyors csókot Cuddynak és ott távozott ahol bejött. A rendőrautó nem messze parkolt le Cuddy házától, de Gregnek mákja volt és ott talált egy motort a közelbe, amit valami barom nem kötött ki. Felült rá és visszament a búvóhelyünkre.
Én közbe, hazamentem, vagyis azt hittem, hogy nekem van otthonom, de tévedtem. Az ajtó0mon egy papír volt. “Tudom, hogy maga szöktette meg Houset a kis barátnőjével, de mindennek ára van. Egyenlőre csak az állását és az otthonát veszíti el, de higgye el ez még csak a kezdet. PJ”
Elkezdtem gondolkodni hova mehetnénk a csapattal mikor eszembe jutott barátom az ügyésznő.
House meg Darcsi nem repdestek az örömtől mikor közöltem velük ötletem, de sajnos jobb ötlet nem jutott az eszünkbe. Három-négy napja nem ettünk koszosak voltunk és elég informálatlanok hírek terén. Akármennyire is nem tetszett a csapat másik tagjának az ötlet más hirtelen nem jutott eszembe. Ági nem volt feldobva, hogy nála akarunk meghúzódni.
– Meg vagy te húzatva?! egy elitéltet és szöktető barátait lássam vendégül a házamba? – Ági
– Elhiheti, mi se repdesünk az örömtől. Főleg, ha magát látom. Rögtön elmegy a maradék élet kedvem.- H
– Kösz ezt bóknak veszem. – Ági
– Valami probléma lenni? – Lars
– Semmi szívem menjél vissza aludni. – Ági
– Én elmennék pisilni, ha nem gond. Mindjárt magam alá csinálok. – Darcsi
– Csak nyugodtan. Úgyis átmentem már Teréz anyába. – Ági
Végül ági beadta a, derekát és beköltözhetünk hozzá. Darcsi kölcsönkért pár cuccot lefürdött és kimosta koszos ruháit. Én a további dolgokon gondolkodtam.
House meg egy levelet irt, aminek a címzettje Patrick Jane volt.
Megkértük Larsot, hogy adja fel a levelet. Ő még legalább nem volt gyanús meg ki tudja a helyzetet beszélni, ha bajba kerül. Greg a napok lefolyása alatt egyre idegesebb lett és a 7- Dik napon üvöltözött mindenkivel egy sort és elment. Azt mondta találkoznia kell Jane-nel
A találkozó helye a sportcsarnok mögötti műfüves pálya volt. House a zakója alá rejtette a 90 mm-teresét. Tudta, hogy innen ma valaki nem fog élve távozni. Le akarta zárni ezt az egészet ahogy a levélbe meg is írta Patricknek. Annak a bizonyos levélnek a lényege az volt “Nem élhet az egyik mig él a másik” House szemébe veszélyes fény csillant mikor meglátta ellenfelét. Patrick is hozott magával fegyvert és arcán ördögi mosoly ült ki.
– Minek jöttél el House? Ennyire megszeretnél halni? – Patrick
– Cuddyiért? Bármikor. House elővette a fegyverét és Patrickre szegezte.
– Na, most legyél nagyfiú Greggike! – Patrick
Ő is elővette a fegyverét és egymást kerülgették. Mindkét arca megfeszült és egyik se vette le a tekintettét a másikról.
– Tudod, mi különböztet meg tőled Patrick. Én, használom az eszemet. Mindent tudok rólad Patrick Jane. Azt, hogy vered a nőket és, hogy teszed tönkre az embereket. Öt államban köröznek téged lopásért és gyilkosságért. És most Cuddy-ra fened a fogad. Nagyon nem jó ötlet.
– Szép pipi! Szívesen eljátszadozok vele.
– Csak szeretnéd! Patrick épp lőni készült, de House kilőtte a kezéből a fegyvert. A rendőrség tudja, hogy itt vagy. Itt az ideje, hogy megkapd, ami neked jár.
House otthagyta a vérző csuklója Patricket és fütyürészve elindult, hogy visszaszerezze régi életét.

