TV Guide – visszatérő sorozatok

Szokás szerint a szeptemberben az amerikai tévéújság, a TV Guide a visszatérő sorozatoknak szenteli a lapjait. Így a “Doktor House” is kapott három oldalt, ami nagy dolog, hiszen még a szintén nagyon-nagyon népszerű NCIS-en kívül a többi sorozat egy-egy oldalon szerepel.

Az első oldalon kívül a cikk SPOILERES.

Fordítás:
Doktor House
Visszatérés: szeptember 21., 20:00, Fox

Az előző évad volt az eddigi legdurvább Dr. Gregory House-nak. A hozzá legközelebb álló kollégája, Wilson felmondott a Princeton-Plainsboróban, az egyik alkalmazottja – Kutner – megölte magát, és House apja meghalt egy hosszú mosolyszünet után. Mindezt tetézve kiderült, hogy a függő doki forró szexuális afférja Cuddy-val, a főnökével csak hallucináció – a Vicodin egyik mellékhatása – volt. Az évad pedig azzal végződött, hogy House besántikál egy elmegyógy-intézetbe.

Hugh Laurie júniusban töltötte be az 50-et, és mikor megérkezik az egyik híres hollywoodi hotel udvarába sisakkal a kezében és nyári borostával, boldognak és kipihentnek, lelkesnek tűnik. “Eléggé megszállottja lettem a boxnak, szóval sokszor pofoznak meg” – mondja úriemberes angol hangsúlyozással, mielőtt leülnénk az új évadról beszélgetni. Pélául – több meglepetés mellett – James Earl Jones vendégszerepléséről mint afrikai diktátor aki a Princeton-Plainsboróban keres gyógyírt.

A “House” hatodik évada egy kétórás mini-mozifilmmel kezdődik el. A nyitórész a Mayfield Pszichiátriai Kórházban játszódik és Wilsontól (Robert Sean Leonard) eltekintve az epizódban senki nem jelenik meg a főszereplők közül. Vendégként viszont Franka Potente (“Lé, meg a Lola”) és a Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (“In the Heights”), mint House szobatársa lesz jelen, de lényegében ez Laurie premierje lesz. “Szerintem nyugodtan kimondhatjuk, hogy soha nem dolgoztam még ennyit epizódon” – mondja Laurie. “Szerintem benne vagyok minden jeleneten, szóval azok, akik nem szeretnek, azt ajánlom, inkább kertészkedjenek aznap este (az epizód megnézése helyett).” Nocsak, micsoda badarság!

» Legutóbb azt láttuk, amint House visszanéz a diliház ajtajából. Van remény a szegény párának?
Abszolúte. Laikus szavakkal úgy mondanám, hogy House megtört és a most következő évad elején úgy találjuk őt, hogy megpróbálja átgondolni a világban betöltött erkölcsi szerepét. Az a nagyon érdekes ebben az epizódban, hogy House legjobb tulajdonsága – az a képessége, hogy képes embereket gyógyítani – elveszett. Nem számít, mennyire bunkó vagy kegyetlen, House mindig meggyógyít valakit, ami az angyalok közé emeli őt. De, ha ezt elvesszük tőle, mi marad belőle? Egy kegyetlen, neurotikus, önpusztító ember.

» Nagyon mókásnak hangzik ez a két óra.
Az is, mert House-t a legbomlasztóbb állapotában láthatjuk. Az az első dolga, hogy olyan problémássá váljon, hogy elbocsássák az intézetből. Bomlasztja a csoportos foglalkozásokat és csak úgy általában zavart okoz.

» Andre Braugher alakítja Dr. Darryl Nolant, az intézet igazgatóját. House minden bizonnyal az agyára megy.
Nolannál van House szabadulásának kulcsa. Egy igazolás arról, hogy House mentálisan tiszta, és House visszakapja az orvosi engedélyét, ami a legfontosabb dolog House életében. Szóval igen, ő és House párszor összecsapnak. Andre nagyszerű, és ahelyett, hogy egy szadista börtönigazgató karikatúráját játssza, kedvesen kezeli House-t. És ez felidegesíti őt. De azzal nem árulok el sokat, hogy House meggyógyul a kétórás epizód végére. Leszokik a Vicodinról és kezdi újra összerakni az életét.

» Ez azt jelenti, hogy House sokkal érthetőbb és – talán ezt kimondhatjuk – emberibb lesz ebben az évadban?
Kezdi visszafogni a csípős nyelvét, és igen, próbál kedvesebben közeledni másokhoz. Az még nem egyértelmű, hogy ezért meg kell-e küzdenie önmagával vagy tényleg megváltozott. Körübelül a 7. résznél tudjuk meg erre a választ. De jelenleg House kevésbé undoknak tűnik, ám ez nem azt jelenti, hogy csupa napsütés és harmónia lesz.

