A szerencsés nyertes

Fordította class

House a kávézóban ült, egy kisrádiót hallgatott, miközben evett. A tévét akarta hozni, de abban kimerült az elem.
– Miért nem teszed át az elemeket a rádióból a tévébe? – kérdezte Wilson amikor House elmondta neki eredeti szándékát.
– Hát, nem vagy egy műszaki zseni! – mondta House, majd átnyúlt az asztalon, és megragadott egy maroknyit Wilson sült krumplijából.
Wilson sóhajtott, de nem mondott semmit. Várható volt, hogy ez megtörténik, ha House-szal ül egy asztalnál. Azt viszont meg tanulta, hogy a tárcáját az irodában hagyja.
– Kéne egy húszas kölcsön. – mondta House, s már nyújtotta is a tenyerét.
– Minek?
– Akarok egy olyan szép piros almát.
– House, az alma ötven cent.
House meglepettnek tűnt. – Tényleg? Mióta? Valami akció van?
– Nálunk mindig ötven cent.
House csak legyintett, majd témát váltott: – Ünneprontó. Egyébként úgy látom valaki elhappolta előlem – majd a rádióra mutatott – Ez a hülye sportcsatorna meg állandóan a hajójegyeit reklámozza, lassan kezd az idegeimre menni. A tévémet akarom!
– Milyen jegyeket?
House vállat vont. – Hú, nem is tudom, nem igazán figyeltem. Valójában ez egy egyhetes körutazás egy luxushajón, aminek a neve Royal Caribbean. Miamiból indul, és kiköt egy csomó klassz helyen.
– Hmm. Méghogy nem figyeltél…
– Nehéz nem figyelni, amikor valami idióta tíz percenként arról beszél, hogy ingyen jegyeket lehet nyerni, ha a megfelelő időpontban hívod ezt meg ezt a számot.
– Ingyen jegyeket? Ezt nem is mondtad! Meg kéne próbálnod.
– Ja. És mégis miért? Mert imádom a sós tengeri levegőt, és hogy a szél az arcomba fúj? Meg a csomó gazdag sznobot, akik sétafikálnak a hajó a fedélzetén, kart karba öltve és panaszkodnak, hogy tengeribetegek, annak ellenére, hogy ez már vagy a huszadik ilyen hajókázásuk. Milyen nagyszerű ötlet! – mondta gúnyosan és bekapott egy sültkrumplit. – Vagy majd Cuddy-val megyek, éjszakánként nézzük a csillagokat a kis kerek ablakon keresztül egy cipősdobozból, amit te kabinnak hívsz.
Wilson felemelte a kezét: – Oké, nem hívom annak, de ne csinálj ebből akkora ügyet.
– Megpróbálom felhívni, csak hogy öt másodpercre befogd a szád. Még azt az átkozott számot is megjegyeztem.
House elővette mobiltelefonját és a hívta a számot, mikor vége lett a reklámnak.
– Ha megnyerem, a tiéd. Elviszed Cuddy-t. Biztos vagyok benne, hogy odavan azért, hogy holmi vénekkel társasozzon.
– Halló, itt Dr. Gregory House, hallom ingyen jegyeket lehet kapni egy luxushajóútra. – Mint, ha nem lenne elég baj, hogy állandóan hallja a fickót a rádióban, most már a telefonján is. – Tudom, hogy nincs esélyem, hogy nyerjek, de… várjon… Mi? Komolyan?
House egészen felvillanyozódott, ahogy beszélt. A szemét forgatta: – Ó haver, biztos vagyok benne, ezt mondod minden embernek, aki betelefonál.
Elhallgatott, hagyta az izgatott embert beszélni arról, hogy ő volt a tizedik hívó a reklám után, és hogy ő nyert két jegyet egy luxushajóútra a Royal Caribbeanon a jövő hónapban. House, mint mindig, nem hitt el semmit csak úgy.
– Majd akkor hiszem el, ha két-három nap múlva a postaládámban lesznek! – mondta.
House a homlokára csapott, amikor egy nőhöz kapcsolták, hogy felvegye az adatait, nevét és a címét, ahová a jegyeket küldhetik. Miután megvolt mindennel, letette a telefont.
– House, nyertél! – kiáltotta Wilson izgatottan.