***

Patrick mosolyogva ücsörgött a látogatókat váró raboknak szánt terembe. Pár órája itélték őt halálra, de nem izgatta hisz tudta, hogy sikerült tervét megvalósítania.
Akit várt pár perc múlva megérkezett Gregory House személyébe. A doki felvette leghűvösebb arckifejezését és leült az ellenfelével szemben.
– Mit akarsz? – H
– Csak köszönetet mondani. – Patrick
– Miért? – House
– Jó volt a csajodat döngetni, de mikor kibeleztem az volt a legnagyobb élvezet. Mondjuk kicsit sajnáltam, mert kezdtem megkedvelni.
Housenak megszűnt rögtön a világ csak egy gondolat forgott a fejébe. Lisa meghalt és, ami értelme volt az életének elvesztette. Ez a szemétláda elvett tőle mindent. Megfogta Patricket az ingénél fogva és a földhöz csapta. Ütötte – rúgta ahol érte. Végül rátérdelt és fojtogatni kezdte.
Patricknek elkezdett kékülni a feje, de zihálás közbe volt benne még annyi erő, hogy Greg arcába nevessen. Szívből jövő boldog nevetés volt ez a sátán kacaja. És Greg ekkor megtört úgy sírt mint egy kisgyerek. Patrick melette feküdt és nyakát masszírozta. Greg hallani vélt egy távoli hangot, ami ébresztgette. Kinyitotta a szemét és kezét végigfutatta arcán, amit a szakállon kívül érzett az víz volt. Tehát tényleg sírt. Kicsit elfordította a fejét és látta ki ébresztette fel. Darcsi aggodva nézte Greget.
– Jól vagy? Beszéltél álmodban. – Darcsi
– Oh igen! Épp Foreman-t akartam megfojtani, mert kiszárította a kedvenc fekete filcemet. – H
– Szóval nem mondod el miért sírtál? – Darcsi
– Nem. És ne sértődj meg, de ezt inkább megtartom magamnak. – H
– Hát oké. Amúgy nincs, harag. Csináltam reggelit. Kérsz? – Darcsi
– Mi finomat sikerült összehoznod? – H
– Szimpla tojásrántotta. A hülye is megtudja csinálni, de nem volt kedvem most komplikáltabb kaját csinálni. – Darcsi
– Sebaj. Már úgyis untam a Győri kekszet. Ahhoz képest ez maga az 1 osztályú reggeli. – House
– De nem hozom ide arról ne is álmodj. Szépen felkelsz és kimászol érte a konyhába. – Darcsi
– Igenis szakács néni. – H
House amennyire tudta összeszedte magát kisántikált a konyhába és levágódott a hozzá legközelebb levő székhez. Úgy rávetette magát a tojásra mint macska a Viszkászra.
Már a kabátjáért nyúlt mikor eszébe jutott valami. Álltába megfordult és Darcsi szemébe nézett majd elkezdte jól begyakorolt szövegét.
– Nagyon hálás vagyok érte, amit eddig tettél értem. Biának már tudom, hogy hálálom meg, de nem tudom te minek örülnél. – H
– Hát lenne egy dolog, aminek most nagyon örülnék. – Darcsi
– Ugye azért nem milliókba kerül? – House
– Nem! Ingyen van, de nekem felbecsülhetetlen értékű lenne. – Darcsi
– Na ki vele – House
– Csókolj meg! – Darcsi
– Figyelj, ha minden jól megy akkor megnősülök, gyerekem lesz stb……
– Nem azt kértem, hogy vegyél el! Csak, hogy csókolj meg. Bár, ha Cuddy nemet mondana…………………….
– Nem is tudom……
– Kérlek szépen Greg. Hidd el nem mondom el senkinek és nem akarok többet tőled.
– Hát rendben van. House lehajolt és megcsókolta Darcsit. Pár percig csókolóztak majd House megszakította a csókot.
– Mennem kell. Nem ártana, ha 3 nap után dolgoznék is valamit.
– Menj csak nyugodtan. Greg már kiment az ajtón mikor halotta még, hogy Darcsi utána kiáltja, hogy “köszönöm”.
Kicsit furcsa volt neki, hogy nem a Hondájával ment be a korházba, de ez a motor se volt sokkal rosszabb. Mikor leparkolt a parkolóba egy ismerős arcot pillantott meg. Most kivételesen örült, hogy látja Wilson-t hisz azt hitte, hogy 2 évig nem fogja. Baráti ölelést váltottak és utána elindultak az ajtó felé.
– House veled meg mi történt? hallom szöktél a sittről. – Wilson
– Dehogy szöktem. Azt mondták mivel jófiú voltam elengednek. – House
– Érdekes mód úgy halottam a tv-ben mivel egy híres gyilkost kézre kerítettél ejtik ellened a vádakat. – Wilson
– Jó tudni……. Már napok óta nem néztem tv-t. Nem vetted föl véletlenül a Köz korházat? – House
– Sajnálom House, de valakinek dolgozni is kell. – Wilson nevetett.
– Akkor majd találkozunk később. Viszlát Jimmie. Wilson meglepődötten nézett, hogy House a keresztnevén szólította.
– Viszlát Greg. House nem tudta eldönteni merre menjen elsőnek, de úgy gondolta benéz kétbalkezes csapatához, hogy nem ölték meg egymást. Foreman épp a táblára irt és Cameron meg Chase a lehetséges betegségeket beszélték meg.
– Foreman! , amint mondtam a tábla fehér te meg fekete vagy. Vagy átmentél színvakba? – House
– House! Látom/Hallom izgalmas napjaid voltál, amíg nem dolgoztál. És azt is, hogy ejtették a vádakat, de miért ítéltek el?
– Ráejtettem egy csaj kezére a körzőmet. Beperelt engem, mert kárt szenvedett az agyonkrémezett keze.
– És amúgy minden oké veled House. Olyan soványnak nézel ki ettél te rendesen a napokba? – Cameron
– Most te a beosztottam vagy az anyám? Igazán eldönthetnéd. Cuddy már bejött? – House
– Kb. 15 perce. Bezárkózott az irodájába, mert papírmunkája van. Azt mondta csak akkor zavarják, ha nagyon fontos – Chase
– Miért kinézitek belőlem, hogy hülyeségekkel zaklatnám Cuddy-t? Greg vigyorgott.
– Nem is tudom……………. Az esetek 99, 99%. -ban igen. – Foreman
– Na fiatalok. Nekem dolgom van találkozunk később.
Cuddy tényleg beletemetkezett a papírmunkába, de szeme a gyűrűre tévedt. Bárcsak meggondolná minden és ő meg Greg együtt lehetnének. Veszekedhetnének a fürdőszobáért, Greg megtaníthatná a fiának, hogy kell csajozni. Ő meg jó anyukaként és feleségként tűrhetné ura hülyeségeit és fia stiklijeit. Mikor ebbe belegondolt valami jóérzés fogta el, de rögtön egy könnycsepp úszott a szemébe. Megrázta a fejét és fojtatta a papírmunkát. Pár perc múlva kopogtattak az ajtón.
