Hugh Laurie – berlini koncert (friss.)

Csütörtökön Berlinben volt koncertje Hugh Laurie-nak. Egy rakás videó meg fotó felkerült a netre:

Frissítés: Beraktam még 11 videót a lejátszási listába! Még nem hallott részletek is vannak köztük.

Fotók / Photogalleries: #1 :: #2 :: #3 :: #4 :: #5 :: #6 :: #7

 • 1. videó: 2:38-tól: “Danke schön… danke schön. Guten Abend, meine Damen und Herren… Jungen und Mädchen!” (Köszönöm. Jó estét, hölgyeim és uraim… fiúk és lányok!) “Ennyi. Ennyit tudok, attól félek. Választanom kellett, hogy vagy megtanulok németül vagy megtanulom a dalokat. És a dalokat választottam. Hányan beszélnek itt angolul? Vagy értenek angolul? *mindenki sikítozik* Ez megnyugtató. Hányan értitek meg azt, hogy ‘ses…’?” *sikítozás* “Ses… *nevet* És a zenekarból ismeri valaki ezt a szót? Senki. Ebben az egész épületben senki nem érti ezt a szót. Ez borzasztóan jó. Köszönjük ezt a lelkes fogadtatást! Ez csupán a második koncertünk, az első Hamburgban volt.” *sikítozás* Köszönöm! El kell mondanom, hogy a hamburgiak nagyon kedvesek voltak” *búúú* “Csak mondom: virágokat dobáltak felém… meg ékszereket… iPad-eket… (az egyik hozzászóló szerint ő volt az az illető, aki iPad-et dobott hozzá)” *nevetés* “Imádnivalóak voltak. De remélem, nagyszerű showban lesz részetek ma este. Biztosítalak benneteket, hogy történjék velem bármi – ez még új terület számomra -, szóval történjék velem bármi, mögöttem a legkiválóbb zenészek gyűltek össze: Dave, Michael, Kevin, Vincent és Patrick.” *taps, üdvrivalgás* “Ha én esetleg… nem tudom, felrobbannék, biztos kezekben vagytok ezekkel az úriemberekkel. Szóval üdvözöljétek nagy szeretettel a … zenekart! A következő szám, amit játszani fogunk, nem tudni, honnan származik. Louis Armstrong rögzítette először 1928-ban. De sokak szerint egy régebbi, angol népdalon alapul. Ez a szám nekem egy bizonyos gondolkodást, élethez és halálhoz való hozzáállást képvisel.”
 • 2. videó: bemutatkozó beszéd
 • 3. videó: “You Don’t Know My Mind”
 • 4. videó: “You Don’t Know My Mind”
 • 5. videó: 7:30-tól vetkőzik, a közönség sikítozik. Hugh: “Nagyon kedvesek! Furák, de kedvesek!” Aztán felvezeti a következő számot: A következő szám a… számomra az egyik legnagyobb zeneszerző, Huddie Ledbetter, ismertebb nevén Lead Belly szerzeménye. Gyönyörű, költői és hihetetlen jó számokat írt, amely közül ez az egyik. Az a legenda járja, hogy két külön helyen, Texasban és Mississippi államban is elengedték neki az életfogytiglant azért, mert énekelt a kormányzónak. Ez a ‘You Don’t Know My Mind’.”
  13:10-től: “A következő szám ismét egy régebbi, és senki nem tudja, honnan származik eredetileg. Sokféle himnusz, dal keveréke. (Battle of Jericho)
 • 6. videó: “Battle of Jericho”
 • 7. videó: HD minőségű, “The Whale Has Swallowed Me”
 • 8. videó: HD minőségű, “The Whale Has Swallowed Me”
 • 9. videó: rossz minőségű, “The Whale Has Swallowed Me”
 • 10. videó: “Six Cold Feet” (Hat hideg láb – a halottakat hatlábnyi mélységre temetik el)
 • 11. videó: rossz minőségű, “Let Them Talk”
 • 12. videó: “Kiskoromban volt egy zongoratanárnőm. Ő biztos szeretett engem, de én őt nem annyira. És csak ezt a számot akartam játszani, de ő azt mondta, hogy ‘ez nem illik ide’. Szóval ez most részben egy bosszú ellene. Nem, imádnivaló volt. És ez a szám mindig sokat jelenett nekem.” (Swanee River)
 • 13. videó: a “Swanee River” felvezetése
 • 14-22. videó: jó minőségű, köszi Pkclaire-nek!
  Eddig nem hallott számok is: “Careless Love”, “Crazy Arms” ill. a lemezről: “The Whale Has Swallowed Me”, “Buddy Bolden’s Blues”, “You Don’t Know My Mind”, “St. James Infirmary”, “Battle of Jericho”
 • 23-25. videó: jó minőségű, köszi Marevinek!
  23. videó: Koncertkezdés (Hugh táncol)
  24. videó: Hugh vetkőzik (“Dobpergést!”) és a “You Don’t Know My Mind” felvezetése
  25. videó: “Ismeri valaki azt a szót, hogy ses…”