– Na ja, nyertem egy ingyenes kiadványt arról a hülye Royal Caribbean óceánjáróról. Olyan nincs, hogy ilyen marha drága jegyeket csak úgy odaadnak valami lúzernek, csak mert épp ő telefonált tizedikként. Arra ott vannak a pólók, nem jegyek egy luxushajóútra.
– Akkor miért csináltad?
– Csak, hogy bebizonyítsam az én nagyokos barátomnak, hogy ez nem igazi. Az a fickó talán kap száz dollárt minden telefonhívás után. Milliókat keres, miközben ezt mondja az embereknek „ó sajnálom, de te csak a kilencedik hívó vagy” és leteszi.
Ám ekkor, House hangja megszólalt a rádióban. A beszélgetést, amit a műsorvezetővel folytatott, most mindenki halhatta, vagy legalábbis az, aki fogja ezt az adót.
– Ez van srácok, most magatok is hallhattátok, Dr. Gregory House nyerte a jegyeket! – mondta a műsorvezető olyan izgalommal, mintha az egymillió dollár nyertesét hirdette volna ki. – A verseny több héten át tartott, sokan írtak nekünk, sokan pedig reménykedtek benne, hogy a megfelelő pillanatban telefonálnak, de a szerencsés most Dr. House, akinek sikerült tizedikként telefonálnia, dél után tíz perccel. Gratulálunk!
House kikapcsolta a rádiót, mielőtt folytatni kezdték volna.
– Tudtad mikor kell hívni?
– Ja, nem – mondta House. – Mondtam, hogy nem figyeltem.
– Nos, ez azért meleg helyzet volt.
– Ja, de ha ez igazi, akkor megvannak a jegyek és viheted Cuddy-t.
– Miért akarod annyira, hogy Cuddy-t vigyem? Vannak ezen a bolygón más nők is, akik szívesen elmennének egy luxushajóútra, House.
– Cuddy megérdemel egy kis pihenést, mégha veled kell is töltenie.
– Kösz – fintorodott el Wilson.
– Komolyan. Az a nő keményen dolgozik, te magad mondtad… valamikor. Azt hiszem, akkor, mikor el akartad vinni színházba vagy mi. Mellesleg milyen volt? Hallom a mellei különösen csintalanok voltak abban a kis fekete ruhában, amit viselt.
– Nem a melleit néztem, hanem a darabot.
House képén egy önelégült mosoly jelent meg, amikor meglátta, hogy Wilson egy cseppet elpirul.
– Ja, csakis. Ne hazudj, tudom, hogy szeretnéd behatóan tanulmányozni a seggét is.
Wilson a torkát köszörülte, miközben a fejét tekergette idétlenül.
– Jól elbeszélgettek arról, hogy ki mit csinál a hátsómmal? – Kérdezte Cuddy, előlépve House háta mögül.
– Önző vagy Wilson! Az egészet megtartanád magadnak. – mondta House, mit sem törődve azzal, hogy a nő is hallja a beszélgetésüket. – Úgy értem, a fenébe is, a dolog elég nagy ahhoz, hogy osztozzunk rajta.
Cuddy megállt és felvette azt a testtartást, amit akkor szokott, mikor House nem tetsző megjegyzésekkel illeti a testrészeit.
– Akkor most dá-dá lesz anyu?
– House! Az ebédidőnek tizenkét perce vége!
House szemei elkerekedtek. – Húú! Most nézd meg Wilson, bébiszitterünk van, mint az oviban. Na, most komolyan azért jöttél, hogy ezt elmond? Téged az tart melegen, hogy lesed mikor érek be?
Cuddy szórakozottan kuncogott.
– Akárhogy is, én nem bánom. Miért nem ülsz le, és csatlakozol hozzánk? Elmondom a legújabb hírt, jegyeket nyertem egy luxushajóútra a rádióban.
Cuddy érdeklődve kérdezte: – Tényleg?
– Igen, de ez valószínűleg csak csalás, hogy megtudják a nevem és a címem. Tudod, milyenek az emberek manapság.
– Menj vissza dolgozni. A csapatod az elmúlt félórában folyamatosan hívott téged, majd mivel nem értek el, engem hívogattak. Túl sok dolgom van, hogy téged keresgéljelek House.
– Igen, anyu.