– Csak akkor gyere, ha a legbunkóbb orvosom vagy. Másra nem vagyok kíváncsi. – Cuddy
– És, ha az vagyok? – House keze kilincsen volt, amit épp abba a pillanatba nyomott le. Cuddy úgy magához tért a papírhalmaz keltette komából mintha elektrosokkólták volna, ahogy a magas sarkúja engedte elindult Greg felé, de megbotlott és pont a doki karjaiba esett.
– El se tudom mondani mennyire örülök neked House. Már azt hittem valamelyik ügyefogyott sebész akar engem megint zaklatni. – Cuddy
– Nyugi Cuddy! Még megfojtasz úgy ölelgetsz. Kihez fogsz te hozzámenni, ha most megfulladok? Ahhoz a dagadt pasihoz a sebészeten? – House
– Ki mondta, hogy én hozzád megyek? – Cuddy
– Tudom, hogy nem bírsz nekem ellenállni. Cuddy hallgass a belső hangokra. A tudatalatti elnyomása súlyos károkhoz vezethet.
– De magabiztos valaki. Gondolom, ha lett volna olyan óra az iskolába, hogy ego óra nemhogy kitűnő lettél volna belőle, hanem prof is, de amúgy a kérdésre, amit tegnap feltettél a válaszom igen. Hozzád megyek feleségül.
– Uh! Imádlak te nő! House egy jó bordaropogtató ölelésben részesítette Cuddy-t majd elengedte, hogy azért kapjon levegőt a nő.
– És mikor legyen az esküvő? – Cuddy
– Mikor szeretnéd? – House
– 1 hét. Annyi idő alatt meg lehet szervezni az esküvőt.
– Persze, ha ruha nélkül mész a szervezőkhöz. Cuddy szúrós szemmel nézett Housera. Nyugi csak viccelek veled asszony. Greg annyira boldog volt mint még soha életébe. Megindult legjobb barátja irodája felé, hogy közölje vele a jó hírt. Wilsonnál épp nem voltak betegek és egy mágnessel játszott az asztalán. Mikor meglátta Greg örömtől majd kicsattanó fejét a lehető legdöbbentebb arckifejezését vette fel. Épp ésszel nem bírta felfogni House minek örül ennyire. Jobban jár, ha rákérdezz gondolta magába.
– Hát te meg minek örülsz House? Megnyerted a lottót? – Wilson
– Nem! , de ez majdnem annyira jó. Képzeld pajtás megnősülök! – House
– Te most bevagy lőve vagy részeg vagy? – Wilson
– Egyik sem. Most totál tiszta vagyok! – House
– És mégis kit akarsz elvenni? Magadat? – Wilson
– Cuddy-t! Nem csak akarom, hanem el is veszem. Igen-t mondott. – House
– Te megkérted Cuddy kezét? – Wilson
– Szerintem Wilson nem kéne ennyire sok időt a rákosokkal töltened. Az agyad eléggé kezd összezsugorodni! – House
– Jól van na csak ez eléggé hihetetlen. Hisz nem is jártatok. – Wilson
– Minek? Úgy ismerjük egymást és annyira nem bírunk ellenállni egymásnak, hogy ez volt a legkézenfekvőbb lehetőség, ha járunk akkor meg lehet, hogy sokkal később teszem fel a kérdést. – House
– Nem egyszerű az észjárásodat követni. És mikor lesz az esküvő? – Wilson
– Jövő hét Szerdán! , ha lehet kérj szabadnapot.
– Az igazgatónő aznap megy férjhez szerintem elenged anélkül is.
– Na megvolt az évbe az első értelmes mondatod Wilson. Csak így tovább. Pár hét és már értelmesen is tudsz beszélni.
1 héttel később……. Napsütötte reggel volt aznap Jerseybe. Lehetett vagy 30-35 fok. A madarak csicseregtek és a korházba mindenki az esküvőről beszélt, de House – t nem érdekelték a pletykák ő a nagy nappal volt elfoglalva. Vett egy szmokingot fehér inget, fekete nadrágot és egy fekete cipőt. szakállát leborotválta és már csak a megszokott borostája volt rajta, haját megpróbálta a lehető legjobb formába hozni. Mikor elkészült az előkészületekkel elindult az esküvőjére. Mindenki ott volt már. Wilson, Én, Darcsi, és a team többi tagja is elfoglalta már a helyét. A tanú legnagyobb meglepetésemre Ági volt, amitől önkéntelenül vigyorognom kellett. Cuddy is ott volt és Housenak leesett az álla milyen szép volt. Szeme és a szája kivolt festve, haja nem volt összefogva. És a fehér ruha is bámulatosan állt neki. Mikor House magához tért a meglepetéstől az oltárhoz lépett.
– Azért gyűltünk ma össze, hogy e két embert összeadjuk, ha valakinek valami ellenvetése van az szóljon most vagy hallgasson mindörökké.
Totális csend. Te Gregory House akarod – e feleségedül az itt megjelent Lisa Cuddy-t gazdagságba-szegénységbe, egészségbe betegségbe, amíg a halál el nem választ?
– Igen! Akarom.
– És te Lisa Cuddy akarod – e az itt megjelent House-t gazdagságba-szegénységbe egészségbe betegségbe, amíg a halál el nem választ?
– Igen! Akarom.
– Akkor a házasság szent kötelékébe házastársnak nyílvánítalak titeket. Greg, ha kérhetnélek csókold meg a feleséged.
– Ezer örömmel! House úgy lekapta Cuddy-t, hogy öröm volt nézni
Én közben egy motort figyeltem.
– Jó példány mi?
– A tied? – Bia
– Igen! Dávid vagyok.
– Én meg Bia.
– Elvigyelek vele egy körre? – Dávid
– Persze. – Bia
9 hónappal később. House épp egy eseten dolgozott mikor kapta a telefont, hogy Cuddy-nak elfojt a magzatvize. Otthagyott csapot-papot, hogy a feleségével lehessen. Cuddy 1 órán át erőlködött mi közbe hallgathatta a szülésznő “Mély levegő ki-be most nyomja” dumáját. Végül kibujt a kisfiú, ami látszott, hogy apja gyönyörű kék szemeit örökölte, de a, haja az Cuddy-éra, hasonlitott.
– És, hogy nevezed el a fiunkat? – House
– Szerintem a Kevin Hiró jó név lenne. – Cuddy
– Érdekes név, de felőlem. Úgyis fogadjunk az lesz a beceneve, hogy Ifj. House. – House
– Már megint ez az egoizmus. Na, kapsz te még ezért otthon. – Cuddy
– Előjött a vadmacska. Ne fogd vissza magadat baby. – House

