A teszt

Fordította class

– Na, mi a fedősztorid? – kérdezte Cuddy House-tól alig egy héttel az indulás előtt.
– A micsodám???
Cuddy lemondóan sóhajtott, hogy már megint játssza itt a hülyét. – Tudod mire gondolok, House. Egyeztetnünk kellene, hogy mit mondunk az embereknek.
House nyűgösen sóhajtott. – Mégis miért kéne sutyiban elmennünk?
– Először is: semmi kedvem elveszíteni a munkám miattad. Másodszor: nem akarom, hogy pletykáljanak rólunk. Tudod, hogy itt a falnak is füle van, és a sok pletykafészek csak arra vár, hogy legyen min csámcsogni. Ezért megint megkérdezem: mi a fedő-sztorid?
– Hááát, veled megyek valami hülye konferenciára, mondjuk valami szigetre, … vagy inkább Acapulcoba! És mondjuk a szervezők elcseszték az utazásunkat, a hülye repülő helyett egy szar kis óceánjáróval kell mennünk. Most boldog vagy?
Cuddy a szemét forgatta. – Nem lehetne anélkül, hogy obszcén szavakat használj?
– Nos, először azt akartam mondani, hogy kurva óceánjáró, de azt gondoltam, hogy az talán kicsit durva. – Ezzel visszadugta a nyalókát a szájába, és hangos csámcsogásba kezdett.
Cuddy előredőlt és kezeivel az asztalra támaszkodott. – Akkor most még egyszer, mond el: miért megyek veled? – kérdezte jelentőségteljesen.
House lassan kikapta a nyalókát a szájából, és diadalmasan feltartotta. – Aha! Beugratós kérdés! Tehát, mi együtt megyünk a Karib szigetekre, hmm… akarom mondani Acapulcóba egy konferenciára vagy mi, és én nyertem két jegyet egy luxushajóra, így repülő helyett azzal megyünk, hogy csökkentsük a költségeket.
Cuddy arcán egy apró mosoly tűnt fel. House egy idióta, mire is számíthatna tőle. Hogy is gondolhatja, hogy a drágalátos pletykafészkek beveszik ezt. Ha ők ketten luxushajót emlegetnek, mindenre gondolnak majd, csak hivatalos útra nem. Még hogy egy igazgató az alkalmazottjával, luxushajón megy egy konferenciára. És pont House-szal! Még jó, hogy nem tudnak a közös szobáról. Cuddy abban sem volt biztos, hogy tényleg akarja ezt az egészet. House nem tud megálljt parancsolni a kezének egy hétig, mégha ezzel a testi épségét veszélyezteti is.

Wilson és a csapat ismerték csak az utazás részleteit. Cameron és Chase is tudták, de ők tartják a szájukat, legalábbis az első napon, vagy addig, míg el nem mennek.
Ez amolyan óvintézkedés, és Cuddy remélte, hogy fenn is tudják tartani a látszatot. Ha arról pletykálnának, hogy lefeküdt House-szal, beadhatná a felmondását és kereshetne másik munkát. Ennek nem szabad megtörténnie!
– Na? Jól mondtam? – kérdezte a férfi – Nem akarom elszúrni. Látni akarom ezeket a csintalan ikreket egy apró kis fehér hálóruciban. De ne aggódj, veszek majd egy hideg zuhanyt. Bár, nem garantálhatom…
– House, az egyetlen fehér, amit látni fogsz, a fejed körül cikázó csillagok, ha a közelembe jössz!
– Kegyetlen – morogta.
– És csak hogy tudd, nem lesz semmilyen kis fehér hálóruci a bőröndömben. Csak pizsama.
– Ez nem semmi. – motyogta – Több rongyban alszol, mint amiben dolgozni jössz! Nem mintha nem láttam volna már a kis ikreidet korábban. De mégis, az olyan régen volt. Biztos vagyok benn, hogy az évek múlásával szépen fejlődtek.
– Ezt most úgy mondod, mintha tizennégy évesen lettünk volna együtt. Még csak az kellett volna! Emlékeztetlek, hogy a melleim teljesen fejlettek voltak, mikor mi együtt voltunk. – Lemondóan legyintett. – Nem is tudom, miért beszélek veled erről.
A mogorva doki csak egykedvűen vállat vont. – Ki tudja? Asszem a kisugárzásom az oka. Ha bemegyek valahová, az összes nő fantáziálni kezd rólam, és szinte menekülnöm kell előlük.
Cuddy felnevetett. – Rendben House. De az egyetlen nő aki rólad fantáziál egy másik bolygón él, és menekülni is csak előlem szoktál, de arra egészen más okod van.
– Ne túlozd el Cuddy, mert a végén akkora lesz az egód is, mint a segged. És akkor hogy férsz be ide?
– Nem túlzok el semmit, és hagyd békén a seggem. Viszont ha azt akarod, hogy elmenjek veled, most menj dolgozni, és engem is hagyj, hogy tegyem a dolgom.
House magában mosolygott. – Asszem, nem is akarom, hogy velem gyere. Inkább elhívom Cameront. Biztos vagyok benne, hogy ő hajlandó szexi kis hálórucit felvenni. – és távozott.

