The Miracle Worker – infó a szereplőről

SPOILER – Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan közöljem ezt veletek, hiszen nem mindenki követi az amerikai részeket. És, ha igen, akkor se biztos, hogy előre tudni akarja, mi lesz a 7. évadban. Aki viszont biztos, hogy tudni akarja, az olvasson tovább.

SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER

Jennifer Morrison Exkluzív

2010. március 11, 20:18 EST

Ha még nem hallották volna, Jennifer Morrison visszatér egyetlen epizódra április 12-én a “Doktor House”-ba – ez Hugh Laurie első rendezése is egyben. De emellett a színésznő némi izgalmas hírrel is szolgált: valószínűleg látni fogjuk még a karakterét, Dr. Allison Cameront a sorozat 2010/11-es évadában!

“Volt szó arról, hogy visszajövök pár epizód erejéig a következő évadban – attól függ, hogy mit írnak az írók” – mondta Jennifer. “Szerződésileg garantáltak nekem egy bizonyos mennyiségű epizódot a következő évadra. Azt hiszem hármat vagy négyet, ami azt jelenti, hogy egy egész történetszála lesz a karakternek.”

Hát, úgy legyen!

De, hogyha nem bírják ki, hogy ne lássák az isteni Miss Morrisont, akkor nagyszerű híreim vannak: Azonnal felpattanhatnak egy repülőre vagy metróra, és elmehetnek a broadway-i Circle in the Square Színházba, hogy megnézzék Jennifer megindító Kate Keller – a vak és süket aktivista és író, Helen Keller anyjának – alakítását, az amerikai klasszikusban, a “Csodatevő”-ben. Már ötven év telt el azóta, hogy a Tony-díjas darabot bemutatták a Broadway-n, amiben Patty Duke alakította Helent. Ez az első feldolgozása a Broadway-n, és Abigail Breslin alakítja a bátor, ijedt gyermeket.

Ráadásul, ha twitteren írnak Jennifernek (aki augusztus 1-ig szerződött le a darabhoz) pár órával az előadás előtt, akkor találkozhatnak a színháznál a műsor után. Ez milyen király már, nem?

Jennifer válaszolt pár kérdésemre a Broadway-debütálásával kapcsolatban:

» Mikor hallott először a “Csodatevő”-ről és Helen Keller történetéről?
Emlékszem, hogy olvastuk a könyvet az iskolában 4. vagy 5. osztályban. De még azelőtt, 2. vagy 3.-ban tanultunk Helen Kellerről. De pár évvel ezelőttig nem láttam sem a darabot, sem a filmet. Aztán megnéztem az Anne Bancroft/Patty Duke verziót. Hihetetlenül megindító történet.

» Ön alakítja Helen anyját. Hogyan kapta meg ezt a szerepet?
Először csak arról értesültem, hogy van egy darab a Broadway-n, amiben van egy szerep, ami nekem való. Régebben csomószor játszottam színpadon, de nem a Broadway-n. Ötévesen játszottam először színpadon, aztán a Steppenwolfban tanultam (színiiskola Chicagóban) és színészetet tanultam a Loyolán (Chicago Egyetem). Imádok színpadon lenni, és már nagyon vágytam arra, hogy újra ott lehessek.

» Kate Keller milyen asszony volt?
100%-ig szerelmes volt a lányába, de eléggé belefáradt abba, hogy (Helen tanárnője), Annie Sullivan a házhoz került. Állítólag Kate mondogatta, hogy nehéz volt látnia, hogy szenved a lánya, és bár imádta őt, néha azt gondolta, hogy a legjobb lenne neki, ha meghalna.

» Ez a feldolgozás mennyivel más, mint, amit korábban láthattunk a színpadon vagy filmen?
Azon gondolkoztam, hogy a mai környezetben milyen lenne ez a darab. Mikor a meghallgatáshoz elolvastam, nagyon elgondolkodtatott. Szerintem mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen lenne. De az első feldolgozásnál több melodráma volt benne, mert akkoriban az volt a divat. De most nem erről szól az egész. Még mindig az 1880-as években játszódik, de egy nagyon nyers, érzelmes előadás. És mivel a színpad körül mindenhol nézők vannak, ezért az embereknek olyan érzése lehet, mintha egy asztalnál vacsoráznának velünk.

» Vannak látás- vagy hallássérült emberek a közönség soraiban?
Mindig vannak. Sokat dolgoztak azon, hogy ez a produkció eljusson a látás- és hallássérült emberekhez is. Épp tegnap volt egy matiné előadásunk, amit végig tolmácsoltak jelbeszéddel. És a dialógusokat kivetítették két helyre is. És a látássérültek kapnak egy fülhallgatót, amiben valaki folyamatosan magyarázza, hogy mi történik a színpadon. Helen egyik leszármazottja – azt hiszem az ük-unokahúga – ott volt az egyik előadáson, és azt mondta, hogy Helen nagyon büszke lenne azokra a dolgokra, amiket a darabbal műveltünk.

Elérhetik Jennifert Twitteren vagy Facebookon.

A “Csodatevő”-ről megtudhatnak többet ezen az oldalon.

És jegyet rendelhetnek itt.

[TV Guide]

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..