***

– Hogy hazudhattál nekem 16 éven keresztül? Ő az apám igaz?! – Kyle
– Igen ő! Miért mit vártál? Azért ez nem olyan mintha arról beszélnénk milyen az idő odakint! – Bia
– Jellemző rád. Gondolom a tárgyalóasztalon keféltél vele egyet és mivel nem volt jó ezért került a sittre. -Kyle
– Kyle vegyél vissza a szádból! Az anyád vagyok, ha nem tűnt volna fel. – Bia
– Tényleg? Észre se vettem 16 év alatt. Azt hittem, hogy az anyám egy tisztességes ember nem pedig egy büdös kurva! – Kyle
– Álljál le fiam! Mutathatnál valami tiszteletet anyád irányába! – Dean
– Na a topmodell leszek sztárja. Istenem te meg képes voltál az apámat játszani. Istenemre mondom szánalmasak vagytok. Elmegyek! – Kyle
– Mégis hova akarsz menni, hajnali három órakor? – Bia
– Akárhova. Nem birok veletek most már egy levegőt szívni. Átmegyek Gregékhez aludni. Az ő muterja legalább jó fej. – Kyle
– Biztos boldog lesz, ha felkelted! Látástól – mikulásig dolgozik és még egy örjöngő kamasz gyerek is a nyakára akar menni. Biztos boldog lesz. – Bia
– Eskü apám jobbfej, mint te. Pedig neki sok gyilkosság szárad a lelkén. Ő legalább elmondaná biztos nekem az igazságot! – Kyle
– Érdekes! Kezdtem elveszteni a béketűrésemet! És vajon miért nem kaptál egy levelet se apucikádtól? Talán azért, mert leszarja, élsz vagy halsz-e? – Bia
Kyle összedobált pár cuccot a bőröndjébe és sírva elhagyta a terepet. Igazam volt abba, hogy Darcsi nem fog örülni, hogy Kyle ilyenkor ilyen hülyeségekkel zavarja őt.
– Davis! Nem látod hány óra van? Vagy esetleg a retardáltak iskolájába nem tanítják nektek az órát? – Darcsi
– Elnézést! , de nincs hol aludnom. Bejöhetek? – Kyle
– Na jól van te isten verése gyere be. – Darcsi
– Ki az? – Greg
– Senki szívem. Csak Bia zakkant gyereke. – Darcsi
– Szia Kyle! , de örülök, hogy látlak. Családi perpatvar van odahaza? – Greg
– Szeva, haver. Hát igen megint megy a botrány. Anyám a botrányhős. – Kyle
– Nálunk maradhatsz, ameddig szeretnél. Igaz anya? – Greg
– Hát persze. Addig marad ameddig ki nem dobom. – Darcsi
Másnap reggel én a szokásosnál is korában mentem. Ma nem dolgozni mentem, hanem magánemberként egy rabhoz. Patrick Jane-hez. Jobbnak láttam, ha beszélek vele mielőtt olyat mond a fiának, amit mind nagyon megbánunk.
– Hm. Meg se kérdezem, mi járatban vagy itt inkább kitalálom. Kyle miatt igaz? – Patrick
– Pontosan. Értékelném, ha az igazság szebbik kiszínezett formáját adnád elő. – Bia
– Hát persze… Végül is az én fiam, de, ha ragaszkodsz hozzá. – Patrick
– Kösz szépen. Viszlát. És kösz – Bia
– Neked bármit szívem. – Patrick
– Azért ne vidd túlzásba! – Bia
Na akkor ezt is letudtam hál istennek. Bár, ahogy Patricket ismerem fütyürészve fogja elénekelni az igazságot. Én megtettem, amit tudtam oszt lesz, ahogy lesz.
House fia Kevin élete egyik legmeggondolatlanabb döntését hozta meg mikor Ági lányára akart rátapadni.
– Szevasz Lara! Nem jössz velem bekapni valamit? – Kevin
– A valami alatt kaját értettél? – Lara
– Nem a Wc – pumpát! Szerinted? – Kevin
– Már megint a Gettóharcos van itt? – Ági
– Ja anya, ha lehet őt ne jutasd rács mögé mint anno az apjával tetted! – Lara
– amíg nem ad rá okot addig nem fogom. – Ági
3 évvel később…….
Sötét este volt Jerseybe sőt elég hűvös is. 3 fiatal a templom mögötti kertben iszogatott és szívott. Mindenki elmondta a másiknak a szívproblémáját.
– Mond csak Greg. Anyádnak még mindig viszonya van apámmal? – Kevin
– Nem tom. Mostanság nem látom a faterodat anyám ágyába. Lehet, hogy már a szemem romlik. – Greg
– Zsír. Na Greg szívsz velünk egy kicsit? Hidd el jó a cucc totál be lehet tőle állni. – Kevin
– Kösz nem. Nem élek ilyen szerekkel. – Greg
– Jaj, haver. Nyuszi vagy te vagy férfi? – Kyle
– Apropó Kyle a szüleiddel mi van? – Greg
– Apám a sitten van anyám meg játssza a jó fej ügyvédet. – Kyle
– Na nem kérsz egy szippantást Greg? – Kevin
– Na jól van. Greg szívott az anyagból, aminek meg is lett az eredménye. rosszul lett sokkot kapott és komába került. Darcsit elfogta finoman szólva a, harctéri idegesség, amit az összehívott találkán ki is fejtett.
– Ti vagytok a legpocsékabb szülök, akiket ismerek. – Darcsi
– Ne add itt az ártatlant. Cuddy férjével kavarsz közbe meg a fiad majdnem öngyilkos lett! – Bia
– Hééé! Ne beszélj már úgy rólam mintha nem lennék itt. – House
– Rólad ne is beszéljünk! Egy világhírű gyilkossal kefélgetsz mi közbe a gyerekednek azt hazudod 16 éven keresztül, hogy Winchester az apja.
– Mindannyian hibáztunk maradjunk ennyibe. – House
– Oh igen! , de csak az én fiam került komába, de mit tudhat egy drogos ezekről a dolgokról. – Darcsi
– Érdekes mód ez a drogos vidított fel téged álmatlan éjszakáidon. És értékelném, ha emberként kezelnél engem! – House
– Tudod mit! Vége mindennek. A barátságunknak, viszonyunknak és mindennek vége. Remélem megkapjátok, ami nektek jár. Na szevasztok.
Így szakadt meg a trió közti barátság. Egy út lezárult, de sok új feltárult. Kevinből olyan híres diagnoszta lett mint az apjából és nem, derült fény a viszonyára, amit Darcsival fojtatott. Az én fiam börtöntöltelék lett sajnos. Greg meg több év után felébredt a komából.

***

Miután sikerült rajta kapnunk a fiúkat, hogy drogoznak, és én Greggel szakítottam, Biáék, hazamentek én a kórházban kötöttem ki Greggel (a fiammal) 2 hónap volt, mire felébredt a kómából… Ági talált magának egy férjet, született 1 gyereke (Jennifer) ott, hagyta a munkáját 2 évre – mivel GYES-en volt. Bia közben elgondolkodott arról, hogy bemegy Patrickhez a sittre, hogy megbeszéljen vele egy fontos dolgot…
Szia szívem! – Patrick – Mi járatban?
Ne túlozz! – Bia
Beszélnem kell veled! – Bia
Igen, erre magam is rájöttem, mivel máskülönben nem lennél itt…
Kettőnkről lenne szó! – Bia
Ajjaj rosszat sejtek – Patrick
Ne aggódj, ez most jó irányt vesz az életedre! Kihozlak, egy feltétellel! , ha megmondod az igazságot Kylenak és a bíróságnak! – Bia
Rövid gondolkodás után Patrick: Jó ez nem nagy kérés, de ettől még kétlem, hogy megszeretne engem, és te dobnád azt a Winchester pasast.
Meglátjuk, egyenlőre ezen gondolkodj el. Van rá időd – Bia
Miközben megtárgyalták dolgaikat, nekem érkezett egy virág küldemény benne egy üzenettel, melyet Gregtől kaptam ez állt benne: „ Sajnálom szívem, nem akartam, hogy vége legyen! Szeretlek és nem akarlak elveszíteni! Találkoznánk a régi találka helyünkön? Mondjuk holnap este 7kor? Greg „
Én pedig elgondolkodtam, mindezen, ami még anno a parkban történt! Cuddyval van, és engem szeret! Elmentem a találka helyre, ott várt rám Greg. Elmentünk egy romantikus vacsorára, és elbeszélgettünk kicsit.
Greg ugye tudod, hogy házas vagy? – Darcsi (én)
Persze, mind kettőtöket szeretlek! Nem akarom egyikőtöket sem elveszteni! – Greg
Én szakítottam veled 2 hónapja. – D.
Tudom, de nem akartalak zavarni addig, míg a fiad rendbe nem jön. Ezért vártam 2 hónapot, hogy ezt megtegyem, mert be kell vallanom valamit! Emlékszel a csókra?, amikor megkérdeztem, mit kérnél cserébe … – Greg
– Igen – D.
Na nekem az a csók sokat jelentett, még, ha esküvő előtt is voltam. – G.
Én mindeközben azt gondoltam, miért szakítottam vele, az csak egy rossz döntés volt, már pedig rossz döntéseket az ember szokott hozni, de én túl sokat hoztam…
Letérdelt elém, és egy virágcsokrot tartott elém: Meg tudnál nekem bocsátani?
Én pedig megdöbbenve ültem, kb. 5 percig, majd: Persze, hogy megbocsátok, de hiszen ez nem a te hibád volt, csak én voltam mérges Gregre (a fiamra)!
Greg boldog volt, én is az voltam, majd feljött hozzám, és este nos találjátok ki, mit csináltunk…:D
A fiam egy 5 hetes táborban volt, és még 2 hete volt hátra, Addig 2 naponta az estéket együtt töltöttük …
Visszatérve Ágira, és a családjára, nos Tom (a férje) és Adrian a fia elmentek egy hónapra, hawaiira ú. n. nászútra az esküvőt követő harmadik héten voltak veszekedések – békülések, de több romantika is a kettő között:D
Bia felhívta Ágit, és vagy 30 percen át a magán életükről dumáltak:_D
Áginak hiányzik a munka, Biának a barátságunk (Darcsi).
Én nem sokkal később Biával beszéltem, vagy 1 órán át, hogy mi történt velem, a balhé után, érdekesen fogadta a hírt, de közben virult a feje, hogy Greg és köztem minden oké.
Mondtam, hogy megkért a Band From TV, hogy lépjek be a bandába, beleegyeztem, sok munka után megszületett a 10. cd-nk, aminek a címe: „ Az élet hegymászás, de a kilátás csodás „
Na grat. és Greg még benn van a bandában? – Bia
Benne van, vele együtt írtuk a címet is összefoglaló válogatást, de tényleg, nem akarsz belépni? – én (D.)
Hát nem tudom, nem tudom, hogy Greged mit szólna … – B.
Figyelj, előző este megdumáltam vele, és felőle mehet! – D.
Na?, hogy döntesz?