» Mi a helyzet azokkal a “Huddy”-fantáziálgatásokkal az elmúlt évadból? Van rá esély, hogy House és Cuddy valóban összejönnek?
Á, igen. Huddy. Nem túl szép szó, nemde? Ezekben az időkben House nem igazán… józan, de azért nem fog kiállni a galériára azt kiáltva, hogy lefeküdt a kórház dékánjával. De még mindig megvan benne az a kissé gyerekes, rosszcsont jellemvonás. És az általános vonzalom House és Cuddy között nem fog elmúlni. Mindkettejüknek szükségük van melegségre és emberi kapcsolatokra, és addig, amíg ez így van, vagy undokok lesznek egymással vagy megpróbálnak lefeküdni egymással. Szóval nézzék a sorozatot!

» House eredeti teamje – Chase, Cameron és Foreman – újraegyesül ebben az évadban. Ez nem olyan érzés, mintha újraegyesülne a “Rat Pack” (“Sztárok egy csapatban”)?
Nos, a minap Omar, Jesse, Jennifer és én egy jelenetben voltunk és rájöttünk, hogy három év óta ez az első ilyen alkalom. Annó feloszlattak minket, hogy helyet adjunk az új csapatnak, ami elég népszerűnek és sikeresnek bizonyult.

A “House” egy borzasztóan kicsi sorozatként kezdődött. Volt hat színészünk, és nehéz végig ugyanazzal a hat karakterrel kártyázni, szóval kibővült a csapat. És az, hogy megint mindenki itt van, különösen ezek a színészek, bizonyára eredményes lesz. Például épp most forgattunk egy olyan jelenetet, amiben Chase nem tud megoldani egy problémát. És figyeltem Jesse-t és arra gondoltam, hogy ez az, amit fantasztikusan jól tud csinálni. Van valami abban, ahogyan Jesse játssza őt: úgy, hogy azzal a játékkal úgy mutatja be Chase-t, hogy szüksége van arra, hogy vigyázzon magára, hogy ne sérüljön, és ezt nagyon jó érzés nézni. És, mikor ez nem sikerül – és most majd valami rosszul fog elsülni Chase-nek – láthatjuk, hogy ezt mennyire magára fogja venni. Ezt imádom nézni, ahogy House teamjének összes többi tagját is. De, hogy olyan lenne, mintha összehoznánk a “Rat Pack”-et? Ezt nem hiszem. Személy szerint soha nem éreztem úgy, hogy egy pack (csomag) valaminek lennék a részese.

» Viszont maga részese a televízió egyik legsikeresebb műsorának. Ez csak számít valamit. Emellett pedig három gyermeke van, családja, box-partnerei.
Maguk meg akarnak ütni? Erre akar kilyukadni? *nevet* Igazán szerencsésnek érzem magam, de nem szoktam kifejezni az ilyen jellegű érzéseimet. Amint kifejezném, attól félek, hogy egy villám rögtön belém csapna. Ami igaz, az igaz, hogy most már 50 mozifilmnyi filmanyagot forgattunk le a “Doktor House”-ból. És a nagy része elég jó.

Robert és én csináltunk egy jelenetet valamelyik nap, és utána elkezdtünk nevetni, mert már csináltunk ilyen jeleneteket ezelőtt – Wilson és House agyal valamin House irodájában. Talán 40 vagy 50-szer is a sorozat történetében. És valamilyen szinten van ebben valami kényelmes. A sorozatnak ezen a pontján már nem akarjuk megváltoztatni a sorozat természetét. Nem fogunk Roberttel fejjel lefelé csinálni egy jelenetet a víz alatt. Olyanok vagyunk, mint a blues-zenészek. A blues-zenészek bluest játszanak és nem bluegrass-t (egy zenei stílus). Bizonyos értelemben, most, hogy a hatodik évadot tapossuk, a “House” iránti szeretetem abból fakad, amik mi vagyunk, és, amit mi csinálunk. Ez már nem fog megváltozni. Még a diliházban – ahogy maga hívja – töltött ideje sem fogja megváltoztatni House-t. House mindig is House lesz. De én ezzel teljesen elvagyok.

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

  1. Hugh-ban az a jó, hogy olyan értelmesen fogalmaz. Nincs eltelve önmagától, sem a sikerétől. Ez teszi igazán szerethetővé.
    Nagyon jó, hogy szeret azokkal az emberekkel dolgozni, akikkel kell neki. És hogy figyel is rájuk.
    “azok, akik nem szeretnek, azt ajánlom, inkább kertészkedjenek aznap este” 😀 Hány virágoskert fog kiszáradni aznap este! 😛

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..