Hugh a soundcheck szünetében

Get the Flash Player to see this content.

“Buddy Bolden’s Blues”

Get the Flash Player to see this content.

Get the Flash Player to see this content.

Get the Flash Player to see this content.

Get the Flash Player to see this content.

Get the Flash Player to see this content.

Csatlakozás a társalgáshoz

26 hozzászólás

 1. Ha hazaertem, akkor majd az enyemeket is felteszem Youtube-ra, elso sorban ultunk, kb 2-3 meterre Hugh-tol!!! :szivecskezo: :sziv:

  Hihetetlenul fantasztikus volt az egesz… :leborulos:

 2. De jó neked. Mázlista vagy. És még azok is mázlisták akik elmúltak 20 évesek és ha van pénzük azt tesznek vele amit akarnak. Hát én még várhatok 8 évet. És tényleg nagyon irigyellek.

 3. Oh marevi:D Nem írtál! Nem ismertelek fel! Én is az első sorban ültem!

  Az utóbbi éveim legjobb 1,5 órája voooolt! Főleg, amikor a bejárathoz képest jobb oldali rész felé orientálódott picit.

  😀 Szintén 2-3 méter!!!! :D:D

 4. @Pkclaire: Mikor már elindultam akkor jutott eszembe, hogy de hülye vagyok, a telefonszámodat miért nem kértem el. Próbáltam hallgatózni, hogy hallok e magyar szót, de nem sikerült elcsípni semmi magyar beszédet.

  Mi bal oldalt ültünk a zongoránál, ráláttam a kezére mikor játszott!!!!

  Fantasztikus este és élmény volt, tudom hogy mázlista vagyok, hogy részem lehetett benne :leborulos: :sziv:

  Majd azért felteszem én is a videóimat, bár látom hogy az egész net tele van már velük :iconlol:

 5. @marevi: Igen, mert angolul nyomtam:)) De a videójaim HD-k lettek:D Leszámítva a néhai kézremegést a sokkok miatt:))

  Egyébként már csak abban kellene segítség, h milyen program jó, amivel minőségvesztés nélkül tudnám tömöríteni őket. 3 gbot feltölteni a netemmel nem tudnék.

  HEEEELLLP!

 6. Hát az enyémek sajnos messze vannak a HD minőségtől, de nem baj, mert én sk csináltam őket, és ez számít LOL

  Nem tudom a választ a technikai kérdésedre, de bizti vannak itt emberek akik majd tudják 8)

  Ott maradtatok a végén autogramért? Ez az egyetlen keserűség van bennem, hogy nekem nem sikerült szerezni, és pont akkor jöttem volna én, mikor szóltak, hogy bezár a bazár. Barátnőm kapott, úgy irigykedtem. De nem leszek telhetetlen, az csak egy darab papír, az egész este élménye meg már az enyém :szivecskezo:

  Ezt a képet lőttem autogramra várva:

  http://tinypic.com/view.php?pic=20ivrwz&s=7

  Közel voltam már pedig hehe

  EDIT: Láttad, hogy ott volt a felesége is? Mikor elsétált előttem elsőre fel sem ismertem olyan picúr 🙂

 7. Nem álltam autogrammért sorban, felesleges volt. Nekem egy közös kép többet jelentett volna, ami meg persze lehetetlen volt. Szóval inkább hazafelé indultunk, ígyis eltévedtünk durván mert a metró nem közlekedett.