***

Visszatérve arra, hogy Biát meghívtam a Band From TV együttesbe, Ági és a családja, egy kis pihenőre számított. Szóval elmentek egy hétre, hawaiira.
Az utcánkba egy új lakó érkezett. A neve Mike. Mike Delfino. Miután beköltözött, egy-két nap múlva összefutottunk egy boltban, de mindegy érdekes történet, csak egy kicsit elvoltam tájolódva, ha értitek…, ez az egész Greggel, meg a fiammal, nemrég ébredt a kómából… és lehet úgy tűnt, hogy minden ok, rosszul gondoljátok, imádom Greget (House- t), ugye egy kis kaland esténkét belefér, de most nem erről van szó. Tehát, mikor összefutottunk Mike-kal, ahogy belenéztünk egymás szemébe, az szerelem volt első látásra…
Egy kicsit elbeszélgettünk, majd, haza kísért, és egy röpke csók…
Miután ez megtörtént, és felhívtam Biát, elmeséltem neki mindent:
Szia Bia! Rég dumáltunk, te nem tudtam írni, mert nem volt pénz a kártyámon, és neked meg nem volt neted. Na mind1. figyu: ma mikor voltam a boltban, egy baromi helyes srácal találkoztam, randira hívott. Úgy hívják, hogy Mike Delfino. Meg kell ismerned! 😀 Meséltem rólad, ha nem baj 😉 szóval nem tudom, hogy mit szólsz majd. (De mivel megint nem vette fel a telefont, ezért megint üzenetrögzítőre dumálok) Lényeg, hogy randizunk, csak adódott egy kis gond. Ugye én meg Greg, szeretem őt is nagyon is, de most, hogy itt van Mike is:D Nem tudom mit csináljak, szóval majd, ha ezt meghallgattad, hívj fel légy oly kedves 😉

Kis idő múlva. Csörgött a telefonom, Bia hívott (végre).
– Szia. Na, hogy is volt ez a Mike-os ügy? – B.
– Szia. Szóval vásároltam, amikor bele botlottam Mike-ba.
– Csak úgy belebotlottál?
– Hát igen. Én sem értem:D, na, de a lényeg, hogy egy romantikus vacsorára hívott a Place-be. Este nyolc. ra értem jön.
– Na ez jó, végre neked is van/lesz pasid
– Jójó, de ne kapkodjuk el, baromi helyes, de várd ki a végét…
– Oké, te tökig bele zúgtál!
– Nem, nem csak, csak helyes.
– Jó majd hívj fel vagy gyere át, aztán mesélj el mindent.
– Oké. És nálatok mi a szitu amúgy? – D.
– Hát semmi tulajdonképpen, Kyle épp az utcát vagy valamelyik helyi kocsmát járja. Patricket, meg még csak ki akarom hozni.
– Tényleg mióta is ül a sitten?
– Öt hónapja lassan.
– Figyelj, ha visszajöttünk a vacsiról, akkor ki hozzuk Patrick-et. Ok?
– Ok. Köszi.
– Ugyan ez semmiség, úgysincs jobb dolgom, és tudod szöktetésben jók vagyunk 😉
– Hát igen, azt sosem felejtem el :D. Na, jól van pihenj, aztán holnap vár a nagy este:D.
– Oké. Szia jó éjt!
– Neked is, szia.

Eközben, hawaii-n Ági Adrianra vigyázott, miközben az ura limbózott….
Élvezte, épp eléggé ahhoz, hogy csípő ficama legyen, ahogy ez sikeresen meg is történt, az első repülővel jöttek, haza, majd be a Helyi Kórházba.
Ott megállapították a ficamot, két hét kórházi felügyelet alatt:
– Mit csinált a férje, mikor ez történt? – orvos.
– Tudja, hawaii-in voltunk, és limbózott a férjem én pedig a kis Adrianra vigyáztam, mikor megtörtént. Az első géppel jöttünk, és taxiba szálltunk, majd irány a kórház.
– Á, értem. Nos 1 hétig bent kell maradni megfigyelésre, de kapja a gyógyszereket. – orvos.
– Nos köszönjük, és akkor majd holnap jövünk, csak előtte még bemehetek a férjemhez? – Ági
– Persze. viszlát – orvos.
– Köszönöm és viszlát. – Ági

– Szia, szívem. Az orvosok azt mondták, hogy 2 hétig még maradsz, majd, haza vihetlek, de fájdalom csillapítókat azt kapsz rendesen. – Ági
– Igen. Ezt jól megcsináltam, pont az utolsó esténken. – Tom (Ági férje)
– Hát egy hónapig egész jól viselte az utat Adrian. –Tom
– Igen, pedig ő sem óvodás már, emlékezz milyen rossz szokott lenni, ha visszük valahova, de most egész tűrhető volt. – Ági
– Na, jól van szívem, mi most mentünk, holnap jövünk, aztán pihenj és sokat. – Ági
– Oké, szia szívem.