Cuddy remélte, hogy csak viccelt azzal, hogy Cameront viszi helyette. Bár, sosem tudni, nem lát Cameron fejébe. És be kell vallania, hogy a lánynak még vannak bizonyos érzései House iránt. Bármi megtörténhet.

Cuddy fogta a tollát, és igyekezett visszatérni a munkához. – Ejjj, Lisa, nem hiszem el, hogy ezen rágódsz, mikor millió dolgod van. És ha utazni akarsz, hozzá is kéne látnod végre. Feltéve, hogy lesz is belőle valami…

***
– Hé, Cameron!
A lánynak meg sem kellett fordulnia, tudta kihez tartozik a hang. Folytatta a beteg karján lévő csúnya vágás összevarrását. Sokkal inkább foglalkoztatta a gyulladás elkerülése, és a harmadfokú égési sérülés, mint House.
– Csak kíváncsiságból: van valami kis fehér hálórucid? – kérdezte miközben ártatlan képpel közeledett.
– Igen. És csipkés tangám is. Miért? – kérdezte határozottan, még mindig a munkájára koncentrálva.
– Kölcsönadod?
Cameron és a beteg egyszerre néztek rá elkerekedett szemmel. – Minek? – kérdezte gyanakvóan.
– Cuddynak nincs egy sem, és arra gondoltam viszek neki egyet ajándékba a hajóútra.
Cameron rosszallóan nézett: ennél nagyobb ostobaságot! – Akkor menj egy fehérnemű boltba és vegyél! Bár nem javaslom, ha azt akarod, hogy a ti kis nyaralásotok titokban maradjon.
– Há, le vagy maradva! Nem titok, hogy együtt megyünk.
– És minden női alkalmazottat végigkérdezel, hogy van-e kis fehér hálóinge?
– Nem, csak téged. Kicsit kisebb a méreted, mint Cuddyé, de annál jobb! Legalább kellőképp feszes lesz rajta. Jummm!
– House! Nem akarom Cuddy hálóing-sztoriját hallgatni!
– Én igen! – mondta a beteg, szemeit élénken villogtatva.
– Akkor majd keres valami pornót, de csak miután kész vagyok. House, menj most, nem érek rá ilyenekre.
House csettintett, majd távozott. Talán Tizenháromnak van egy… igaz, kicsit nagyobb, mint Cameroné, de jobb, mint a semmi. Óóó, a SEMMI lenne az igazi! De arról csak álmodhat. Lehangoltan folytatta útját, óvatlanul kérdezgetve az embereket, nincs-e kis fehér hálóingük.