  :O Jo is ott volt?! Azta. Nem láttam.

  Engem meg am a koncert előtt a lányának hittek:)) Oda is jött 3 német félénken kérdezősködnik:)) Pedig csak egy fekete kocsi előtt álltam az oldal kijáratnál!:))

 8. Hú, dejó nektek! Marevi, kirakhatom ezt a képet bejegyzésbe? Ha még lesznek máshonnan is fotók, akkor lesz egy külön post nekik.

  @Pkclaire: Windows Live Movie Makerrel közvetlenül is felrakhatod YouTube-ra, és akkor magától tömöríti a videót. Meg ebben a programban fel tudod darabolni több részre is.

 9. @Pkclaire: És nem hitetted el a németekkel, hogy te vagy a lánya? LOL

  Amúgy az autogramosztás nagyon el lett cseszve a biztonságiak részéről, abszolút nem voltak a helyzet urai, így aztán tolakodás volt, és sokan hoppon maradtak. No mindegy… Én Hugh helyében ki sem jöttem volna, szóval ez is nagy szó 🙂

  Aha, Jo egyszer elsétált a sorunk előtt, de én annyira nem koncentráltam, hogy barátnőmnek kellett szólni, hogy figyeljek már hehe

  @Ági: Persze, hogy kirakhatod a képet!!!

  1. :nevetos: :nevetos:
   Elhitetni?! Lesokkoltam, fogalmam sincs h jött ez nekik!

   És igen, szerintem sem gondolták végig h hogyan tartsanak vissza annyi embert!

   Mindenesetre és pont azt kaptam, amit vártam:D De az első reakcióm mindenképp az volt h ‘ÚR ISTEN NAGYON MAGAAAS’ :igen: :iconlol: Hatalmas ez az ember:))

   Még mindig nem tudok feltölteni, nahde meg kellene próbálnom. Szerintem lehetséges, hogy Youtube marad.

  2. @marevi: Az már csak hab volt a tortán, hogy a gitáros és a nagybőgős nem is akart képeket csinálni senkivel a kalapos csajokon kívül. 20 centire voltam tőlük és illedelmesen kérdeztem, erre szó nélkül otthagytak. Hát szóval érdekes volt!

   Azért nem akartam elhitetni h a lánya vagyok, mert akkor jött volna a többi papi:)) Feleslegesen nem csinálok cirkuszt. 😀

  3. Uhh igen, nekem is az volt az első benyomásom, hogy jesszusom milyen magas. Nekem fiatalabbnak is tűnt kicsit élőben, mint a tévén keresztül 😉

 10. Drága Marevi és Pkclarie!!!

  Szerintem mindenkit érdekelne egy hosszabb beszámoló a berini koncertről!!!
  Mindenki nagyon irigyel Titeket!!!

  Engem pl. az is érdekelne, hogy mikor kezdődött ( volt-e csúszás) és, hogy meddig tartott pontosan a koncert?
  Reklámozta-e a lemezét Hugh???…..vagy csak játszott szépen???
  Milyen interakciói voltak a közönséggel?
  Kb., hányan voltatok a nézőtéren?
  stb., stb….

  Szóval írjatok beszámolót!!! Előre is köszi!

  1. Uh hát rendben:) Én leírom, amit csak tudok — paparazzi infókkal egybekötve.

   Én 15.30 körül értem oda és nagyjából fél órával később már a gitáros, a szaxofonos és a basszus gitáros kocsija után rohantam. Végülis persze ezek az emberek nem keltettek akkora sokkot, csak a paparazzik kapták le őket és simán járkáltak az emberek közt, majd eltűntek.

   17.00 körül érkezett Hugh és benn elkezdték a próbát valószínű 18.55-ig, majd ettek, talán thai kaját.

   19.00-kor kinyitották a pici templomkapun, amin hát enyhén szóval brutális módon bepasszíroztuk magunkat. Hirtelen én olyan 200-400 főre tippelném a tömeget, de hatalmas erővel nyomtak össze! Legalábbis én elől így éreztem. Aztán amint az első sorok feltöltődtek, a fenti karzaton is megjelentek. Közben a hangoló ellenőrizte a színpadon a hangszereket és hozott sört meg vizet.