Eljött a nagy este, amiért annyira izgatott voltam, Mike-kal elmentünk a Place-be és egy jót vacsiztunk, dumáltunk és egyebek….
Mikor véget ért a vacsora, Mike, haza vitt, bejött a házba, majd egymásnak estünk, na az volt életem 3. legjobb estéje………. Mike-kal úgy döntöttünk, hogy együtt maradunk, és hozzá költözöm.
Másnap reggel, fölhívtam Biát. Elmeséltem neki minden egyes kis apró részletet is, és mondtam neki, hogy jöjjön át holnap, a következő címre. Lila akác köz 4356-os számra.
Mikor megérkezett, elég ijesztő képet vágott…:
– Sziasztok… – Bia
– Helló. –Mike
– Szia Bia. – D
– Nos gyere beljebb.
– Na szóval. Mike, o itt Bia, akiről annyit meséltem. (Nyugi sok jót ;])
– Bia, ő itt Mike, akiről szintén meséltem…
– Szóval, hogy jöttetek össze? Mike elmondanád?, mert Darcsi verzióját nehezen követtem:D – Bia.
– Persze, vásárolgattunk, amikor belém botlott, illetve, egymásba botlottunk:D, egymás szemébe néztünk, és tudtuk, hogy („ ő kell nekem „ arckifejezést vágtuk) ő az igazi…
– A tegnapi vacsora egy kis ízelítő volt, az igazit, este kaptam meg:D – Mike.
– Mike Nyugi:D héé, erről senkinek egy szót se, mert Edie, nos a szomszédja Mike-nak, eléggé ráakaszkodott Mike-ra…, de erről majd később.
– Hűű, ez ugyanaz a verzió xD –Bia.
– Mit vártál?:D – D. (én)
– Nos igazat megvallva, hasonló választ:D – Bia.
– Oké, na, de most már későre jár, ideje, hazamennem, majd beszélünk, felhívlak. – Bia
– Oké, ahogy gondolod. Szia Bia. Jó éjt
– Sziasztok jó éjt.
Másnap már mindenki hallott a beköltözésemről, Mike-kal, hamar jóban lettem mindenkivel, mindenkivel kivéve Edie Britt-tel. Ő egy kicsit berágott, mikor megtudta, hogy én és Mike….

Hamar eltelt a két hét, és Tomot kiengedték a kórházból, de fájdalom csillapítót így is kapott. Méghozzá nem mást, mint Vicodint.
Ezzel jól el leszel egy darabig. – Ági
Hát nincs más, vicodine-on kell élnem egy ideig. – Tom

Három nap múlva át mentem Biához, egy tervvel, hogy, hogyan szabadítsuk ki.
– Szia Bia! 😀 – Bocsi, hogy nem hívtalak, csak el voltunk Mike-kal
– Na szóval hoztam egy tervet, hogyan szabadítsuk ki Patricket.
– Hűűhhaaa, ez érdekes, hogyan csináljuk?
– A terv a következő:, amit Greg kiszabadításához, használtunk.
[hatás szünet]
– Ennyi? – Bia,
– Hát jól bevált, legalábbis Gregnél…
– Oké, próbáljuk ki.
– Elmentünk Patrick-hez, megcsináltuk azt, amit Gregnél:D
– Majd kifutottunk a sittről.
– Ők boldogak voltak, Ágiék is, miután elfogyott a vicodine.:D, és mi is Mike-kal…, de feljön a kérdés: Mivan Cuddyval és Greggel: Cuddynak született nem rég egy fia. Nem is gondolnátok, hogy hívják: ifjabbik Greg House. (=
– Igen, a munka érdekes volt, kettejük között, House-t kizárták az egyik esettől, mivel csak ifjabb Greggre tudott gondolni… a 3 kívánság” Wilson segítségével meg oldotta az esetet…
De másnap reggel, annyira fáradtak voltak mindketten mintha másnaposak lennének… a kicsi eléggé virgonc volt éjszaka yD