Ezután Cuddy elviharzott. House persze nem hagyta ki, hogy vessen egy pillantást a nő becses fertályára, ahogy az távolodott. Önelégült vigyora kis mosollyá vált.
– Ha ezek a jegyek valódiak, komolyan fontolgatod, hogy megkéred, menjen el veled? – kérdezte Wilson.
– Magad is hallhattad, érdekelte – állt fel a székéről – Most már nagyon remélem ezek jegyek valódiak. Eltölteni egy hetet Cuddy-val egy cipős dobozban? Yum…
Elsántikált, remélve, hogy a következő két-három nap gyorsan eltelik és ellenőrizheti a postaládáját.
——————–
– Hé Wilson – kiáltotta House a telefonba.
– Sose találod ki, mi van a kezemben. – mondta House nagyobb lelkesedéssel, mint valaha.
– Az attól függ. Hol vagy? Ez elég kétértelmű…
– Nem, te idióta, megkaptam a jegyeket a hajóútra ma reggel.
– Hú, tényleg? Akkor ez nem csalás?
– Felhívtam az információs számot, és állítólag ők küldték. Kaptam valami könyvet is, ami vastagabb, mint egy telefonkönyv meg néhány szart, amit még át kell néznem.
– Tényleg elmész?
House a kanapéhoz ment, leült és ölébe vette a vastag könyvet. – Nem tudom. Viszont azt hallottam, hogy az ilyen hajóutak remek lehetőséget kínálnak az egyedülálló férfiaknak és nőknek. Még akármi megtörténhet…
– Úgy gondolod? El kéne vinned Cuddy-t.
House felnyögött – Komolyan?
– Az a szegény nő nem volt nyaralni mióta a kórházban dolgozik. Plusz, láttad milyen érdeklődéssel nézett, amikor említetted a jegyeket.
– Most kapta meg a kölyköt. Nincs ideje hajóutakra.
– Csak egyetlen módja van annak, hogy megtudd. Kérdezd meg mikor ma bemegy.
House szívesen vinné Cuddy-t, bár az sem nem ritka, hogy egy pasas egyedül megy egy hajóútra. De mivel két jegye volt, a legjobb, ha felhasználja, és nem hagyja veszendőbe menni. Igaz, ott volt a lehetőség többször is, de Ő nemet mondott, mondván, hogy túl elfoglalt, vagy mintha halálos csapda lenne a karjai közt lenni.
House megérkezett a kórházba, és ahelyett, hogy egyenesen az irodájába ment volna, a klinikára ment, épp időben, hogy lássa amint Cuddy idegesen megfordul a nővérpult előtt és elviharzik az irodájába.
– Mi van vele? – kérdezte, majd ellopott egy piros nyalókát.
– Ki tudja, – sóhajtott Brenda nővér, és kidobott egy grafikonos papírt a szemétkosárba – Egész reggel feszült volt. Gondolom, szüksége lenne egy kis vakációra.
– Vagy valakire, akitől felvidul! – mondta örömteli hangon és a nő irodája felé vette az irányt, hogy megnézze, épp jókor, hogy lássa amint kupacokba rendezi a papírjait. House nem vesződött azzal, hogy kopogjon, besétált a belső irodába, miközben kibontotta csomagolásából a nyalókáját.
– Nem vagyok olyan hangulatban, hogy jópofizzak veled. – mondta House-nak udvariasan, miközben kitartóan az iratokat rendezgette.
– Mi történt? Hurrikán? Vagy tegnap éjjel valami fickó beosont, szétszórta a tollaidat meg a papírjaidat, most meg úgy döntöttél, hogy összetakarítasz? – kérdezte, miközben bekapta a nyalókát.
– Menj el.
– Tudod, hogy mire van szükséged, Dr. Cuddy? – közeledett az asztalhoz.
– Egy egész napos wellness-fürdőre személyhívók és mobiltelefonok nélkül, távol egy bizonyos diagnosztától? – kérdezte a nő.
– Nos az első részével nincs gond, de a második részében nem tudok segíteni. Velem kell lenned. Hacsak nem akarsz a fedélzeten aludni. Csak egy szobát kaptunk.
Cuddy összevont szemöldökkel nézett rá. – House, miről beszélsz?
Két mozijegy kinézetű papírost fogott a kezében, úgy, hogy a nő jól lássa azokat. – Van két jegyem egy luxushajóútra.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..