Interjú David Shore-ral

David Shore-ral, a “Doktor House” készítőjével a Futon Critic tévés blog készített interjút még egy hónapja a TCA sajtótájékoztatón, de csak most tették közzé. Aki látta a 6×14 – 5 to 9-t (vagy csak tudja, mi a témája), az tovább olvashat, főleg, ha tudni szeretné, mi lesz a 6×17 lényege (amit Hugh Laurie rendez).

Gregory House cinikus, nárcisztikus és némileg embergyűlölő. A kitalálója, David Shore ezzel ellentétben barátságos, szerény és szemtelenül büszke a munkájára a veterán Fox-drámasorozatban, ami az előbb említett karakter nevét viseli. Az Emmy-díjas író-producerrel a TCA téli sajtótájékoztatón találkoztam a múlt hónapban, ahol szánt rám pár percet a napjából azért, hogy a sorozat következő fordulatáról, a televízió legnépszerűbb fösvényéhez köthető végtelen szenvedélyéről, és a “Rockford nyomoz” (“The Rockford files”) c. sorozat remake-jéről.

» Úgy vettem észre, mindig csinálnak egy-két formulától eltérő epizódot évadonként. Tudna mesélni a következő ilyen történetről?
David Shore: Minden évben csinálunk pár ilyet, de nem úgy gondolkodunk, hogy “Ó, mi lenne, ha most valami másmilyent csinálnánk?” Egyszerűen csak azt gondoljuk, hogy “Tudod mit, ez érdekes lenne, csináljuk meg!” És kell formula ahhoz, hogy megtörhesd azt. És, ha nem töröd meg néha, unalmas lesz az egész. De, ha mindig megtöröd, akkor meg nem sorozat a sorozat. De csinálunk ilyen epizódokat: jó volt, mikor a Wilson-epizódot csináltuk, ahol őt követtük mindenhová, és csináltunk egy olyat is, ahol Cuddyt követjük. Aztán meg csinálunk egyet, amit Hugh Laurie rendez, és, amiben egyfajta karantén van a kórházban, szóval öt kis történet van az epizódban, ahol az emberek egyhelyen ragadtak, ahol szembesülnek a dolgaikkal, emberekkel. És ez az epizód is tök jó lesz, és Hugh Laurie rendezi.

» A hatodik évadban hogyan találnak új módot, új távlatokat ahhoz, hogy House dolgaival foglalkozzanak?
Ez a kihívás, azt nem mondanám, hogy nehéz. De, nehéz abban az értelemben, hogy jól megfizetnek, szóval azt kell mondanom, hogy nehéz. *nevet* De még mindig érdekesnek találom a karaktert, és igazán ez a lényeges, hogy ott állunk egy történettel és azt gondoljuk, hogy “Mi az érdekes ebben? Ez mit mutat meg House-ból? Hogyan használhatnánk ezt ki a másik karaktert illetően?” Ha találunk benne valamit, akkor azt a sztorit rakjuk be, ha nem, akkor nem.

» Hogyan egyeztetik össze House utazását a múlttal?
A múltat is mindig figyelembe vesszük, próbáljuk. House az, aki és tudjuk, hogy ki ő, szóval próbálunk ehhez ragaszkodni. Minden bizonnyal nem találunk ki olyan történeteket, amik nem hűek a karakterhez. Az fontos, hogy hűek legyünk a karakterhez, de ez soha nem szokott probléma lenni.

» Tegnap Angela Bromstad, az NBC főműsoridős elnöke azt mondta, hogy az ön “Rockford Files”-forgatókönyve volt a legjobb karácsonyi ajándék, amit valaha kapott.
Hát, akkor nyilván nem ünnepli a karácsonyt. *nevet* Imádtam a forgatókönyvet. Úgy tűnik, tetszett neki, de lehet, hogy hazudnak. *nevet* Valószínűleg.

» Mi van abban a sorozatban, ami miatt újraforgatná a 21. századra átírva?
Egyszerűen csak imádtam. Néztem gyerekként, már jóval azelőtt, hogy felmerült bennem, hogy ebben az iparban dolgozzak. Az a karakter jóval meghaladta a korát. Most már nem haladja meg a korát, hanem pont a jó korban van. Akkoriban annyival meghaladta a korát, hogy manapság pont beillik.

[Futon Critic]

Csatlakozás a társalgáshoz

7 hozzászólás

  1. “Aztán meg csinálunk egyet, amit Hugh Laurie rendez, és, amiben egyfajta karantén van a kórházban, szóval öt kis történet van az epizódban, ahol az emberek egyhelyen ragadtak, ahol szembesülnek a dolgaikkal, emberekkel.”

    Áh, sztem csak lenyúlták Bastet Karanténját, és tuti viszontlátjuk magunkat az 5×17-ben! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Amúgy nagyon imádom az olyan filmeket, könyveket meg mindent, ahol egyszerre több sztori fut, több szálon mozognak a dolgok. Biztos nagyon izgalmas lesz! Várom-várom-vároooom! 😆 😆 😆

  2. Fancsi! Bravo a képed! 😉 Tete!
    Hát nekem kapásból az ugrott be. 😛
    Ja, és amúgy 6×17-et akartam írni, csak valahogy 5 lett belőle. 😀

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..