***

Az egész House-Cuddy-Patrick-hercehurca elött egy évvel…
Szép volt a mai reggel attól eltekintve, hogy szakadt az eső, a kutyák épp tüzeltek, a macskák teljes hangerővel nyávogtak, és a prostik is ma csak 6 orát dolgoztak.
House álmosan nézett ki a fejéből. Miért is hitte azt, hogy valami csoda fojtán ma nem kell mennie dolgozni. Igyis késésben volt és Cuddy (jol megszokott) magas hangvételü nyávogását is halgatnia kellet a telefonba.
– Tudja hány óra van House? – Cuddy
– Dél körül nem? – House
– Magának is nyolc órától tart a munkaideje! Ugyhogy egye meg a fincsi kábitoszerét és tolja be a képét most AZONNAL! – Cuddy
– Miért ilyen csíps Cuddy? Szünet van a spermaklubba? – House
– Fél órát kap House vagy különben esküszöm az orvosi engedélyemre, hogy ugy kirugom, hogy a lába nem éri a földet! – Cuddy
House mogorván kinyomta a telefont és az ágyára dobta. Unta már ezt az egészet, hogy mindenki ilyen ellenséges vele. Na meg a politika is egy rakás szar. Bevette a vicodinját és elbicegett a fürdő felé. Keserűen konstaltálta, hogy az a barom Wilson a saját fogkeféjét, hagyta ott ahol még egy négyzetmilimiternyi hiba se volt. Miután két percig önmarcangolta magát ugy döntött, hogy egy nagyobb cél érdekébe (, hogy tiszta legyen a szája) megmossa a fogát wilson fogkeféjével. Előkotorta a leggyüröttebb ingét meg valami többhetes farmert negyed óra alatt felöltözött és elment a korházba. Még belefért Cuddy fél órás kritériumába.
Felvette a legmogorvább arckifejezését és belépett a korház ajtaján.
. – DR HOUSE! Cuddy amennyire új magassarkuja engedte megindult house irányába.
– Nem érdekel a lelki bánata cuddy, ha valami van a lábtörlő az wilson! – House
– Elvan maradva az ambuláns rendeléssel! – Cuddy
– Csomó orvost csicskáztat! Ugyan Cuddy maga okos nő, ha ennyire baj dolgozza le helyettem, ha most nem, haragszik én megyek.
– Á, dehogy mennyen csak és játsszon a gameboyával, ahogy szokott.
két perccel később
– A beteg él vagy már kipurcant? – House
– Haldoklik… Órái vannak hátra. – Foreman
Peckhe van. Mindenki haldoklik valaki lelkileg valaki fizikailag… – House
– Mi van magával House? – Tizenhármas
– Semmi. A prostim csak 6 órát vállalt és közzel se volt olyan jó minőségű, mint szokott. – House
– Biztos jól van House? – Taub
– Ha mégegyszer valaki megkérdezi ezt az lesz Kutner új szomszédja a temetőbe- House
House elővett egy cigisdobozt zakója zsebéből és rágyújtott. A többiek döbbenten néztek, mert még nem látták House cigizni.
– Mi van?! Inkább öljön meg a nicotin mint, hogy magukat hallgassam. 4 órakor House kijelentkezett és, hazament. Elővette a jól behűtött whiskyjét és a vicodinos flaskáját. majd bevett még egy doboz Vicodint és még öntött rá egy kis whiskyt. 5-6 doboz Vicodin után elterült a földön. Végre vége van. már nem segíthet rajtam úgyse senki.
Cuddy el volt, havazva a papírmunkával így este 10-11-ig bent maradt dolgozni. Wilson előbb hívta őt, hogy vigyen át egy-két dolgot House-nak, ha ráér, mert neki most randija van
Cuddy végül is beleegyezett és átment Househoz. Kinyitotta az ajtót és elé tárult a még nem megszokott látvány. Szinte már tisztaság volt a lakásba.
– House! Hol van? Áthoztam a dvd-ket, amit Wilson kölcsönvett meg a fogkefét. Hirtelen meglátta Houset a földön. Lehajolt, hogy megnézze a pulzusát. House szája már szinte teljesen kiszáradt alig lélegzett és a pulzusa is lassú volt. Mellette volt a Whisky és a vicodinos flaskák
– Mentőt kérek azonnal! A sugárút sarkára.
A mentő viszonylag gyorsan megérkezett és elvitték Houset a Pricetonba ahol kimosták a gyomrát majd az intenzívre került.
– A mája és az agya és a szíve valószínűleg károsodott. Most komában van. Nem ígérhetek semmit Dr. Cuddy, mert nagyon rossz a helyzet. – orvos
Wilson épp az onkológiai osztályra tartott mikor belefutott a teljesen összetört Cuddyval
– Mi a baja Cuddy? Olyan fejet vág mintha meghalt volna valaki. –Wilson
– House… Cuddy a könnyeivel küzködött. House…
– Mi történt Cuddy?
– House kómában van. Az orvosok nem jósolnak neki túl sokat. Öngyilkos akart lenni.
– Úristen. Bocsásson meg Cuddy, de most beteghez megyek utána meglátogatom Houset.
– Hát persze. Cuddynak nem kevés szarkazmus volt a hangjában.
A team tagjai nem tudták mire vélni House hiányát. Mivel az előző betegük elpatkolt így nem volt esetük. Taub és Tizenhármas kártyáztak, Foreman meg valami politikai újságot olvasott, de mindenki várta mikor csörtet be House és vágja hozzájuk szarkasztikus megjegyzéseit. Érezte mindenki, hogy valami baj történt. Erre még a búskomor Cuddy is okott adott.
– Mostantól Foreman-t nevezzem ki a diagnosztikai osztály vezetőjévé. Ő lesz a főnök ugye világos mindenkinek? – Cuddy
– De… – Foreman megszólalni nem tudott a meglepetéstől. Miért?
Cuddy válasz helyett kicsörtetett az ajtón.
– Ti ugye nem arra gondoltok, amire én? – Tizenhármas
– Attól függ, hogy te mire gondolsz? – Taub
– Cuddynak akkor van ilyen arckifejezése, ha meghalt valaki. -Tizenhármas
– Szerinted House öngyilkos lett? – Foreman
– A mostani viselkedéséből ítélve bármi lehetséges. -Tizenhármas
– Szerintem meg csak ki rúgta Cuddy, de muszáj feszegetnünk a témát? – Taub
– Nem – mondta Foreman és Tizenhármas (Foreteen) egyszerre.
Cuddy próbálta a papírmunkával elterelni a figyelmét. Nem belegondolni a történtekbe. House megfog gyógyulni. Így próbálta magát nyugtatni. Az ellenkező esetbe bele se, mert gondolni. Abba, hogy elvesztheti a legjobb orvosát, egyik barátját és…
Teltek múltak a napok. Foremanék kaptak egy új beteget, akinek aztán eléggé “változatos” tünetei voltak
Veseelégtelenség, májelégtelenség, keringési fibrilláció, első fokú Av blokk, pitvarfibrilláció. Így Foremannéknek elég rendesen fel volt adva a lecke. Houset felváltva látogatta Wilson és Cuddy, de Cuddy időzött többet Housenál. A székre kuporodott és fogta House kezét közbe beszélt hozzá. Elmondott olyan dolgokat neki, amit másnak még nem. Csak enni ment el meg aludni egy keveset. Két hét telt el House öngyilkossági kísérlete óta. Cuddy aludt mikor hirtelen egy ismerős hang csapta meg a fülét. Mint, aki áramütést szenvedett úgy felriadt.
– Meghaltam? – Dir egy pofon. – Ezt miért kaptam? – House
– Idióta! – Cuddy
– Miért mentett meg? – House
– Mert orvos vagyok és ez a dolgom. – Cuddy
– Na persze… House a kezére pillantott, amit Cuddy hirtelen elengedett és kicsit zavarba is jött a szituációtól.
– Mikor estem kómába? – House
– Két hete. Még jelentkezhetnek magánál rohamok mivel valószínűleg több szerve is károsodott. – Cuddy
– Pazar. Még ahhoz is béna vagyok, hogy meghaljak. Ez igazán megnyugtató. Gondolom egy életre szóló belépőt szereztem a dilidokihoz. – House
– Á. Szerencsétlen dilidoki kifutna a világból tőled. – Cuddy
Teltek múltak a napok, House a károsodásra gyógyszereket kapott. Tíz nap után már olyan jól érezte magát, hogy gondolta, meglátogatja a csapatát.
– Foreman mint mondtam a tábla fehér te meg fekete vagy! – House
– House, hát te meg mit keresel itt? -Taub
– Itt dolgozom, ha nem tűnt volna fel. – House
– Hol voltál három hétig? – Tizenhármas
– Nyaraltam Jamaikán. Gondoltam most indulok Floridába. – House
Este tíz körül járhatott az idő House a zongorájánál ült és zenét játszott. Tíz után pár perccel megszólalt a csengő.
– House a korházba, hagyta a mobilját gondoltam át hozom. – Cuddy
– Most komolyan nem mondja komolyan, hogy ezért jött át? – House
– Valóban nem, de most már mennem kell. Cuddy próbálta kinyitni az ajtót, de az zárva volt
– A boxerembe rejtettem a kulcsot. Kiveszed? – House
Cuddy még pár percig dühöngött, de aztán engedett a csábításnak. Pár óra múlva
– Gyakrabban fogom a mobilomat a korházba, hagyni. – House
– Haha. Figyelj, Greg, szerinted működne ez? – Cuddy
Micsoda? House úgy tett mintha nem tudná miről van szó.
– Ez a viszony kettőnk között. – Cuddy
– Gondolom, most az jön mivel ilyen jól kijövünk éjszakázzak az ambulancián… – House
– Nem válaszoltál a kérdésemre! – Cuddy
– Szerintem jah. Főleg, ha nem mászol rám rendelés közben… – House
– Álmos vagyok! Aludjunk… – Cuddy
– Felőlem. (Ünneprontó) Így kezdődött a viszonyuk, amiből Cuddy terhes lett. És az események áradata, amit cuddy volt osztálytársa elindított.

