Második rész

A harmadik hét.

Lily Anderson nem is lehetett volna boldogabb. Jóllehet, asszisztensi állása egyáltalán nem volt könnyű és néha bizony tíz órát is dolgozott egy nap, esténként hullafáradtan ért haza. Nem lett volna muszáj sokáig bent maradnia, de nagyon megkedvelte főnökét, doktor Cuddyt. És mivel vele ellentétben őt nem várta otthon egy kislány, szerette volna, ha Lisa előbb szabadulhat a munkahelyéről. Cuddy kedves volt, de szigorú főnök, aki precíz és pontos munkát követelt, de Lilyt ez egyáltalán nem zavarta.

Időnként, amikor nem volt éppen hajtás, a félig leengedett redőnyön át figyelte Lisát. Többször is látta, amint egy szürke-piros teniszlabdát szorongat és forgat a kezében, aztán csak bámulja, szomorú tekintettel. Ha ilyenkor kellett hozzá bemennie, Lilyt észrevéve a doktornő gyorsan a fiókjába tette a labdát. Hidegen szólt olyankor a lányhoz, mintha az érzéseit próbálná leplezni. A fiatal lány borzasztóan kíváncsi volt, milyen szerepet játszhat ez a teniszlabda Lisa életében, de eszébe sem jutott, hogy rákérdezzen. Egyértelmű munkakapcsolat volt közöttük és Lisa nem olyannak tűnt, aki magánéleti problémáit az alkalmazottakkal beszéli meg.

Kivételt képezett ez alól James Wilson. Már első munkanapján találkozott Lily az onkológussal. Nagyon aranyosnak találta kedves kisfiús mosolyát, és mint később megtudta, ezzel már jó pár nővért meghódított doktor Wilson. Lily is kedvelte őt, de nem vonzódott hozzá.

Az elmúlt három hét alatt jó párszor járt Cuddynál James, és többször is látszott, hogy nem munkahelyi dologról van szó. Lily nem akart főnöke magánéletében vájkálni, de benne is megvolt a természetes emberi kiváncsiság, amely főleg akkor erősödik fel, ha olyan emberekről van szó, akiket ismer.

Többször elhangzott a House név. A lány nem tudta kiről van szó, ezért rákérdezett a nővéreknél. Néhányukkal már egészen jól összebarátkozott. Egyikük, Kate nem messze lakott tőle, sokszor jártak egy busszal dolgozni. Kate egy éve dolgozott a kórházban, ezért a húsz perces buszozások alatt szépen lassan beavatta Lily a PPOK nyílt titkaiba.

Ő mesélt Gregory House-ról, a világ talán legbunkóbb orvosáról. Mint kiderült, House állandóan célzásokat tett doktor Cuddy dekoltázsára és/vagy fenekére, teljesen semmibe vette a szavát, késve járt be dolgozni, és a klinikai ingyen rendeléseit sem teljesítette.

Lily hallgatta az egyértelműen negatív jellemzést, de nem volt benne biztos, hogy ez stimmel. Eszébe jutott a meg nem értett zseni fogalma, és mivel House-t kibírhatatlan természete ellenére briliáns orvosként írták le, őt is ebbe a skatulyába tette bele.

Megtudta, hogy House nem sokkal azelőtt ment el a kórházból, hogy őt felvették volna. Állítólag szabadságra ment, egészségi okokból, de ebben senki sem volt biztos. Hozzá legközelebb álló kollégái, Cuddy és Wilson nem beszéltek róla, de az irodáját nem adták oda senkinek.

Lilyt érdekelni kezdte a dolog. Remélte, hogy doktor House hamarosan visszatér Princetonba és végre megismerheti.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..