   20.00-kor (nem biztos h pontosan) bejöttek a zenészek, Hugh pedig a főbejáraton belibbent, meghajolt. Nagyon élvezte szerintem a felhajtást:P Ami meglepő már csak azért is, mert eddig visszafogottnak hittem az életben.

   Elkezdődött a zene, próbálta személyessé tenni a dolgokat és sikerült. Közvetlen volt és mindennapi. Egyszóval Hugh XD Aztáán a Swanee River előtt mondta, hogy az, aki először feláll táncolni, kap egy puszit. Nem igazán hihettek neki, mert csak egy kiscsaj kelt fel az első sorban jobbra — marevi jobban tudja 8) — és annak tényleg adott egy puszit! Személy szerint eléggé 😯 😐 lettem, ugyanis én is fel akartam kelni! De ezen kívül viccelt és tényleg nagyon átérzi a dolgokat. Nem tudom, hogy a videóimból mennyire látszik, de egészen albumszerű hangminőség volt. Semmi autóhangolás.

   A koncert vége felé kihalt az akksim, szóval nem tudtam mindent felvenni. Így megfigyeltem, h 3 számot játszott, ami nincs a lemezen — 2 nálam youtube-on — és egy ráadás is volt a végén, Tipitina! 😀 Végül pedig 1,5 óra alatt vége lett és lelépett. Én pedig kirohantam egy ismerőssel h láthassam még odakinn, ahogy mondtam, nagyon durván lerohanták. Szóval az 5 perc odakinn felért egy támadással sztem.

   Összességében awesome volt. Nagyon élveztem. 😀 😀 😳 :nevetos: :leborulos:

  2. Na akkor tőlem is egy kis szösszenet:

   Mi elég sokat hezitáltunk, hogy mikorra is kéne érkezni, mert túl korán sem akartunk, így végül 6 felé értünk a templomhoz. Ekkor már elég sokan álldogáltak ott, de még azért úgy gondoltam csíphetünk meg jó helyet. Én azt az egy óra várakozást is élveztem, mert igencsak érdekes figurákat lehetett látni. A személyes kedvencem egy leányzó volt egy hatalmas hátizsákkal, ami fullra tele volt pakolva Huddy, Cuddy és House kitűzőkkel, illetve egy olyan 70 év körüli néni, aki már akkor ott táborozott a templomnál, mikor mi odaértünk. Akikkel beszédbe elegyedtünk azok teljesen normálisak voltak, bár a Huddy téma felmerülése után már nem volt olyan nagy az egyetértés :mrgreen:
   Amúgy nagyon vegyes volt a közönség, 15 évestől 70-ig, sok pasi (!!!) volt, sok házaspár, és persze sok tini-huszonéves lány 😀

   Német mentalitást tükrözve, percre pontosan kinyitották a kapukat 7-kor, és a német katonás rendet abszolút mellőzve megindult befelé a tömeg. Iszonyatos erővel nyomultak hátulról, egy kedves leányzó majdnem eltörte a kezemet. Barátnőm valahogy ügyesebben nyomult mint én, szóval ő csípte meg a két király helyet az első sorban, közvetlenül a zongora mellett.

   Mellettem egy német házaspár ült, olyan 60 év körüliek, mindketten iPhone-on nyomultak, és végig Twitter-eztek. Ezen annyit röhögtem :iconlol:

   Aztán végre eljött a 8 óra, és bevonult a zenekar. Kicsit sajnáltam is őket, mert persze mindenki azt leste, hogy Hugh hol van. Ő végül hátulról érkezett, a sorok között, amiből én sajnos nem sokat láttam, mert mindenki persze felugrált.

   Nagyon kedves és közvetlen volt, németül köszöntötte a közönséget, én közben ámuldoztam, hogy milyen magas 😛

   Nagyon hamar sikerült jó hangulatot csinálnia (ecsetelte, hogy Hamburgban tegnap milyen jó közönség volt, erre persze mindenki túl akart tenni a hamburgiakon), és igen, valóban kapott egy puszit a kis-csaj, aki először felpattant táncolni. (A biztonságiak majd rosszul lettek, mikor meglátták, hogy Hugh megindul a lány felé LOL) Persze a leányzó is majdnem rosszul lett, utána figyeltem, hogy nem tudta többé tartani a kameráját, annyira remegett a keze 😛

   Szerintem Hugh is nagyon jól érezte magát, az elején még egy picit idegesnek tűnt, de én úgy vettem észre, hogy utána annyira belejött, hogy csak élvezte a zenét és a koncertet.

