Jesse a TVGuide.com-on

Jesse Spencer (Dr. Chase) interjút adott a TVGuide.com-nak a vele és Cameronnal kapcsolatos jelenlegi sorozatbeli történésekről. SPOILERES!

Az orvosi esetek jelentős része lezárul az epizód befejeztével, nem számít, hogy mennyire komplikált, avagy ritka az. Mindez megváltozott a hatodik évad elérkeztével, illetve Dibala elnök (James Earl Jones) afrikai diktátor halálával, aki népírtásra készült. Dr. Chase (Jesse Spencer) jobbnak látta, hogy megmentse hazáját, mintsem egy beteg életét. Chase szerepe Dibala halálában felborította az orvos életét, lelki világát.

Chase harca, ahogy próbál koncentrálni a munkában, és Cameronnal (Jennifer Morrison) szembeni távolságtartása csak tetézi a hangulatot. Spencer interjút adott a TVGuide.com-nak, melyben elmondta, hogy Chase “démonai” miként fogják befolyásolni jövőjét a Princeton-Plainsboroban, Cameron távozását, és House (Hugh Laurie) új csapatát.

» Chase vajon miért érez ennyi bűntudatot, miközben tudja, hogy sok-sok életet mentett meg?
Leginkább a post-traumatikus stressz rendellenességhez tudnám hasonlítani. A katonák jó példák erre. Kimennek a csatatérre, és ölnek, tudják, hogy helyesen cselekednek, de a bűntudat mégis jelen van. A tény, hogy megöltünk valakit nyomot hagy az emberben, akár jó, akár rossz szándékkal tette. Chase átmegy ezen a bűntudat dolgon… és ez kihat az egész életére, a kapcsolatára és a munkájára.

A nagy durranás még nem történt meg. Chase maradni fog a kórházban, míg Cameron elhagyja azt. Chase úgy érzi, neki maradnia kell. Talán semmi nem fog történni, de mégis úgy érzi, hogy ott kell maradnia és a kórházban kell kivárnia a következményeket.

» Mi az utolsó csepp a pohárban Cameronnál, mikor Chase úgy dönt, hogy marad?
Ezzel a bűntudattal Chase nagyon furcsán viselkedik. Cameron azt hiszi, hogy viszonya van, látja, hogy valami nincs rendben. Foremant kérdezgeti, Foreman azt mondja, beszéljen velem. Idővel Chase mégis elmondja neki és Cameron House-t fogja hibáztatni. Úgy gondolja, hogy House manipulálta bele olyan dolgokba, amiket egyébként nem tett volna meg. Chase kitart amellett, hogy a döntést ésszerűen, saját maga hozta meg, és semmi köze nincs House-hoz. Cameron felajánlja, hogy otthagyják a kórházat és máshova mennek. Előszőr beleegyezik, aztán rájön, hogy nem mehet vele, mert ez az ügy ezek után mindenhová követni fogja. Ezért döntenek úgy, hogy mostantól a saját útjukat fogják járni.

» Volt arról szó, hogy Cameron még visszatérhet később a sorozatba. Hogy működne ez Chase-zel való szakítása után?
Ezt még nem lehet tudni. Ott van a lehetőség, hogy később visszajöjjön valamikor… de még nem tudjuk, hogy milyen formában. Ez teszi az egészet ennyire érdekessé. A történetet kigondolták, most kifőzés alatt van, de még nem tudjuk, hogy miként fog végződni.

» Hogy boldogul Chase, miután Cameron elhagyja?
Különböző módokon. A legtöbben beleássák magukat a munkába – ő is ezt teszi most. Továbbá tele van elfojtott agresszióval, legfőképpen House irányába a kapcsolatából visszamaradt érzések miatt. Akár volt köze hozzá, akár nem, House-on lesz levezetve néhány dolog, mivel Cameron őt (House-t) vádolta szakításuk miatt. Szóval van ez az elfojtott düh, vád a levegőben, ami érdekes dolgokat tesz velük. De aztán lecsillapodik és Chase inkább a munkára fog koncentrálni.

» Chase valaha el tudja felejteni amit tett, vagy legalább tovább fog lépni?
Ezt még nagyon nehéz lenne megmondani! Talán tovább fog lépni. Ez a jó ebben a sorozatban. Kihangsúlyozzák az élet szürke árnyalatait. Nem minden fekete-fehér és vannak egymásnak ellentmondó vélemények. Néha mindkettő helyes. Nem hiszem, hogy ezt valaha le fogja tudni zárni magában.

» Látjuk majd Chase hitét visszatérni?
A második évadban volt erről szó, hogy járt szemináriumra, és szakítania kellett a hitével, hogy az orvoslásra koncentrálhasson… Az ellentét tudomány és hit között mondhatni elragadó. Néha egybevágnak, néha nagyon különböznek. Pont mint a sorozat sok tekintetben. A spiritualitás és a hit mind a sorozat ellentétei. House inkább a logika híve, mindenre tudományos választ keres. Chase hisz a logikában is és istenben is… Jó egy ilyen karakter, aki ugrál egyikből a másikba… A hite és a tudomány által keresi a feloldozást.

» Hogy fogja Cameron hiánya befolyásolni a csapatot és a viszonyokat? Valaki átveszi a helyét?
Nem hiszem, hogy bárki is bejönne helyette. Már így is egy új teamről van szó, mivel Chase tartósan csatlakozik. Vele együtt más lesz a csapat. Vissza akar térni, mert úgy gondolja, hogy csak így tudja elkergetni a démonait. Visszajön a csapatba, így már Chase, Foreman, Tizenhárom és Taub alkotja azt. Még mindig végzek műtéteket, ami jó, mert azt nagyon élvezem.

[TVGuide.com]

(Köszi geri005-nek!)

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

  1. Ez a gondolat nagyon megfogott és szerinte teljesen igaz: “Ez a jó ebben a sorozatban. Kihangsúlyozzák az árnyékokat a szürke életből. Nem minden fekete – fehér és vannak összehasonlító vélemények. Néha mindkét vélemény helyes.”

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..