***

– Fogadjunk, hogy nem mész be oda! Kezemmel a katolikus templom bejáratára mutatok.
– 500 dollárba, hogy elöbb megyek be oda mint te. – House
– Akkor akár most odaadhatod a pénzt. Az életbe nem fogsz meggyonni. – Bia
– Te meg az életbe nem fogod kinyitni azt az ajtot- A faajtóra mutat. Tul szent hely az.
– Majd meglátjuk. (Nagyon pofára fogsz te még ma esni House.)
Pár perccel késöbb a templomba
– Atyám én vétkeztem. – House
– Mikor gyontál utoljára gyermekem? – pap (én)
– Soha nem gyontam. – House
– Gyermekem hányszor rontottál meg gyerekeket? – én
– Nem vagyok pedofil. Megcsaltam a feleségem. – House
– Fiam ez mindennapos dolog. Nézd csak a sztárokat. Mindenki kavar mindenkivel. És mond csak édesfiam legalább jó a másik illetővel ott? – Már folyik a könnyem az elfojtott nevetéstől.
– Nem gondolja atyám, hogy ez kicsit tul intim kérdés. – House
– Isten házába nincsenek titkok halottad már a pap és a tehén meséjét? – Én
– Nem. Miről szól?
– Egyszer egy pap betévedt egy szénakazalba. Nem látott még nőt és a tehénre hitte azt. Megjelent a tehén anyja és csak annyit mondott, hogy muuuu! És a pap elszaladt. Tanuság:, ha már szar a szemüveged menj el optikushoz. – Én
– Igazán tanulságos egy történet, de mi közze van a szeretömhöz? – House
– Hát semmi. Azt hitted fiam, hogy csak te fogsz dumálni? Az úr azt mondja problémák vannak az egóddal. Isten csak egy van fiam ebbe bele kell törödnöd!
– És még mit mond? – House
– Azt, hogy szereted a netes pornót. Legalább ugye nem akkor nézed mikor az asszony otthonvan? – Én
– És az ur honnan tud ilyeneket? – House
– Édes fiam az úr poloskával szerelte fel a házadat. Plusz a barátaid mesélték hallom, nagyon szoros a kapcsolatod darcsi nevezetü barátoddal. A másikkal is akartál testi kontaktust létesiteni? – Én
– Megfordult a fejembe, de nem voltunk sose olyan hullámhosszon. – House
– (Kapd be House.) És minden barátoddal kikezdesz nemtől függetlenül? Vonzódsz a saját nemedhez is? – Én
– Nem vagyok buzi. – House
– Gyermekem, örültem, hogy beszélhettem veled. Igazán tanuságos beszélgetés volt. Megismertem mégegy erkölcstelen embert. – Én
– Részemről volt a szerencse bia. Bárcsak minden ilyen pappal ilyen jol elehetne dumálni. – House
– Kérem az 500 dollárom! – Bia
– Majd, ha pénzeső hullik az égből. Viszlát House! – Bia
– Viszlát.
House mogorván, hazament. Azt hitte, hogy ez volt a nap “tragédiája”, hogy nem nyerte meg a fogadást, de tévednie kellet.
– Helló Greg! Mond csak, hogyvan a szeretőd? Sok gyereket csináltál már neki? – Cuddy
– Nemtudom miről beszélsz. – House
– “Egykor várlak a megszokott helyen”- Cuddy
– Ő a pizzafutár. Csak ilyen későn hozza ki a, hawaii pizzát. – House
– ha kidobod a nőt talán nem vesztes el mindent. – Cuddy
– Hidd már el, hogy nincs szeretőm. Ez pedig nem is az én mobilom. – House
– hanem kié? – Cuddy
– Forditsd meg! Rávan irva, hogy Kevin Hiró gondolom, valamelyik, haverjával találkozik. – House
– Igaza van! Egyik barátom most jött, haza Portugáliából. Akar velem egy kicsit dumálni. alig halhatóan odasugja Housenak- Ezért még nagyon sokkal fogsz nekem jönni!
– Na látod Cuddy! Mielött gyanusitgatnál engem tök alaptalanul gondolt meg miket vágsz a fejemhez! House dühöngve kiment az ajton. Tudta, hogy nagy veszélybe van a viszonya és aztis, hogy mit kell tennie. Legnagyobb meglepetésére viszont Darcsi nemvolt egyedül.
– Hát temeg ki a franc vagy? – House
– Mike Delfino darcsi barátja. Nem ismered az órát ember? Hajnali 4-van! – Delfino
– Beszélnem kell vele most. – House
– Majd, ha felkelt! – Delfino
– Felrugjalak vagy beengedsz? – House
– Mi ez az ordibálás? – Darcsi
– Ez a félőrült felveri az összes szomszédot- Delfino.
– Szivem most egy kicsit elmegyek. Majd jövök. – Darcsi
– Jó, de, ha lehet ezt a barmot halkítsd le. – Delfino
– Meglesz ne aggódj. Nos, miről akartál beszélni? – Darcsi
– Ez meg ki? – House
– A barátom Mike Delfino… – Darcsi
– Megkönnyíted a dolgomat. – House
– Miszerint? – Darcsi
– Szakítsunk! – House
– De most miért? Téged is szeretlek attól még. – Darcsi
– Jah persze… Na menjél vissza a pasidhoz, mert a végén még azt hiszi elraboltalak. – House
– Oké. Azért sajnálom, hogy igy végzödött a kapcsolatunk. – Darcsi
– Nekünk nem közös az utunk. Legyél boldog ezzel a Delfinóval. – House
– Hát veled biztos boldogabb lennék. Mostmár úgyis mindegy. – Darcsi

Pár órával később…

– Huszonnégy-óráztam, úgyhogy remélem, jó okod volt felhívni. És, ha kérhetném, nyomd már el azt a cigit! – Bia
– Beszélgetnem kell valakivel. – House
– Hívd a lelki segélyszolgálatot ők szivesen beszélgetnének veled! – Bia
– haragszol rám? – House
– Csak rohadt fáradt vagyok house. És nekem is megvannak a saját problémáim, úgyhogy kérlek ne, haragudj, de baromira nincs kedvem lelkizni veled. – Bia
– Aham. – House
– Aham? Aham, mint “rohadtul unlak” vagy aham, mint “tekintettel leszek rád és most nem zargatlak”. – Bia
– Te most sírsz? – House
– Nem! – Bia
– Ne hazudj. Vak azért nem vagyok! – House
– Mindenki hazudik House! Énse vagyok kivétel. – Bia
– Azért ne vedd át eme jó szokásomat légyszives! – House
– Isten ments. Nem akarok House-izálódni. – Bia
– Ne is. Te így vagy jó, ahogy vagy. Így szeretünk. – House

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..