Katie Jacobson a megaspoiler #2-ről

Aki a tv2-n követi a sorozatot, az (főleg) ne kattintson tovább!

Pont, mikor úgy nézett ki, hogy House eredeti teamje újraegyesül ebben az évadban, felröppent a hír, hogy Jennifer Morrison, aki Dr. Cameront alakítja, lehet, hogy örökre elhagyja a sorozatot.

A TV Guide Magazine beszélt a sorozat executive producerével, Katie Jacobsszal, miután híre ment, hogy Morrison múlt héten forgatta le az utolsó jelenetét, melyet novemberben láthatunk majd a tévében. Jacobs nem erősítette meg, hogy Morrison örökre távozik, de azt bevallotta, hogy Cameron bizonyos időre távozik.

“Van egy történet, aminek hatalmas következménye lesz Cameron számára és közvetlenül hatással lesz House teamjében való szerepére és a házasságára (Dr. Chase-szel, akit Jesse Spencer játszik)” – mondta Jacobs. A történetszál akkor kezdődik, mikor a James Earl Jones által megformált afrikai diktátor egy vitatható kezelést kap a Princeton-Plainsboro Kórházban az október 5-i (6×04 – “The Tyrant”, azaz “A zsarnok” című) epizódban. “Cameron reakciója (a kezelésre) az, hogy kicsit el kell válnia a férjétől és a házasságától és a kórháztól” – magyarázta Jacobs.

Ez különösen szomorú hír a Cameron és Chase rajongóknak, akiknek öt hosszú évadot kellett várniuk, hogy ők ketten összeházasodjanak az elmúlt évad végén. És bár House eredeti csapata, amit már két évada mellőztek, hogy helyet adjanak az új triónak, újra együtt lesz az évad elején, de csak idő kérdése, míg a diagnoszta csapat újra felbomlik. “A mi sorozatunkban a tetteknek következményei vannak, és a dráma (Jones karakterével) arra készteti Cameront, hogy végül elmenjen.

Az, hogy ez azt is jelenti, hogy Morrison elhagyja a sorozatot is, még nem tisztázott. “Ha szeretnék egy olyan bejelentést tenni, hogy Jennifer elhagyja a sorozatot, akkor megtenném” – mondta Jacobs. “Az a helyzet, hogy még mindig nem tudjuk, hogy hogyan fog végződni az évad Cameron ill. Jennifer számára.” Jelenleg csak 11 epizód forgatókönyve van készen a 24-ből erre az évadra. “A ‘Grace Klinikával’ ellentétben mi még nem tudjuk, hogy mi lesz az évadzáró epizód utolsó mondata.” Jacobs elmondta, hogy Cameron a 9. epizódtól nem lesz jelen. “Ha valaki tudja, mi lesz a 12., 13., 14., 15., 16. és a további epizódokban, akkor mondja meg, mert nekem erre nincs meg a válaszom” – mondta.

Megkérdeztük, hogy van-e valami személyes oka, ami miatt Morrisonnak távoznia kellett (például Jesse Spencerrel való kapcsolata, akivel pár hónapig jegyesek voltak 2007-ben, majd lemondták az esküvőt), és Jacobs azt mondta, hogy egyáltalán nincs ilyen oka. “Nem szítjuk a drámát a színfalak mögött. Az egész a történet miatt alakul így, ami azt követeli, hogy Cameronnak most el kell mennie a kórházból.

Morrison sorozatbeli bizonytalan jövőjéről akkor röppentek fel a pletykák, mikor a színésznő nem jelent meg múlt héten Hollywoodban a “House” kétórás évadnyitójának moziszerű premierjén. Tegnap a stúdióban Morrison nyugodtnak tűnt, azon a megszokott idegességen kívül, amit a gyors-tüzes, latin nyelvű orvosi zsargonnal teli dialógusok elmondása okoz. Morrison elmondta, “A sorozat sok értelemben véve nagyszerű áldás volt. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen csavaros, szellemes és ennyire népszerű dologban lehet részem.” A távozásáról nem beszélt.

Jacobs elmondta, hogy bármi is legyen a Cameront érintő változások oka, semmi személyes harag nincs Morrison felé, aki állandó szereplő marad a sorozatban. (Gondolom ezzel azt érti, hogy a főcímben továbbra is benne marad, még, ha nem is fog szerepelni az epizódokban. Ez tök gagyi lenne, ha tényleg így lenne. De lehet, hogy nem jól értem.)

“És még tudják, mit?” – mondta Jacobs. “Jenniferrel egy közös wellness napot tervezünk.”

[TV Guide]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..