***

– House!!! – üvöltötte egy hang a folyosón.
House összerezzent. Nagyon jól tudta, ki a hang gazdája. Óvatosan szétnézett, miközben átslisszolt egy csapóajtón, és látta Cuddyt, amint fehér köpenyében száguldott utána, akárcsak egy felbőszült anyatigris. Gyilkos tekintete nyílként szelte át a köztük lévő húsz méter távolságot.
Fusson, vagy ne fusson?
Fusson!
House olyan gyorsan sántikált, ahogy csak bírt, végig a folyosón, át az ajtón, aztán megint egy hosszú folyosón. Cuddy hamar utoléri, hacsak be nem oson a férfimosdóba. Akkor talán van némi esélye. Biztos megint a klinikai rendelésről akar vele vitatkozni, de ő sem ér rá mindennel foglalkozni. Nem könnyű egy kórházban szexi kis fehér hálórucit találni. Tizenhárommal nem volt szerencséje. Azt mondta, nincs. Igaz Foreman tekintetéből egészen mást olvasott ki.
House beslisszolt a férfimosdóba, gondolva, Cuddy oda biztos nem jön utána. Eddig oké. Minden csendes, nem hallani a cipője kopogását sem. Talán feladta, és visszament az irodájába. Jó!
Fenébe, így rohanni egy nő miatt! De olyan felbőszülten közeledett, hogy az semmi jót nem jelent. Tuti, hogy megint ki akarja rúgni valamiért.
Eltelt két perc. Még mindig csend. Már a kórház másik végében kell lennie. Most már biztonságban kijöhet, kockázat nélkül visszatérhet az irodájába szundítani egyet.
Ó neee! Amint kinyitotta az ajtót, az első dolog, amit meglátott: Cuddy. Testsúlyát egyik lábára helyezve, karba tett kézzel állt. Angyali arcán unott kifejezés.
– Honnan tudtad, hogy bent vagyok? – kérdezte, és érezte, legyőzték, amint kilépett a férfimosdóból. – És hogy a fenébe nem kopogott a cipőd?
– Te nem vagy elég gyors House, én pedig felhasználtam rejtett képességeimet.
House elkomorodott. – Rejtett képességek? Mi vagy te? Valami James Bond-né, vagy egy vénebb kiadású Lara Croft?
– Ki csuda az a Lara Croft?
– Egy nagyon szexi animációs figura, nagyobb cicikkel, mint a tiéd, és elképesztően feszes seggel. Féltékeny vagy?
Cuddy elfintorodott. – Igen, csakis. – mondta gúnyosan. – Erős késztetést érzek, hogy rohanjak cicit nagyobbíttatni.
– Tényleg? Király! Ha ezt tudom, már előbb mondtam volna.
Cuddy hűvösen nézett rá, és csak állt ott. – House, nem játszani jöttem. Miért mászkálsz össze-vissza a kórházban mindenkitől kis fehér hálóinget kérve?
– Honnan tudod? – kérdezte.
– Itt a falnak is füle van. – mondta, és várta a választ.
– A kurvám a városba jött estére és kell valami, amit felvehet. A butuska, elfelejtett ruhát hozni. Mindig elfelejt…
– House, ne játszd itt a hülyét velem. Ha nem bízhatok benned, nem megyek veled a hajóútra.
House vállat vont. – Nem nagy ügy. Már megkérdeztem Cameront, és ő igent mondott.
– Tényleg? – kérdezte csalódottan.
– Nos, nem tudlak követni. Egyszer jössz, aztán meg mégsem. Folyton meggondolod magad. Azonkívül biztonságosabb, ha Cameron jön velem. Legalább nem kell eltitkolni semmit. Később beugrok a jegyért. Az irodádban van, ugye?
Gyorsan távozott, ott hagyva a nőt kavargó gondolataival. – Tényleg megkérdezte Cameront? – mintha jeges kéz szorítaná a szívét. A komolyabb kérdés az volt, hogy miért érezte ezt? És különben is, miért kellett House-nak így letámadnia? Három hete kérdezte meg, és a három hát alatt minden nap menni akart. Ahogy telt az idő, egyre inkább. Túltette magát a tényen, hogy egy egész hetet tölt majd el House-szal, és azt tervezgette, hogy hogyan fogja magát jól érezni, netán megismerkedik valakivel, üldögélnek a medence mellett, martinit kortyolnak, és az életről beszélgetnek. És most mindezt Cameronnak akarja adni?! Naaa neeem!!!
– House! – futott utána, s még éppen elérte a liftnél. A kórházi személyzet előtt nem mondhatott semmit, hisz egyik szabályuk éppen az volt, hogy a nyilvánosan nem beszélnek a hajóútról.
House dühöt színlelt, és morcosan sóhajtott. – Dr. Cuddy, kezd az agyamra menni azzal, hogy állandóan követ! – mondta hangosabban, mint kellett volna.
Mivel beszálltak a liftbe, beszélhettek nyugodtan.
– Veled akarok menni.
– Hová? – kérdezte.
– Tudod hová. A hajóútra!
– Ó, én azt nagyon jól tudom. Ne aggódj, jössz velem. – mondta a lift világító számlapját fürkészve. – Ez csak egy teszt volt.
– Egy teszt?
– Igen. Kicsit bosszantani akartalak, hogy lássam, visszatáncolsz-e. – nézett a nőre. – Szinte könnyes volt a szemed, amikor a folyosón Cameront említettem neked. Most már nincs semmi kétségem.
Cuddy megrázta a fejét. Kegyetlenség volt, hogy így próbára tette. Nehéz volt visszafognia magát. – Hülye.
– És szerzek neked egy apró kis fehér hálórucit, az állig gombos pizsamád helyett.
Röviden végigmérte a nőt és elengedett egy dorombolást, mielőtt kilépett a liftből.
Cuddy megmukkanni sem tudott. Mosolyogva állt és hagyta, hogy a lift vigye, ahová csak akarja. Már csak egy hét. Mához egy hétre a Royal Caribbean fedélzetén lesznek és kihajóznak Miami kikötőjéből. Alig várta. Még a tény, hogy House-szal lesz egész idő alatt is vonzóvá vált számára… Bááár…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..