   Sajnos iszonyat hamar eltelt a másfél óra, elköszöntek, de persze egy ráadásra még visszajöttek, aztán Hugh kapott egy csokor virágot egy nőtől.
   Mi még maradtunk utána egy percet, feldolgozni az élményt ( :mrgreen: ), és ekkor történt a legfuribb dolog. Az én sorom legvégén ült egy nagydarab német fickó, aki mindenáron meg akarta szerezni Hugh törölközőjét. Miután már majdnem mindenki kiment, odament a biztonsági emberhez, hogy az adja neki oda (hozzáteszem, csak úgy oda volt készítve a törölköző, Hugh nem használta), és ott könyörgött neki egy csomót. Végül hoppon maradt, de nem is akarok belegondolni, miért kellett neki, elég furi figura volt ő is.

   Én nem is gondoltam, hogy ad majd autogramot (Hamburgban nem adott), de barátnőm nagyon szeretett volna egyet, így ottmaradtunk, hátha mégis. Egy olyan jó 20 percet vártunk, és akkor még rend volt, két sorban várakoztunk a kapu két oldalán. Na ha ez így maradt volna, akkor semmi baj nem lett volna, és mindenkinek jutott volna autogram. De abban a pillanatban, ahogy közölték, hogy kijön, és 5 percig marad, úgy összezárt a tömeg, hogy mozdulni nem lehetett, és a biztonságiak meg sem próbáltak tenni semmit. Persze ennek az lett a következménye, hogy aki esetleg meg is kapta már az autogramot, az sem tudott hátrajönni, hogy átadja a helyét annak, aki még vár. Én közben már egyszer inkább kifelé akartam indulni, de az sem sikerült. Aztán mire közel értem végre (akkor csináltam a fotót), akkor felkiáltottak, hogy vége 🙄

   No mindegy, barátnőmnek sikerült szerezni, és úgyis ő szeretett volna egyet nagyon.

   Hatalmas élmény volt testközelből látni Hugh-t, és végre személyesen is átélni, hogy tényleg olyan kedves, közvetlen, udvarias, mint ahogy azok írták, akiknek már volt szerencséjük élőben találkozni vele.

   Számomra maga a zene is óriási volt, szeretem amúgy is ezt a stílust (azért voltak, akiken látszott, hogy hát ez a zene nem az ő világuk, és csakis Hugh miatt vannak itt), ezért két legyet ütöttem egy csapásra.

   Egyik legszebb élményem volt az elmúlt időszakból, sőt amúgy is, és megérte az iszonyatos hosszú vonatozást, amit be kellett érte vállalni :mrgreen:

  3. Hogy Holy kérdésére is válaszoljak, igen Hugh megemlítette a lemezt, valami olyasmit mondott, hogy reméli már mind tudunk róla, mert ha nem akkor valakik nagyon rosszul csinálnak valamit.

   Azt, hogy mennyien voltunk, elég nehéz megsaccolni, én olyan 7-800 körülire tippelek, de lehet, hogy nagyon mellélövök, mert azt, hogy az emeleten, illetve oldalt mennyien álltak, azt nem tudom. Nagyon sötét volt, és az én helyemről ezt már nem lehetett látni.

 11. Lányok, felhasználhatom az élménybeszámolótokat egy Starity-s cikkhez? Ha szeretnétek, megemlítem a nickname-eteket is. Ha nem, akkor nem. És persze lenne ott egy link, ami ide vezet. (Ez a lényeg.) :mosoly:

 12. nah, én csak most keveredtem ide, és a beszámolót is csak ma sikerült összehoznom (de a majdnem teljes felvétel linkjét már tőletek szereztem). vasárnap késő este értem haza, aztán elég húzós munkahét, próbáltam nem munkaidőben elaludni 😀 (előtte hét is húzós volt, nem sokat aludtam akkor se…)

  szóval ha még jár erre vki, és érdekli egy képes blogbeszámoló a 4. sorból balról 🙂
  http://nuansznyibelgium.blogsp.....-fool.html

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..